گروه اقتصاد - رئیس اتاق بازرگانی کرمان گفت: «شرکت «ساتبا» هزینهی برق تولید شده توسط نیروگاههای خورشیدی را پرداخت نمیکند و به همین دلیل سرمایهگذاران انگیزهای برای ورود به این حوزه نخواهند داشت».
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، سیدمهدی طبیبزاده، نهم آذرماه، در نوزدهمین جلسهی ستاد اقتصاد مقاومتی استان کرمان، با اشاره به مشکلات نیروگاههای برق خورشیدی اظهار کرد: «توسعه انرژیهای خورشیدی نیاز به توصیف ندارد تامین پول پرداخت آن در قانون بودجه مشخص شده و از مردم اخذ میشود».
وی توضیح داد: «روی هر قبض برق به ازای هر کیلووات پنج تا هشت تومان میگیرند که پول برق انرژیهای تجدیدپذیر را پرداخت کنند که با پیگیری استانداری کرمان، شورای گفتوگو و ستاد اقتصاد مقاومتی ۳۰ درصد اضافه شد و امیدی ایجاد کرد اما سازمان ساتبا به دلیل اینکه پول ندارد، (نمیدانم چرا پول ندارد زیرا پول آن تامین شده و هر ماه روی قبض برق همهی ما پرداخت میشود) پول را پرداخت نمیکند و این باعث میشود سرمایهگذاری در این بخش قابل توجیه نباشد و کسی استقبال نمیکند».
رئیس اتاق کرمان افزود: «دستگاههای نظارتی و ادارت برق کرمان رسیدگی کنند چرا پروژهی 100 مگاواتی برق ماهان اجرا نشد؟ چرا پروژهی رفسنجان تکمیل نشد؟ چه دلیلی دارد که اجرا نمیشود؟ به نظر من اشکال از ساتبا است زیرا میگوید من صورتوضعیت شما را قبول نمیکنم چون پول ندارم، اگر این موضوع حل نشود و پول آن پرداخت نشود همین تعداد نیروگاه هم تعطیل میشود و نیروگاه جدیدی توسعه پیدا نمیکند».
وی بیان کرد: «یکی از سرمایهگذاران بخش خصوصی حاضر شده بود هرچه املاک دارد بفروشد و نیروگاه خورشیدی بزند اما وقتی از نیروگاه خورشیدی ماهان بازدید کرده بود و متوجه شده بود پول آن را پرداخت نکردند منصرف شده بود».
طبیبزاده خاطرنشان کرد: «ما در بحث انرژیهای تجدیدپذیر تحریم داخلی هم شدهایم که البته مربوط به استان کرمان نیست اما ممکن است اینجا هم اتفاق بیفتد، شرکتها به دلیل تحریمها معطل شدند و سازمان ساتبا به همین دلیل قرارداد آنها را لغو کرده است».
پس از صحبتهای طبیبزاده، زاهدی نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با صادقزاده معاون وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت ساتبا تماس گرفت تا او در اینباره توضیح دهد.
صادقزاده ضمن رد صحبتهای مطرح شده گفت: «ما تقریبا هیچ بدهی به برق خصوصی نداریم و در حال پرداخت حسابهای شهریور ماه نیروگاهها هستیم».
وی بیان کرد: «نیروگاهها وقتی که برق تولید میکنند 10 تا 15 روز پس از پایان ماه صورتحساب میدهند و ما پنج روز فرصت داریم که حسابها را ارزیابی کنیم و بپردازیم که تا آخر مرداد هیچ نیروگاهی وجود ندارد که پول برقش را نگرفته باشد و 80 درصد نیروگاهها پول شهریور را گرفتهاند».
نیروگاههای نسل اول و دوم صرفۀ اقتصادی ندارد
نماینده مردم کرمان و راور در این نشست با اشاره به احداث نیروگاههای خورشیدی در استان و بسیاری از نقاط کشور، اظهار کرد: «نیروگاههای الان نیروگاه نسل یک و دو هستند که مقرون بهصرفه نیستند».
محمدمهدی زاهدی ادامه داد: «نیروگاههای جدید، نسل سوم هستند که هر کدام از صفحاتی که الان استفاده میشود به اندازهی یک سیمکارت کوچک میشوند که هم راندمان را بالا میبرند، هم برق ارزان تولید میکنند و هم زمین کمی نیاز دارند».
وی افزود: «یک ایرانی ساکن سوئد که در ایجاد نیروگاه نسل سوم نقش داشته موافقت کرده به کرمان بیاید و ۲۰۰ مگاوات برق در استان ایجاد و برق را صادر کند».
زاهدی گفت: «اگر سرمایهگذاری میخواهد برای نیروگاه خورشیدی بیاید توصیه کنید با نسل یک و دو نیاید زیرا مقرون بهصرفه نیست و اگر برای آنها امکانپذیر است تکنولوژی جدید نسل سوم بیاورند». / الف
نظر خود را بنویسید