گروه جامعه ـ شورای شهر کرمان به میانهی راه رسیده است. تا حدود دو هفتهی آینده، سومین انتخابات هیاترئیسه باید برگزار شود و این یعنی شورای پنجم در آستانهی سومین سال فعالیت چهار سالهی خود ایستاده است. اینکه در این دو سال، شورا چه کرده و چهقدر در عمل به وعدهها و برنامههای خود موفق بوده سوالی است که لابد شوراییها از خودشان میپرسند. «فردایکرمان» این سوال را با برخی فعالان گروههای مختلف نیز مطرح کرد. از جمله سیدعلی معینزاده، از فعالان قدیمی گردشگری استان و نایب رئیس کمیسیون گردشگری اتاق کرمان و عضو هیاتمدیره جامعه هتلداران ایران.
او میگوید که انتظاراتی که از شورای پنجم وجود داشته، برآورده نشده است. «از شورای پنجم شهر کرمان انتظار تحول و انجام کارهای اساسی در شهر داشتیم. اوائل گفته میشد اولویت را بر اتمام پروژههای نیمهتمام شهر گذاشتهایم. این، اقدام مهمی بود و میبینیم که این پروژهها در حال انجام است و برخی هم به پایان رسیده ولی انتظارات بیشتری در زمینهی فرهنگی و عمرانی از شورا داریم».
به عقیدهی این فعال گردشگری، شورای شهر کرمان باید ابتدا این موضوع را برای خودش و مردم شهر روشن میکرد که طرفین چه وظایفی در برابر هم دارند و در مقابل چه انتظاراتی میتوانند داشته باشند. او میگوید: «شورا باید آگاهی عمومی ایجاد و مشارکت بیشتر مردم را جلب کند اما متاسفانه در این دو سال، این اتفاق آنطور توقع بود رخ نداده و ما شور و هیجان و پویایی در شورای شهر کرمان ندیدیم».
او میافزاید: «هرچه در شهر میبینیم را شهرداری انجام میدهد از جمله جشنواره 20 تا 20. از طرف خود شورای شهر تاکنون ایده و طرح و برنامهای ندیدیم. منِ شهروند دوست دارم شورای شهر مدام تیتر خبرها باشد و به ما بگویند که دارند کار میکنند و بگویند چهکاری دارند انجام میدهند. من باید بدانم آیا مالیات بر ارزش افزودهای که میپردازم به دست شورا میرسد؟ و اگر میرسد کجا هزینه میشود؟ من باید بدانم عوارضی که به شهرداری میپردازم برای چه کارهایی هزینه میشود. شورا باید بگوید برای اقتصاد پایدار شهر در این دو سال چه کرده؟ با ما فعالان گردشگری چه ارتباطی گرفته و چه برنامهای داشته تا آمار گردشگران ورودی به شهر را افزایش دهیم؟ این سوالات ما بیپاسخ مانده و اخباری که از شورا میآید محدود به این است که نشستهای عمومی و جلسات کمیسیونهای شورا برگزار میشود، عدهای استعفا دادهاند و عدهای جایگزین شدهاند. در حالیکه انتظارات بیشتری از این نهاد اثرگذار وجود دارد». او معتقد است مسائل مهم و بزرگی در شهر وجود دارد که شورای شهر با ورود به آن و تصمیمگیری دربارهی آن میتواند موثرتر از گذشته عمل کند.
معینزاده در پاسخ به این پرسش که عملکرد کمیسیون گردشگری و اصناف شورای شهر را در این دو سال چهطور ارزیابی میکنید؟ میگوید که از مخالفان موازیکاری است. «همیشه با موازیکاری مخالف بودهام و نباید در حوزهی گردشگری این اتفاق بیفتد. در این مدت هم، کمیسیون گردشگری شورای شهر کاری ملموس انجام نداده، رئیس کمیسیون همیشه میگوید که کمک میخواستیم، کمک ندادند! این، به نظر من چندان قابل پذیرش نیست. خود شورای شهر باید گروهها و نهادهای مختلف را جذب کرده و با برگزاری جلسات مستمر مسائل را پیگیری کند». نایب رئیس کمیسیون گردشگری اتاق کرمان تصریح میکند: «آنچه در این دو سال مشخص است اینکه کمیسیون گردشگری شورا هیچ کار خاص و مهمی را انجام نداده است».
معینزاده تاکید میکند که شورای شهر باید عملکرد دو سالهی خود را بررسی کند و ببیند آیا موفق بوده است؟. «اگر موفق بوده این را بداند که ما چنین چیزی را احساس نکردهایم و بیایند ما را هم مطلع کنند و اگر موفق نبوده، معایب خود را شناسایی و برطرف کند».
او در عینحال، از عملکرد شهردار کرمان ابراز رضایت میکند اما معتقد است تفکری که شهردار کرمان دارد تنهاست. «گاهی اوقات از سوی برخی اعضای شورا صحبتهایی میشنویم که نگرانکننده است و نشان میدهد برخی، شهردار را حمایت نمیکنند». وی خطاب به شورای شهر کرمان تصریح میکند که شهردار را تنها نگذارید!
به گفتهی معینزاده، اولویت همهی اعضای شورای شهر کرمان باید حمایت از شهردار باشد.
به گزارش فردایکرمان، افراد دیگری نیز عملکرد دو سالهی شورای شهر کرمان را ارزیابی کردهاند که در گزارشهایی جداگانه در سایت فردایکرمان در دسترس است. برای مطالعهی آن لینکهای زیر را کلیک کنید:
*قائممقام جمعیت توسعه و آزادی استان عملکرد شورای شهر کرمان را ارزیابی میکند
شورا منتظر برنامههای شهرداری نماند!
*مدیرعامل خانههنرمندان کرمان در پاسخ به فردایکرمان:
به عملکرد شورای شهر نمرۀ ۱۵ میدهم
نظر خود را بنویسید