گروه اقتصاد – این روزها، بازار نوشتافزارها نیز مثل همهی بازارهای دیگر تحت تاثیر قیمت ارز قرار گرفته و با توجه به اینکه بخش عظیمی از این محصولات وارداتی است، به نظر میرسد که امسال، سال تحصیلی گرانی پیش روی خانوادهها باشد.
رئیس صنف یارانه و نوشتافزار استان کرمان در گفتوگو با خبرنگار فردای کرمان با اشاره به افزایش نرخ لوازمالتحریر به تبعیت از افزایش نرخ ارز گفت: «با توجه به افزایش نرخ ارز قیمت لوازمالتحریر نیز افزایش داشته است زیرا بیش از 80 درصد کالای لوازمالتحریر وارداتی است و مقداری که در داخل تولید میشود جوابگوی بازار کشور نیست. ضمن اینکه مواد اولیه تولیدات داخلی هم با ارز بازار ثانویه و بازار آزاد تهیه میشود و بر همین اساس سه تا چهار برابر شدهاند».
علی صداقتنیا با بیان اینکه کمبودی از نظر لوازمالتحریر در بازار نداریم، افزود: «قبلا واردات را انجام داده بودند و در خصوص تامین دفاتر که باز هم کاغذ دچار نوسانات قیمت شدید شد، تقریبا خیلی زود به فکر افتادند و از این بابت کمبودی نیست».
وی تصریح کرد: «کتابهای درسی نیز افزایش قیمت داشتند اما چون دولت به آن سوبسید میدهد، افزایش قیمت آنها زیاد نیست».
رئیس صنف یارانه و نوشتافزار استان کرمان با بیان اینکه شرکت تعاونی زیرمجموعهی صنف نوشتافزار بیش از 40 سال کار توزیع کتابهای درسی را بر عهده دارد، اظهار کرد: «ظرف این مدت، کرمان تنها استانی بوده که تقدیرنامههایی را از وزرای آموزش و پرورش و فرهنگ دریافت کرده است».
وی ادامه داد: «کرمان تقریبا از استانهایی بوده که کتاب را با بهترین شرایط به دست دانشآموز رسانده و علیرغم اینکه هیچیک از ادارات دولتی در این بخش کمک نمیدهند حتی یک مورد هم نبوده که قیمتی غیر از آنچه پشت جلد کتاب درج شده عرضه شود و یا دانشآموزی برای تهیهی کتاب به زحمت بیفتد. بخش فرهنگی بازار همت کرده و این کار را به نحو احسن انجام داده است».
صداقتنیا در ادامه کرمان را از استانهای پیشتاز در طراحی جلد دفاتر، متناسب با فرهنگ ایرانی، اسلامی عنوان و خاطرنشان کرد: «جلد دفاتری که در چند واحد تولیدی در کرمان تهیه میشد دارای تصویر ابنیههای تاریخی استان بود».
وی افزود: «آن زمان با برخی دستگاهها مانند میراث فرهنگی، بنیاد شهید، بسیج و آموزش و پرورش صحبت کردیم که همکاری کنند تا ما تصاویر سرداران شهید، فوتبالیستها و ... را روی جلد دفاتر چاپ کنیم تا حداقل دفتر برای قشر آسیبپذیر ارزانتر از کار دربیاید و انگیزهای باشد که آن را بخرند، زیرا بچهها فقط زیبایی را دوست دارند و توجهی به وضعیت مالی والدین ندارند مگر اینکه قیمت دفتر تغییری داشته باشد. به این ترتیب در خانوادههای کمدرآمد دفتری تهیه میشد که قیمت آن پایینتر بود و خانواده حداقل تعدادی از این دفاتر خریداری میکرد و به مرور تاثیرگذار بود اما متاسفانه هیچکس همکاری نکرد».
رئیس صنف یارانه و نوشتافزار استان کرمان افزود: «ما در دو دوره این کار را انجام دادیم اما متاسفانه دفاترمان ماند و استقبال خاصی نشد و تقریبا ورشکست شدیم و کارخانههای تولید دفتر هم تعطیل شدند».
وی تصریح کرد: «بعد از آن ما مجبور بودیم سهمیهی کاغذی که تفاوت اندکی هم داشت را به تولیدیهای استانهای معین کرمان که خراسان و اصفهان بودند، بدهیم اما باز هم تنها کاری که میتوانستیم انجام بدهیم این بود که تمام دفاتری که جلد آنها تصاویر جالبی نداشتند و مغایر با فرهنگ اسلامی و ایرانی بودند را حذف کردیم و از تصاویر مقبول استفاده کردیم و نقشهی کرمان را با عنوان «کرمان؛ پهناورترین استان ایران» پشت جلد دفاتر چاپ کردیم که خانوادههایی که حساس بودند از این دفاتر استفاده میکردند».
صداقتنیا با بیان اینکه اینجا هم کسی به کمک ما نیامد، گفت: «در حال حاضر دفاتری که در سالهای گذشته مشکل داشتند در کل کشور تولید نمیشود و تصاویری که الان چاپ میشود اگرچه هنوز کمتر دارای تصویر قهرمانان خودمان است اما نسبت به قبل تصاویری مانند باربی و ... حذف شدند».
وی در پاسخ به این سوال که امسال نیز دفاتری با تصویر نقشه و یا جاذبههای کرمان چاپ میکنید، اظهارکرد: «امسال مجبور شدیم بر اساس پیشبینی دفاتری که داشتیم از همان محصولاتی که خود همین کارخانجات که نظارت روی آنها بوده و الان مقداری بیشتر شده، به زحمت یک سهمیه برای کرمان بخریم و توزیع کنیم».
رئیس صنف یارانه و نوشتافزار استان کرمان افزود: «امسال با وجود مشکل کاغذ و عدم همکاری دستگاههای ذیربط، فرصت روزبهروز از دست میرفت و اگر این کار را نمیکردیم با مشکل کمبود دفتر در کرمان روبهرو میشدیم».
وی تصریح کرد: «الان حداقل در تمام فروشگاهها دفتر توزیع کردیم، دفتر دپو شده است و مشکل نبودش را جبران کردیم».
نظر خود را بنویسید