گروه جامعه – مراسم پاسداشت روز خبرنگار با حضور دکتر فدایی؛ سرپرست استانداری کرمان و جمعی از مسئولین و مدیران استانداری و اصحاب رسانه در محل هتل ایرانگردی کرمان، شامگاه سهشنبه (23 مردادماه) برگزار شد.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، در این مراسم رئیس هیات مدیره خانهی مطبوعات و رسانههای شمال کرمان با بیان اینکه حال رسانههای کشور و کرمان خوب نیست، گفت: «ظرف سه ماه گذشته قیمت کاغذ 150 درصد افزایش یافته و هیچیک از مطبوعات کرمان در حال حاضر کاغذ ندارند».
نکیسا خدیشی اظهار کرد: «سه هفته است که تخصیص ارز به کاغذ تعلق نگرفته و کاغذ باید از بازار آزاد خریداری شود».
وی افزود: «هرجا جریان رسانهای به واسطهی شرایط اقتصادی ضعیف شود، بستر شایعه و اخبار کذب فراهم میشود و این کار را برای دولتمردان و مسئولین سختتر میکند».
رئیس هیات مدیره خانه مطبوعات و رسانههای شمال کرمان با بیان اینکه 360 رسانه در استان کرمان فعال است، تصریح کرد: «در این رسانهها یک جمعیت حدود 600 نفری به صورت مستقیم شاغل هستند اما متاسفانه فقط 30 درصد نشریات انتشار منظم دارند».
وی خاطرنشان کرد: «هرچه از سمت تهران به پیرامون میرویم به دلیل تمرکز امکانات در پایتخت، رسانههای محلی با مشکلات بیشتری روبهرو هستند».
خدیشی با اشاره به لزوم شفافسازی گفت: «متاسفانه مدیران دولت علیرغم اینکه شعار دولت شیشهای میدهند پاسخگوی خبرنگاران نیستند و این موضوع در شهرستانها کار را به شدت سخت میکند».
وی افزود: «مدیران ادارات دولتی از برگزاری نشستها و کنفرانسهای خبری نگران هستند و پا به این نشستها نمیگذارند».
رئیس هیات مدیره خانه مطبوعات و رسانههای شمال کرمان در ادامه با بیان اینکه طرحهای عمرانی که در استان اجرا میشود نیاز به پیوست رسانهای دارند، اظهار کرد: «این پیوست رسانهای میتواند به تفهیم آن طرح، ابعاد مختلف آن و جا انداختن لزوم اجرای آن کمک کند اما متاسفانه این بخش رسانهای در پروژههای مختلف جایی ندارد و به همین دلیل پلهای ساخته شده در شهر کرمان هزار سوال را در ذهن مخاطبین ایجاد میکند و پاسخ این سوالات را باید در تاکسی بشنویم!».
وی خواستار حضور نمایندهی رسانهها در ستاد بحران شد و گفت: «چگونه امکان دارد امروز بحرانی شبیه زلزله و سایر موارد مشابه در استان کرمان اتفاق بیفتد و در آن کارگروه هیچ فرد رسانهای نباشد؟ مگر نه اینکه راه انتقال پیام از رسانهها میگذرد آیا به این نتیجه نرسیدید که باید تغییری در این چارچوبهای سنتی ایجاد شود تا از این توان فعالین حوزهی رسانه در بخشهای تخصصی استفاده کنیم؟»
هیچ نظمی بر حوزۀ رسانه حاکم نیست
رئیس هیات مدیره خانه مطبوعات و رسانههای جنوب کرمان نیز در این مراسم گفت: «جنوب کرمان با جمعیت بالغ بر یک میلیونی خود دارای هفت شهرستان است که یک سوم ظرفیتها را داراست».
بختیار مجاز با بیان اینکه در جنوب استان بالغ بر ۲۰ اداره کل وجود دارد، خاطرنشان کرد: «جنوب استان با ۵۴ نشریه و ۱۲ پایگاه خبری ظرفیت قابل توجهی دارد و میتوان گفت رتبهی سوم یا چهارم کشوری رسانههای کرمان به لحاظ همین تکثر و تعدد نشریات در جنوب استان است».
وی افزود: «انتظار مردم جنوب استان این است که با توجه به قابلیتهای جنوب نگرش ویژهای نسبت به آن وجود داشته باشد».
مجاز تاکید کرد: «هیات مدیرهی خانهی مطبوعات شمال و جنوب استان بایستی با هم تعامل داشته باشند».
وی با بیان اینکه نباید نشریاتی را که گسترهی استانی دارند صرفا جنوبی دانست، اظهار کرد: «برخی از این نشریات مطرح به دلیل فعالیت مستمر در شمال استان از ادارات آنجا آگهی دریافت میکنند و در این بین وجود دارند نشریاتی از شمال استان که در جنوب استان فعالیت میکنند».
رئیس هیات مدیره خانه مطبوعات و رسانههای جنوب کرمان تصریح کرد: «ای کاش یکی از مسئولین وزارت ارشاد در این جلسه حضور داشت چراکه هیچ نظمی بر حوزهی رسانه حاکم نیست و مدام با صدور مجوزها مواجه هستیم و لازم بود کسی باشد و پاسخگو باشد».
وی ادامه داد: «تکثر نشریات و مجوزها منجر به محو شدن رسانههای منتقد شده است و کسی هم در این مورد پاسخگو نیست».
رئیس خبرگزاری ایرنا در استان کرمان نیز در این آئین گفت: «برای پاسخ به دغدغهی اهالی رسانه که مشکلات عدیدهای را پیش روی خود دارند و از سویی در راستای ایفای نقش نظارتی مطلوبتر رسانه بر مصوبات کارگروههای پرشمار استانی نیاز به تشکیل کارگروه رسانهای احساس میشود».
به گزارش ایرنا، بهنام احمدی افزود: «همچنین این کارگروه میتواند با همافزایی رسانهها اقدامات و فعالیتهای 23 معین اقتصادی در این استان را که در عرصههای مختلف زیرساختی سبب بهبود شاخصهای اقتصادی و اشتغال شدهاند را نیز بهمنظور نشاط بخشی و امید به آیندهی هر چه بیشتر به فضای جامعه انتقال دهد».
نظر خود را بنویسید