گروه جامعه - معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمان گفت: «تا پایان اردیبهشتماه اگر مبارزه بهخوبی انجام دهیم و نگذاریم پورهها به مرحلهی پرواز برسند؛ دیگر موضوع تهدید ملخهای صحرایی در استان کرمان تمام میشود و خطر آنها نیز به مراتب کمتر خواهد شد».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا منطقه کویر، سیدمصطفی آیتاللهیموسوی با بیان اینکه چرخهی زندگی ملخ شامل تخم، پورگی (نطفه) و ملخ بالداراست، اظهار کرد: «مرحلهی پورگی ملخهای صحرایی خطرناک است و ما ملخهای بالغ بالدار که توان تخمگذاری داشتند را در حال حاضر کنترل کردیم اما بارندگیهایی که اخیرا در مناطق جنوبی استان صورت گرفته، باعث شده ملخهای صحرایی که در خاک تخمگذاری کرده بودند بر اثر این بارندگیها، به پورههای جدید تبدیل شوند».
وی تامین سم را یکی از مشکلات استان برشمرد و افزود: «مقرر بود کشور سم مورد نیاز استان را تامین کند که محقق نشد، لذا خود استان سم مورد نیاز را تهیه و همچنین اعتبار مورد نیاز سازمان جهاد کشاورزی استان را برای مقابله با این آفت را نیز تامین کردیم».
جانشین رییس ستاد بحران استان کرمان یادآور شد: «در حال حاضر در حال سمپاشی مناطق درگیر هستیم که متاسفانه در پی بارندگیهای اخیر در این مناطق باند فرودگاه دچار مشکل شد که در حال تعمیر آن هستیم تا بتوانیم از طریق هوایی نیز سمپاشی در مناطق آلوده را انجام دهیم».
آیتاللهیموسوی از عدم خسارت به مزارع کشاورزی تا این لحظه خبر داد و بیان کرد: «موج جدید حملهی ملخهای صحرایی همان مرحله از تخم بیرون آمدن ملخهای صحرایی (پورگی) است که در حال کنترل این موضوع هستیم».
وی با اشاره به اینکه حجم وسیعی از مزارع و مراتع جنوب و برخی از نقاط شمال استان را باید سمپاشی میکردیم که در حال انجام کار هستیم، افزود: «اگر سمپاشی بهموقع انجام شود، مشکل نخواهیم داشت. اما متاسفانه بارندگیهای اخیر حجم کار را زیاد کرده است».
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان اظهار کرد: «تا پایان اردیبهشتماه اگر مبارزه بهخوبی انجام دهیم و نگذاریم پورهها به مرحلهی پرواز برسند؛ دیگر موضوع تهدید ملخهای صحرایی در استان کرمان تمام میشود و خطر آنها نیز به مراتب کمتر خواهد شد».
وی از سمپاشی بیش از 65 هزار هکتار در سطح استان خبر داد و یاداور شد: «اعتبارات کشوری تاکنون 150 میلیون تومان در راستای مقابله با ملخ دریایی در استان رسوب کرده است و از اعتبارات استانی حدود دو میلیارد و 600 میلیون تومان به این امر اختصاص داده شده است».
آیتاللهیموسوی با اشاره به مشکلات استان برای مقابله با ملخ صحرایی، اظهار کرد: «متاسفانه با کمبود دستگاه سمپاش مواجه هستیم که مقرر شد چند دستگاه برای استان خریداری شود. همچنین ماشینآلاتی که دستگاهها و نهادها مقرر بود برای مقابله با این آفت اختصاص دهند، برخی از دستگاهها تاکنون به قول خود عمل نکردهاند که در حال پیگیری دریافت آن ماشینآلات هستیم، ضمن آنکه در تهیهی سم نیز مشکل داریم».
وی وضعیت استان کرمان را نارنجی بیان کرد و گفت: «به مدیریت جهاد کشاورزی گفته شده که اگر نیاز به کمک استانهای دیگر بود، اعلام کنند تا پیگیری کنیم ولی تا این لحظه نیازی به کمک سایر استانها نداشتهایم». /پ
9320
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمان
نظر خود را بنویسید