مینا قاسمی - «افتخار میکنم که 30 و چند سال است که شاهنامه را زندگی کردهام». این جمله را دکتر محمود مدبری، استادتمام زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شهیدباهنر کرمان، عصر روز یکشنبه 29 اردیبهشتماه، در کتابسرای اردیبهشت و در مراسمی که به منظور تقدیر از زحمات و جایگاه علمی او تدارک دیده شده بود، گفت.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری فردای کرمان، دکتر مدبری از سال ۱۳۷۳ در دانشگاهها به تدریس ادبیات مشغول است و در طول فعالیتهای ادبی خود، تحقیقات و مقالات متعددی در حوزهی ادبیات و شاهنامهشناسی دارد. وی در این مراسم با بیان اینکه اگر شاهنامه نبود، ما میخواستیم از چه حرف بزنیم؟، اظهار کرد:«هزاران سال است که مردم در هر قشر و طبقهای دارند از برکت شاهنامه گذران زندگی میکنند. واقعا اگر شاهنامه نبود ما میخواستیم چه کنیم؟ باید از چه حرف میزدیم؟ شاهنامه تنها اثر فاخری است که از قرن چهارم به بعد، سالم به دست ما رسیده است و در این قرن هیچ اثری را نداریم که به صورت کامل باشد. افتخار میکنم که 30 و چند سال است که شاهنامه را زندگی کردهام».
وی افزود:«حتی آنان که به خصوص بعد از انقلاب برخوردهای ناجوری با فردوسی میکردند و عملا ناسزا به او میگفتند بعدها در مورد او داد سخن میدادند. اساسا فردوسی نیازی به دفاع از طرف هیچکسی ندارد و بهگونهای است که خودش بر دهان یاوهگویان مشت میزند! یاوهگویانی که همیشه بودهاند، اکنون هستند و در آینده هم خواهند بود».
این مصحح نسخ خطی در بخش دیگری از صحبتهای خود، از برگزارکنندگان مراسم تقدیر تشکر کرد و از اساتید خود: دکتر سید محمد دبیر سیاقی، دکتر ایرج افشار، دکتر محمدرضا شفیعیکدکنی و... یاد کرد و روزهای دانشجویی خود را برای خود افتخار دانست.
به گزارش فردایکرمان، دکتر محمود مدبّری در پانزدهم شهریور سال ۱۳۳۵در تهران به دنیا آمد. وی دارای دکتری رشته زبان و ادبیات فارسی گرایش ادب حماسی، فرهنگ نویسی، تصحیح متون و تاریخ ادبیات از دانشگاه تهران در سال ۱۳۷۵ میباشد. او هماکنون عضوهیئت علمی و استاد تمام دانشگاه شهید باهنر کرمان است. این استاد برجستهی ادبیات از سال ۱۳۶۴–۱۳۵۶ از اعضای لغتنامه دهخدا بود و از سال ۱۳۵۷–۱۳۵۶ در بنیاد فرهنگ ایران به انجام کارهای پژوهشی میپرداخت.
گفتنی است، در این مراسم که با استقبال جمعی از اساتید بخش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شهیدباهنر کرمان و تعدادی از دانشجویان و علاقهمندان همراه بود، مهندس محمدحسین اسلامپناه، هنرمند برگزيدهی صحّاف سنتیکار کشورمان حضور داشت و مراسم با سخنرانی دکتر اکبر ایرانی، مدیر مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب و دکتر ابوالفضل خطیبی، شاهنامهپژوه و عضو هیئت علمی فرهنگستان زبان و ادب فارسی پیرامون شخصیت ادبی و دانشگاهی دکتر مدبری پیش رفت.
گزارش مشروح این مراسم با سخنرانی دکتر ایرانی و دکتر خطیبی در پایگاه خبری فردایکرمان منتشر شده است. /م
9445
دکتر محمود مدبری:
نظر خود را بنویسید