گروه جامعه ـ رئیس شورای شهر کرمان گفت: «بهدنبال ترغیب سرمایهگذاران برای اجرای فاز دوم پروژهی بلوار کوثر هستیم و بهزودی جلسه انعقاد قرارداد با سرمایهگذار را خواهیم داشت. این پروژه تا دو سال آینده به بهرهبرداری خواهد رسید».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا منطقه کویر، محمد فرشاد، عصر دوشنبه، چهارم شهریورماه در جلسه ی بررسی کارنامه دو ساله شورای پنجم شهر کرمان که در دفتر جمعیت توسعه و آزادی استان کرمان برگزار شد، انتخاب شهردار را وظیفهی اصلی شورای شهر دانست و گفت: «یک شهردار اصلاحطلب و پاسخگو از سوی شورای شهر کرمان انتخاب شده است».
وی با بیان اینکه قوانین آنگونه که باید، دست شوراهای شهر را باز نگذاشته است اما این قوانین در حال تکامل به سمت مدیریت واحد شهری هستند، افزود: «امیدواریم در آینده شاهد یک قانون جامع باشیم تا شوراها به درستی بتوانند فعالیت کنند».
وی ادامه داد: «خوشبختانه دورهی پنجم شورای شهر کرمان با همدلی و تعامل کار را پیش میبرند و با وجود آنکه تعدادی از اعضای این شورا به دلایل مختلف استعفا دادند اما همچنان اکثریت اعضای این شورا اصلاحطلبان هستند».
فرشاد یادآور شد: «شورای شهر کرمان در کارهای اجرایی دخالت نمیکند و فقط بر اقدامات شهرداری نظارت دارد. همچنین در چیدمان نیروهای شهرداری نیز دخالت ندارد اما وقتی که شهردار و اکثر اعضای شورا شهر، اصلاحطلب هستند باید نیروهای همراه خود برای بهتر انجام شدن کارها، انتصاب شود». فرشاد دربارهی چیدمان نیروها در شهرداری اظهار کرد: «استفاده از نیروهای متخصص جوان درون شهرداری با رویکرد اینکه با تصمیمات شهردار هماهنگ و شهردار را قبول داشته باشند، یکی از اقدامات قابل توجه شهردار کرمان بوده است».
وی افزود: «شهرداری تمام کارمندان دارای سابقهی بالای 30 سال را بازنشسته کرده و در همین راستا نیز بهدنبال استفاده از جوانان در شهرداری است».
فرشاد، در ادامه، ساماندهی چالشهای کارگران در خصوص حقوق کارگران شهرداری و پرداخت مطالبات پیمانکاران را از اقدامات شورای این دوره دانست و گفت: «اتمام طرحها و پروژههای نیمه تمام شهر کرمان از جدیترین برنامههای شورای شهر و شهرداری کرمان در این دوره بوده و هست و همهی تمرکز خود را برای این مهم گذاشتیم».
رئیس شورای شهر کرمان با برشمردن پروژههایی که در این شورا به اتمام و بهرهبرداری رسیدند، افزود: «بهطورمتوسط 40 درصد کار پروژههای نیمه تمام سطح شهر کرمان تا دورهی قبلی شورای شهر انجام شده بود که این شورا منابع مالی برای اتمام این پروژهها را تامین و سعی بر بهرهبرداری آنها کرده است».
وی توجه به مناطق کمتر برخوردار شهر کرمان را از دیگر اقدامات شورای شهر دانست و ادامه داد: «بهدنبال ترغیب سرمایهگذاران برای اجرای فاز دوم پروژه بلوار کوثر هستیم و بهزودی جلسهی انعقاد قرارداد با سرمایهگذار را خواهیم داشت و این پروژه تا دو سال آینده به بهرهبرداری خواهد رسید».
رئیس شورای شهر کرمان گفت: «همچنین 15 میلیارد تومان برای احداث پروژه پارک گردشگری شهر کرمان نیز اختصاص یافته است».
