گروه جامعه ـ تیمی از هلالاحمر استان کرمان به تازگی یک هفته را در سیستان و بلوچستان سپری کردند تا به همسایهای یاری برسانند که رنج بیآبی بر زخم محرومیتشان نمک شده است. روزنامهی شهروند دربارهی این اتفاق گزارش داده است.
به گزارش فردایکرمان به نقل از شهروند، خشکسالیهای اخیر در تاریخ سیستانوبلوچستان زندگی در این منطقه را با خطر جدی مواجه کرده کمآبی باعث شده که بیش از ١٠٠هزار هکتار از اراضی زراعی منطقه به دلیل فاقد کشت بشود.
در این وضعیت، جمعیت هلالاحمر بر همین اساس کاروانهای سلامت را راهاندازی کرده است تا مرهمی هرچند کم بر زخمهای مردم نجیب سیستان باشند. استانهای همجوار هر یک به سهم خود در این حرکت سهیم هستند و کرمان یکی از این استانهاست. از ١٢ تا ١٨ مرداد، کاروان سلامت استان کرمان راهی مناطق محروم و متاثر از خشکسالی حوالی ایرانشهر شد. به گفته رضا فلاح، مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان کرمان این حرکت انساندوستانه روستاهای محروم شهرستان ایرانشهر را هدف قرار داده است.
ایرانشهر مانند بسیاری از نقاط سیستان وضع بسیار وخیمی پس از خشکسالیهای اخیر پیدا کرده؛ کشت اصلی این منطقه خرماست که بیآبی بسیاری از زمینهای کشاورزی را خشک کرده و به همین نسبت دامداری را تحتتاثیر قرار داده است. گرما از یک طرف، باد و خاک هم از طرف دیگر اقلیم منطقه را بهشدت تحتتاثیر قرار
داده است. محرومیت را هم به شرایط کمآبی اضافه و زندگی مردم منطقه را تصور کنید، تصورش هم سخت و طاقت فرساست.
فعالیتهای درمانی و بهداشتی، معیشتی، فرهنگی و آموزشی از جمله کارهایی هستند که به همت داوطلبان و پزشکان جمعیت هلالاحمر برای اهالی این روستاها اجرا شدهاند. مدیرعامل جمعیت هلالاحمر کرمان با اشاره به اینکه بیش از یکهزار و 400 نفر از خدمات درمانی و بهداشتی بهرهمند شدهاند، میگوید: «٣٠ نفر کادر پزشکی، پیراپزشکی و بهداشتی متشکل از متخصص اطفال، داخلی، زنان، جراح، دندانپزشک، پزشک عمومی، ماما، پرستار، روانشناس و... در این تیم حضور داشتند، همچنین داروهای موردنیاز در این طرحها رایگان در اختیار مردم قرار میگیرد؛ در طرح کاروان سلامت هلالاحمر کرمان ٤٢٠ نفر از خدمات دندانپزشکی، ٧٠ نفر از خدمات جراحی سرپایی (ختنه)، ٨٠ نفر از خدمات بیناییسنجی و تحویل عینک و ١٠٠ نفر از خدمات مشاوره و روانشناسی استفاده کردند».
اما در این طرح بیش از ٧٥ نفر از کارکنان و داوطلبان استان به همراه ١٥ دستگاه خودروی سواری، ٣ دستگاه آمبولانس، هشت دستگاه خودروی وانت و سه دستگاه کامیون حضور داشتند. مسئول این کاروان میگوید: «کار اصلی که باید برای این روستاها انجام شود، آبرسانی بهداشتی، رفع مشکلات کشاورزی و معیشتی مردم است که جمعیت هلالاحمر نیز در این راستا با ادارات آب و فاضلاب روستایی برنامههای مشترکی دارد. کاری که کاروان سلامت در حوزه بهداشت و درمان انجام داد، علاوه بر جراحیهای سرپایی و درمانهای سطحی، ارجاع بیماران در مواردی مانند جراحی چشم و نیاز به پیوند کلیه به کلینیکهای خیریه مرکز استان کرمان برای پیگیری درمان بود».
رضا فلاح با اعلام اینکه بیش از دو هزار و 500 بسته معیشتی شامل (حبوبات، کنسروجات، برنج، روغن، آرد و.. ) و ٨٥٠ ست بهداشتی و البسه بین نیازمندان توزیع شد، از برگزاری دوره آموزشی امداد و کمکهای اولیه برای ٣٥ نفر و اصلاح موی سر و خدمات بهداشتی برای ٣٠ نفر بهعنوان خدمات این کاروان خبر داد.
حسین سامزاده مسئول کاروان سلامت کرمان به «شهروند» میگوید: «کمکهای مقطعی و زودگذر مثل مسکن عمل میکنند؛ مسکنهایی که دل مردم رنجور منطقه را خوش کند و برای مدتی لبخند بر لبانشان بنشاند.
او با بیان اینکه برخورد مردم با داوطلبان هلالاحمر که برای کمک به آنها آمده بودند، بسیار نجیب و متین بود، ادامه میدهد: حتی وقتی بستههای مواد غذایی را میان روستاییان توزیع میکردیم، خیلی آرام و متین کمکها را دریافت میکردند و قدرشناسی و تشکرهایشان شرمندهمان میکرد. مردمی نجیب و نیازمندی که به
هیچ وجه متوقع نبودند و با فروتنی رفتار میکردند.
عیادت از بیماران بستری در بیمارستان ایرانشهر و برگزاری جنگهای شادی توسط گروه هنری استان و مجری شبکه دو و نسیم از دیگر برنامههای این کاروان بود. ٦ جنگ شادی در روستاها و یک جنگ شادی در شهر ایرانشهر برگزار شد که برای بیش از ١٣٠٠ نفر از کودکان لحظات شادی ساخته شد. سامزاده که معتقد است کاروان سلامت وظیفهاش فقط رسیدن به جسم و معیشت مردم محروم نیست، بلکه سلامت جسمی و روحی در کنار هم برای داوطلبان هلالاحمر و برگزارکنندگان کاروان سلامت اهمیت دارد، میگوید: «سلامت فردی نفر به نفر مردم این سرزمین به سلامت اجتماعی و پررنگتر شدن نشاط در جامعه و بالا رفتن سطح زندگیها میانجامد».
برای منطقه محروم سیستان اما درحال حاضر چیزی که اولویت دارد آبرسانی بهداشتی است که هم سلامت جسم و هم سلامت روح مردم را به دنبال خواهد داشت. مسئول کاروان سلامت استان کرمان میگوید: «جمعیت هلالاحمر بهعنوان یک« انجیاو »بزرگ تمام تلاش خود را برای کمکرسانی به مردم محروم انجام میدهد و ما تا جایی که نیاز به حضورمان باشد، هستیم و به رفع مشکلات و کمشدن رنج مردم کمک میکنیم، اما مسئلهی مهم این است که همه باید دستبهدست هم دهیم تا بتوانیم کاری زیرساختی انجام دهیم. ما در استان خودمان هم کم محرومیت نداریم؛ کرمان هم مثل سیستان مردم نجیبی دارد که به سختی روزگار میگذرانند و در مقابل کمکهایی که از طرف نهادها دریافت میکنند، قدرشناس هستند».
1210
تیم سلامت جمعیت هلالاحمر کرمان یک هفته کنار مردم ایرانشهر ماند
نظر خود را بنویسید