گروه جامعه ـ دو سال از فعالیت شورای پنجم شهر کرمان گذشته و اکنون شاید برای اعضای شورا بهترین زمان باشد تا دربارهی نقاط قوت و ضعف دو سالی که گذشت، بیاندیشند و از این تجربهی دو ساله، برای تقویت شورا در دو سال باقیمانده بهره ببرند. در اینباره، از برخی افراد بیرون از شورای شهر هم نظرخواهی شد. سیدعلی معینزاده، عبدالرضا قراری و محمدرضا نژادحیدری به این پرسش «فردایکرمان» پاسخ دادهاند که عملکرد دو سالِ اول شورای پنجم را چهطور ارزیابی میکنند؟
محمدرضا نژادحیدری، روزنامهنگار و قائممقام جمعیت توسعه و آزادی استان کرمان به «فردایکرمان» میگوید: «شورای شهر در این دوره با شورای چهارم تفاوتهای قابل ملاحظهای دارد. یکی از نقاط قوت این شورا، فضای آرام و بهدور از جنجال و هیاهوی شوراست در حالیکه در دورهی قبل، فضای داخلی شورا از آرامش و ثبات برخوردار نبود و حتی گاهی مجادلات لفظی بین افراد رخ میداد و این وضعیت، جامعه را نگران کرده بود. در ایندوره اما، با وجود اینکه طیفهای متکثری از نگاههای سیاسی و کارشناسی در شورای شهر حضور دارند اما آرامش حاکم است».
او معتقد است یکی دیگر از نقاط قوت این شورا، این است که نگاه کارشناسی به مسائل دارد. «این دورهی شورای شهر کرمان، نسبت به گذشته نگاه کارشناسانهتری به شهر و مسائل آن دارد و کمتر تحتتاثیر نیروهایی قرار گرفتهاند که شورا را از مسیر اصلی آن منحرف میکند».
نژادحیدری میگوید: «ویژگی سوم شورای شهر کرمان این است که تکتک اعضای این دوره، دارای سوابق نسبتا موفق مدیریتی در مسئولیتهای پیشین خود هستند و از تجربهی لازم هم برخوردارند و این، کمک کرده تا مسائل شهر و شهرداری را با تکیهی بر تجربیات خود مدیریت کنند».
وی با بیان اینکه شورای شهر طبیعتا ضعفهایی هم دارد، میافزاید: «اما این ضعفها را باید براساس ظرفیتهای قانونی شورای شهر بسنجیم. ضعفهایی که اغلب شوراهایی که در سراسر کشور شکل گرفته دارند ناشی از قانون است و اینکه مدیریت واحد شهری نداریم و نهادهای مختلفی در کنار شورا فعالیت میکنند».
نژادحیدری تاکید دارد که مدیریت واحد شهری باید هرچه زودتر ایجاد شود.
او در عینحال یادآور میشود که برخی نمایندگان مجلس، از آنجا که شوراها را رقیب خود میدانند، چندان به گسترش اختیارات شوراها نمیپردازند و تصورشان این است اگر شوراها قدرت بگیرند، اختیارات نمایندگان کاهش مییابد. او میگوید: «در واقعیت اما اینطور نیست. تقویت شوراها موجب میشود که خیلی از مسائل مراجعان به نمایندگان مجلس از سوی شوراها رفع شود».
قائممقام جمعیت توسعه و آزادی استان کرمان در پاسخ به این پرسش که خود شورای شهر کرمان چه نقاط ضعفی دارد که فکر میکنید بهتر است در دو سال باقیمانده آن را برطرف کند؟ میگوید: «به نظر من، شورا در مسائل اجرایی نباید منتظر بماند که شهرداری برنامه بدهد و خود شورا بهتر است پیشدستی کند و برای حل مشکلات شهر، برنامههایی را تدوین و تصویب و شهرداری را موظف به اجرای آن کند».
به گزارش فردایکرمان، افراد دیگری نیز عملکرد دو سالهی شورای شهر کرمان را ارزیابی کردهاند که در گزارشهایی جداگانه در سایت فردایکرمان در دسترس است. برای مطالعهی آن لینکهای زیر را کلیک کنید:
*معینزاده، فعال صنعت هتلداری عملکرد شورای شهر کرمان را ارزیابی میکند
انتظارات از شورای شهر برآورده نشد / کمیسیون گردشگری شورا کاری نکرد / تفکر شهردار تنهاست
*مدیرعامل خانههنرمندان کرمان در پاسخ به فردایکرمان:
نظر خود را بنویسید