وی اصلاح و تکمیل قوانین مرتبط با عوارض را از دیگر کارهای شورا برشمرد و افزود: «همهی مصوبات در شورای علنی و با حضور خبرنگاران تصویب شدهاند و هیچ چیز پنهانی در این شورا نداریم ضمن آنکه در این دوره فعالیت شورای محلات نیز تصویب شد زیرا معتقدیم این محلات حلقههای به هم پیوستهای با شورای شهر و شهرداری هستند».
رئیس شورای شهر کرمان با بیان اینکه شورای محلات در راستای گسترش عدالت تشکیل میشود، اظهار کرد: «شورای محلات در مرحلهی اول در 53 محله شهر کرمان و در قدم بعدی در 73 محله شهر کرمان راهاندازی خواهد شد ضمن آنکه تاسیس شهرداری بافت قدیم نیز در دستور کار شورای شهر قرار گرفته که ساختمان این شهرداری نیز در خیابان شهید باهنر خواهد بود».
فرشاد با اشاره به موضوع حاشیهنشینی به ویژه در شهر کرمان گفت: «مسبب حاشیهنشینی شوراها و شهرداریها نیستند و این موضوع یک مشکل برای ما نیز محسوب میشود. حاشیهنشینی بهدلیل عدم رسیدگی و ایجاد زیرساختهای لازم از یک سو و نبود اشتغال مناسب در روستاها حاصل میشود این در حالی است که باید مجموعهی حاکمیت به این موضوع رسیدگی کند و مناطق کمبرخورداری که امروز در کرمان هستند، در گذشته جزو مناطق حاشیهای شهر بودند که نشان میدهد معضل امروز حاشیهنشینی تا آینده نیز ادامه خواهد داشت».
وی در پاسخ با انتقاد یکی از حاضرین در خصوص عدم کارشناسی برخی پروژههای شهری کرمان نیز گفت: «ما ملزم به اتمام پروژههای نیمهتمام بودیم اما این پروژهها با مطالعه، بررسی و کارشناسی شده تدوین و عملیات اجرای آنها در کرمان آغاز شده است، ضمن آنکه تکنولوژی سگمنتهایی که در تقاطعهای غیرهمسطح شهر کرمان هم اکنون در حال اجرا شدن است، یکی از تکنولوژیهای نوین جهانی در پلسازی است».
رئیس شورای شهر کرمان در واکنش به انتقاد خبرنگار ایسنا در خصوص نماد چهارراه طهماسبآباد و اینکه در آن افسردگی و مردگی را القا میکند و پیام این چهارراه این است که مردم کرمان افسرده هستند، گفت: «برای این چهارراه مرکزی در شهر کرمان، شهرداری منطقه مزبور، یک طرح دیگری داشت اما کارشناس این پروژه در خصوص المان این چهارراه تصمیم دیگری گرفته بود و از اجرای طرح شهرداری جلوگیری کرد و طرح کنونی را عملیاتی کرد که ما نیز به این نماد انتقاد کردیم، بنابراین جلوی اجرای سه زاویه دیگر این پروژه را گرفتیم و شهرداری علیرغم اینکه این یک کار کارشناسی بود جلوی ادامه اجرای آن را گرفت».
وی دربارهی اجرای پروژه ساروجپارس در بافت تاریخی شهر کرمان نیز بیان کرد: «کار کارشناسی بر روی پروژه ساروجپارس انجام شده است اما سرمایهگذار در برخی جاها از نظر ارتفاع حریم بافت تاریخی، ضوابط را رعایت نکرده است که باید در این خصوص تصمیمگیری لازم طبق قانون صورت گیرد».
فرشاد دربارهی پروژهی بام کرمان نیز گفت: «فعلا سرمایهگذار، عملیات اجرایی پروژه بام کرمان را متوقف کرده تا انتقادات مطرح شده در این خصوص تعیین تکلیف شود ضمن آنکه این پروژه در حوزهی میراث فرهنگی نیست و مسئولین قبلی میراث فرهنگی اذعان کردهاند که اجرای این پروژه موردی ندارد اما مسئول جدید میراثفرهنگی در حال بررسی این پروژه است». / الف
عکس: محمد لطیفکار
نظر خود را بنویسید