گروه جامعه - رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: «در راستای میثاقنامه عدالت و امنیت پایدار بالغ بر 60 نفر که سالیان سال به دلیل رفتارهای مجرمانه و خشونتآمیز متواری بوده و زندگی هولناکی داشتهاند با دریافت اماننامه و با همکاری سران طوایف به زندگی عادی و شرافتمندانهی خود برگشتهاند و صدها قبضه سلاح غیرمجاز نیز جمعآوری شده است تا از انتقامجوییهای دهشتناک و قتل افراد بیگناه جلوگیری کنند و بسیاری از مرتکبین جریم خشن که متواری بودند نیز به دستگاه عدالت سپرده شدهاند».
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی دادگستری استان کرمان، یدالله موحد روز پنجشنبه در سومین گردهمایی علماء و سران طوایف جنوب و شرق استان کرمان در راستای میثاقنامه عدالت و امنیت پایدار با حضور معاون قوه قضائیه اظهار کرد: «باور و اعتقاد جمعی مدیران قضایی، امنیتی، انتظامی و نخبگان علمی این بود که برای تغییرات مثبت در سیمای جنایی و کاهش آسیبهای اجتماعی و یپشگیری از خشونت و تبیین و تضمین عدالت و امنیت پایدار، راهبردی کارآمدتر و موثرتر از نهادهای دینی و مردمی، متنفذین و سران طوایف وجود ندارد و این راهکارها، کمهزینه و اطمینانبخش است».
وی به پیشینهی میثاقنامه عدالت و امنیت پایدار اشاره و بیان کرد: «اولین همایش ملی «پیشگیری از خشونت، چالشها و راهکارها» در سال 96 در کرمان با حضور معاون اول وقت قوه قضائیه و سایر مسئولان کشوری و نخبگان علمی برگزار شد و یکی از دستاوردهای آن که جنبهی کاربردی و ارزشمند دارد، انعقاد میثاقنامه عدالت و امنیت پایدار جنوب و شرق استان بوده است».
رئیس کل دادگستری استان کرمان خاطرنشان کرد: «در سالهای قبل از انعقاد میثاقنامه عدالت و امنیت پایدار جنوب و شرق استان، این مناطق شاهد خشونتهای انتقامجویانه شده و فضای حاکم بر این منطقه فضای نامناسبی بود که با برگزاری همایش ملی «پیشگیری از خشونت، چالشها و راهکارها»، برای یافتن راهکارهای مناسب اقدام و متعاقب آن میثاقنامه عدالت وامنیت پایدار امضا شد».
موحد ادامه داد: «باور بر این است که بهرهگیری از ظرفیتهای عظیم مردمی تحت رهنمودهای رهبری یکی از برکات نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است به ویژه در دو مولفهی عدالت و امنیت این بهرهمندی ارزشمندتر نیز میشود».
وی با اشاره به اینکه میثاقنامه عدالت و امنیت پایدار در هفت محور تنظیم و به تایید سران، علما و متنفذان طوایف در جنوب و شرق استان کرمان رسیده است، تاکید کرد: «این میثاقنامه فرصت مغتنمی است که اجرای آن در دستور کار قرار گرفته و به موجب آن ارادهی جمعی و تحقق همدلی و همراهی حاصل شده تا در سایهی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، گامهای بلندی برای تحقق عدالت و امنیت برداشته شود».
رئیس کل دادگستری استان کرمان ادامه داد: «برگزاری همایش باشکوه علماء و سران طوایف در جنوب و شرق استان کرمان سند گویایی بر این ادعا است که دلسوزان و معتمدان مردم غیرتمند و نجیب جنوب و شرق استان که سالهای متمادی هزینههای سنگینی از باب محرومیت متحمل شدهاند، هماکنون مشتاق و علاقهمندند که با ایجاد یکپارچگی و انسجام و برچیدن اختلافات قومی و قبیلهای برای مقابله با تهدیدات امنیتی با مسئولان همراه و همدل شده و زمینهی رشد و تعالی و فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی جامعهشان را فراهم کنند».
وی خاطرنشان کرد: «میثاقنامه عدالت و امنیت پایدار فرصت مغتنمی برای کنترل خشم و پیشگیری از خشونت و نیز ترویج فرهنگ صلح و سازش، مدارا، ایثار و گذشت به وجود آورده است».
موحد افزود: «علماء و سران طوایف در جنوب و شرق استان کرمان تلاش کردند که هزاران اختلاف را با میانجیگری و پادرمیانی به سازش خاتمه دهند که در این رابطه بالغ بر 40 نفر را با کدخدامنشی و مداخلهگری ریشسفیدان از قصاص و مرگ نجات دادهاند و این موارد بخشی از برکات میثاقنامه عدالت و امنیت پایدار است».
وی اظهار کرد: «در راستای میثاقنامه عدالت و امنیت پایدار بالغ بر 60 نفر که سالیان سال به دلیل رفتارهای مجرمانه و خشونتآمیز متواری بوده و زندگی هولناکی داشتهاند با دریافت اماننامه و با همکاری سران طوایف به زندگی عادی و شرافتمندانهی خود برگشتهاند و صدها قبضه سلاح غیرمجاز نیز جمعآوری شده است تا از انتقامجوییهای دهشتناک و قتل افراد بیگناه جلوگیری کنند و بسیاری از مرتکبین جریم خشن که متواری بودند نیز به دستگاه عدالت سپرده شدهاند».
رئیس شورای قضایی استان کرمان گفت: «با تحقق میثاقنامه عدالت و امنیت پایدار ضریب تغییرات قتلهای عادی و مسلحانه مناطق جنوب و شرق استان در چهار ماههی نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل 17 درصد کاهش داشته است که در این رابطه قتلهای عادی و مسلحانهی مناطق جنوب استان 57 درصد کاهش و در شرق استان نیز 17 درصد کاهش داشته است».
موحد افزود: «سیر نزولی اقدامات ایذائی در شهرستانهای رودبار جنوب، قلعهگنج و کاهش 20 درصدی اقدامات ایذائی در سال 98 در مقایسه با سال گذشته در شهرستان بم از دیگر دستاوردهای میثاقنامه عدالت و امنیت پایدار بوده است».
وی بیان کرد: «نهال نوپای میثاقنامه عدالت و امنیت پایدار در ابتدای راه است و ظرفیت آن را دارد که به درخت تنومندی تبدیل شده و همگان در سایهی آن طعم عدالت و امنیت پایدار را بچشند». /پ
13204
رئیس کل دادگستری استان کرمان مطرح کرد؛
نظر خود را بنویسید