گروه اقتصاد ـ رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: «برنامهی ابلاغی کشت پیاز در جنوب کرمان، سه هزار هکتار بوده که با توجه به بررسی کارشناسان، سطح زیر کشت این منطقه از معیار وزارت جهاد کشاورزی بیشتر شده است».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا کرمان، سعید برخوری افزود: «در طرح اول بیش از ۲۱ تن بذر خزانه در مزارع جنوب کرمان کشت شده است».
وی از افزایش سطح زیر کشت پیاز طرح اول نسبت به سال گذشته در جنوب استان کرمان خبر داد و اظهار کرد: «امسال سطح زیر کشت پیاز در این منطقه بالا رفته که با توجه به پایین بودن قیمت محصولات کشاورزی در بقیهی استانها، اگر چارهای اندیشیده نشود مشکلات برداشت و عرضهی پیاز برای کشاورزان جنوب استان کرمان دوباره تکرار خواهد شد».
رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان همچنین گفت: «توزیع عادلانه بذر پیاز در سال زارعی جاری انجام شده است. امسال جلسات متعددی با دستگاههای مربوطه در مورد نحوه توزیع بذر بین کشاورزان برگزار کردیم و مقرر شد که بذر پیاز تنها به کسانی اختصاص داده شود که در سامانه پهنهبندی ثبتنام کردهاند».
برخوری از توزیع یک و نیم تُن بذر پیاز طی روزهای اخیر خبر داد و افزود: «بذر پیاز طبق برنامههای تدوین شده توزیع خواهد شد ضمن آنکه برای بذرهایی که به صورت غیر یارانهای وارد بازار شدهاند نیز در حال تدوین قیمت هستیم و این توزیع با نظارت اداره کل تعزیرات استان انجام خواهد شد».
وی با تاکید بر نظارت دقیق بر قیمتگذاری و توزیع بذر پیاز در جنوب استان کرمان، بیان کرد: «نظارت بر بازار و قیمتها بر عهدهی سازمان صنعت، معدن و تجارت است اما برای حمایت از کشاورزان، سازمان جهادکشاورزی نیز وارد عمل میشود».
برخوری به همهی کشاورزانی که قصد خرید بذر را دارند توصیه کرد که تنها از فروشگاه های معتبر و با دریافت فاکتور، اقدام به خرید کنند و اگر قیمتها با فاکتور ارائه شده همخوانی نداشته باشد، میتوانند به اداره تعزیرات شکایت کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان اضافه کرد: «بیش از ۲۰ نمونه بذر در بازار وجود دارد که قیمت بخشی از این بذرها یارانهای بوده و هیچ فروشگاهی نمیتواند حتی یک قوطی را بدون نظر سازمان جهادکشاورزی به فروش برساند».
برخوری همچنین از پیگیریهای صورت گرفته در راستای صادرات محصول پیاز از جنوب استان کرمان خبر داد و گفت: «بهمنظور صادرات محصولات کشاورزی، پیگیر مذاکره با شرکتهای صادراتی در کشور عمان هستیم».
وی با یادآوری واگذاری مجوز صادرات محصولات کشاورزی به وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: «اگر چه امسال صادرات و واردات محصولات کشاورزی به وزارت صنعت، معدن و تجارت واگذار شده ولی این امر باعث نمیشود که از حق کشاورزان دفاع نکنیم».
رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان به بذرهای عقیم سال گذشته نیز اشاره کرد و گفت: «با توجه به اینکه بذرهای مورد نظر توسط کشاورزان از واسطههای بینام و نشان خریداری شده، تاکنون پروندهای در این زمینه تشکیل نشده و شاکی هم وجود ندارد اما به کشاورزان توصیه میکنیم برای جلوگیری از تکرار مشکلات سال گذشته، بذرهای خود را از فروشگاههای معتبر خریداری کنند».
وی نوسانات ارز را بر قیمت بذر تاثیرگذار دانست و افزود: «بهدلیل نوسانات ارزی و بحث واردات، تا حدودی قیمت بذر در بازار بالا رفته و همین اتفاق منجر به این شده که برخی کشاورزان از بذرهای غیراصلاح شده استفاده کنند و این کشاورزان قطعا متضرر خواهند شد». / الف
نظر خود را بنویسید