گروه جامعه - مدیرکل دامپزشکی استان کرمان گفت: «با توجه به بارندگیهایی که در اواخر سال پیش و ابتدا سال جاری داشتیم، تالابهای استان فعال شده و احتمال انتقال بیماری مذکور از پرندگان مهاجر دور از انتظار نیست، از اینرو اقدامات پیشگیرانهی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان میبایست ادامهدار باشد».
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر حسین رشیدی در اولین نشست کمیتهی فنی بیماریهای طیور در سال 98 اظهار کرد: «با توجه به پیگیریهای دولت در بحث رونق تولید و نیز شرایط موجود در کشور، قطعا حفظ و حراست از سرمایههای ارزشمند صنعت مرغداری به عنوان یکی از صنایع مهم تامینکنندهی امنیت غذایی، به همراه ارتقاء و بهبود تولید پروتئین مورد نیاز جامعه، میبایست در دستور کار دستگاههای متولی این امر قرار گیرد و همهی دستگاهها با استفاده از تمام ظرفیتهای خود با یکدیگر همکاری همه جانبه داشته باشند».
وی افزود: «در سالهای قبل با بحران بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به خصوص در پرندگان تخمگذار در کشور مواجه بودیم که خوشبختانه با تمهیدات پیشگیرانه، سه سال متوالی از ورود این بیماری به استان جلوگیری کردیم و در سطح کشور نیز جولان بیماری رو به خاموش شدن است».
رشیدی با تاکید بر اصل پیشگیری بهتر از درمان است، گفت: «با توجه به بارندگیهایی که در اواخر سال پیش و ابتدا سال جاری داشتیم، تالابهای استان فعال شده و احتمال انتقال بیماری مذکور از پرندگان مهاجر دور از انتظار نیست، از اینرو اقدامات پیشگیرانهی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان میبایست ادامهدار باشد».
وی همچنین با اعلام خطر شیوع بیماری نیوکاسل، اظهار کرد: «خسارات بیماری نیوکاسل کمتر از آنفلوآنزای فوق حاد طیور نیست و این بیماری خسارات و اثرات قابل توجهی به صنعت مرغداری وارد میکند، لذا میبایست در جهت پیشگیری از این بیماری اقدامات اساسی صورت پذیرد».
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان یادآور شد: «با توجه به محدودیتهای تامین دارو و واکسن در سالجاری، لزوم مدیریت برنامهریزی شده واکسن و دارو ضروری است و لازم است اطلاعرسانی در این رابطه خصوصا توسط تشکلها به مرغداران صورت پذیرد».
وی از اجرای طرح مرغ سایز در استان خبر داد و افزود: «اجرای مرغ سایز در استان سبب ارتقاء بهرهوری و اقتصادی شدن تولید از طریق کاهش ضریب تبدیل مواد غذایی و کاهش هزینههای تولید (صرفهجویی در واردات نهادههای خوراک طیور)، افزایش کیفیت و سلامت گوشت و ... میشود».
رشیدی با اشاره به لزوم اشراف کلیهی نیروهای دولتی و خصوصی دامپزشکی بر سامانههای موجود اظهار کرد: «مدیریت صنعت مرغداری با بهرهگیری از ظرفیت سامانههای GIS اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور و نیز اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی، بهبود و ارتقاء یافته از اینرو استفاده و بروزرسانی این سامانهها توسط مراکز بخش خصوصی و مسئولین فنی کشتارگاهها، در جهت ثبت دقیق آمار جوجهریزی و کشتار طیور در راستای مدیریت بهینهی نیاز استان به گوشت مرغ، اجتنابناپذیر است».
وی با بیان یافتن حلقههای مفقود شدهی امنیت زیستی در مزارع پرورشی از تشکیل کمیتهی اختصاصی کاهش شیوع بیماری نیوکاسل به صورت ماهیانه در استان خبر داد. /پ
9325
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان مطرح کرد
نظر خود را بنویسید