گروه اقتصاد ـ مدیرعامل آبوفاضلاب استان کرمان با اشاره به زمانبر بودن پروژهی فاضلاب شهر کرمان از مردم خواست تا در جریان این پروژه صبوری کنند. این پروژه هماکنون در حال اجراست و قرار است طی پنج سال تمام شود.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، محمد طاهری، روز سهشنبه، 23 مهرماه در نشست تکمیل پروژهی فاضلاب شهر کرمان که با حضور استاندار کرمان، مجریان پروژه و جمعی از مقامات برگزار شد، اظهار کرد: «پروژهی فاضلاب با سه هدف دنبال میشود؛ اول حل مشکلات زیست محیطی در شهر است که در برخی مناطق بهدلیل بالا آمدن آبهای زیرسطحی مشکلاتی ایجاد شده، ضمن اینکه ایجاد شبکههای فاضلاب از شاخصهای توسعهیافتگی شهری است، همچنین در کرمان باید کشاورزی را مدیریت و مهار و ساماندهی کنیم در نتیجه باید به سمت صنعت و بازچرخانی آب برای تامین آب مورد نیاز آن برویم»
وی افزود: «پروژهی فاضلاب کرمان از سال 76 شروع شده و در این 22 سال، این پروژه 25 تا 30 درصد پیشرفت داشته و این یعنی، سالی حدود یک درصد!».
طاهری با بیان اینکه منابع مالی که سالانه به این پروژه اختصاص مییافته، شناور و بین سه تا 10 میلیارد تومان متغیر بوده است، ادامه داد: «طبیعی است اگر این روند را ادامه میدادیم تا 30، 40 سال آینده پروژه روی زمین میماند و زندگی برای خیلی از مناطق در شهر سخت و حتی برخی مناطق غیرقابل سکونت میشد».
مدیرعامل آبوفاضلاب استان کرمان سپس توضیح داد: «در ادامهی تاکیدات فراوان استاندار دو سال است که بهدنبال جذب سرمایهگذار بودهایم. تلاشهای فراوانی شد و سرمایهگذاران متعددی آمدند و در این زمینه، نمایندگان مجلس خیلی کمک کردند و جلسات متعدد و نفسگیری با سرمایهگذاران و وزارت نیرو و استاندار محترم در کرمان و تهران برگزار کردیم».
وی اظهار کرد: «باید قراردادی هزار و 500 میلیارد تومانی بسته میشد تا کار، نه در یک محیط محدود کارخانه، بلکه در شهری گسترده مثل کرمان انجام شود آن هم به گونهای که سرمایهگذار بعد از 20 سال برگشت سرمایه داشته باشد».
طاهری با بیان اینکه متقاعد کردن این سرمایهگذاری مذاکراتی بسیار سنگین و طاقتفرسا داشت، گفت: «سرانجام در پایان سال 97 قرارداد با فولاد بوتیای ایرانیان و با همت دکتر پورمند (مدیرعامل میدکو) بسته شد تا در راستای مسئولیت اجتماعی این مجموعه و هم برداشت از این آب برای تضمین و بقای صنایعی که قرار است در کرمان ایجاد شود، پروژه را اجرا کنند».
وی اظهار کرد: «گاهی نامهربانیهایی را از سایر استانها و برخی افراد بیرون استان میبینیم که میگویند چرا صنایع آببر در منطقهی کویری و در کرمان شکل میگیرد. وقتی باغات پسته زنگیآباد خشک شده و طبیعی است که باید عقلانیترین کار را انجام داد و این صنایع را برای ایجاد شغل احداث کرد». وی با بیان اینکه قرار نیست آب این صنایع از طریق منابع زیرزمینی تامین شود، بلکه از طریق بازچرخانی تامین خواهد شد».
وی در ادامه بیان کرد: «مدت اجرای قرارداد پنج ساله است و براساس برآورد سال گذشته، فولاد بوتیا یکهزار و 400 میلیارد تومان برای فاضلاب شهر کرمان سرمایهگذاری میکند علاوه بر این، برای فاضلاب شهر زرند هم 218 میلیارد تومان قرارداد بسته شده و هر دو پروژه در حال اجراست». وی اضافه کرد: «این پروژه در زمان اجرا تعداد زیادی از نیروهای بومی را مشغول بهکار کرده و این اشتغالزایی هم حائز اهمیت است».
طاهری افزود: «فاضلاب شهر کرمان، بهدلیل حجم عملیاتی که دارد، پروژهای زمانبر است و سرعت آن نسبت به سایر پروژهها بسیار پایین است بنابراین، مردم باید آستانهی تحمل خود را بالا ببرند و انتظارات را تعدیل و با صبوری، ما را کمک کنند».
مدیرعامل آبوفاضلاب استان کرمان از دستگاههای مختلف از جمله شهرداری و شورای شهر و نیروهای نظامی و امنیتی هم خواست تا با این پروژه همکاری لازم را داشته باشند.
طاهری همچنین با اشاره به اجرای سه پروژهی فاضلاب همزمان در کرمان و زرند و سیرجان با هزار و 800 میلیارد تومان سرمایهگذاری، اظهار کرد: «استان کرمان، بالاترین رقم را در کشور در خصوص جذب سرمایهگذار در بخش فاضلاب دارد و استان بعدی ما، یکپنجم میزان سرمایهگذاری ما را دارد». / الف
*دیگر اخبار مربوط به این جلسه در پایگاه خبری فردایکرمان در دسترس است. با کلیک بر واژۀ فاضلاب شهر کرمان در زیر این خبر میتوانید این اخبار را مطالعه کنید.
نظر خود را بنویسید