گروه جامعه – استاندار کرمان از مسئولین آموزش و پرورش استان خواست بدون تعارف مسائل و مشکلات آموزشی و وضعیت مدارس جنوب را با مردم در میان بگذارند، او گفت اگر مردم بدانند در استان ۶۱۰ مدرسه با کمتر از ۱۰ دانشآموز و 250 مدرسه با کمتر از پنج دانشآموز وجود دارد و بهدلیل پراکندگی جمعیت در استان مجبور هستیم در بعضی مناطق، مدارس را به این شکل اداره کنیم، بسیاری از ابهامات برطرف میشود.
به گزارش فردای کرمان، محمدجواد فدایی در جلسهی اخیر شورای آموزشوپرورش استان، با اشاره به مشارکت خیرین در ساختوساز مدارس بیان کرد: «این موضوع باید توسط اداره کل نوسازی مدارس و خیرین دنبال شود».
وی از برگزاری همایش خیرین، بنگاههای اقتصادی و بانکها برای جلب مشارکت در ساخت مدرسه خبر داد و افزود: «مشکل تغییر کاربری و تبدیل به احسن کردن املاک آموزش و پرورش، مشکل سند مدارس با اوقاف، متولیان و دستگاههای دولتی و همچنین تعیین تکلیف ساختمانهایی که در اختیار دیگر نهادها است نیز توسط معاون عمرانی استانداری پیگیری میشود».
استاندار کرمان ادامه داد: «در خصوص کنترل آسیبهای اجتماعی در بین دانشآموزان و آموزش والدین در این زمینه نیز قرار شد ظرف یک هفته برنامهی آموزشی توسط آموزش و پرورش ارائه و آموزش والدین به عنوان پایلوت در استانداری اجرا شود و بعد به سایر دستگاهها ابلاغ شود».
وی خاطرنشان کرد: «همچنین طرح جامع آموزش والدین، دانشآموزان و معلمان توسط آموزش و پرورش تهیه میشود تا در قرارگاه فرهنگی استان برای بررسی، تصویب و تامین منابع مطرح شود».
فدایی افزود: «لیست فضاهایی که آموزش و پرورش دارد و از آنها فقط در ساعات محدودی استفاده میشود نیز اعلام شود تا برای استفاده از آنها مخصوصا در امر ورزش و کاهش آسیبهای اجتماعی استفاده شود».
وی در ادامه با بیان اینکه در فضای مجازی، رسانهها و سفرهای استانی، اعتراض به وضعیت مدارس بهویژه در جنوب استان زیاد است، گفت: «آموزش و پرورش باید دربارهی این مسائل به مردم توضیح بدهد».
استاندار کرمان خاطرنشان کرد: «وقتی در استان ۶۱۰ مدرسه با کمتر از ۱۰ دانشآموز و 250 مدرسه با کمتر از پنج دانشآموز وجود دارد باید به مردم توضیح بدهید که بهدلیل پراکندگی جمعیت در استان مجبور هستیم در بعضی مناطق، مدارس را به این شکل اداره کنیم».
وی با بیان اینکه مردم باید در جریان مشکلات قرار بگیرند، افزود: «در حال حاضر احساس میشود کوتاهی میشود، اگر واقعا کوتاهی میشود آموزش و پرورش باید اقرار کند و اگر مسائلی وجود دارد که باعث این مشکلات حداقل در کوتاهمدت شده است را به مردم توضیح بدهید زیرا اگر مردم در جریان قرار بگیرند و رسانهها نیز این موارد را به خوبی منعکس کنند، مردم بهتر کمک میکنند، همکاری میکنند و راه حل میدهند».
فدایی ادامه داد: «مخصوصا باید توضیح دهید در جنوب چه تعداد مدرسه کپری و غیرمقاوم وجود دارد و بگویید برنامهی شما برای مدارس کپری ظرف یکی،دو سال آینده چیست؟ آیا جای این مدارس، فضاهای جدید ساخته میشود یا به همین شکل باقی میماند؟».
وی تاکید کرد: «اگر گزارش و برنامهای ارائه شود مقداری ابهامات، نگرانیها و بعضا برداشتهای نادرستی که حتی ممکن است باعث موجب سوءاستفاده شود را حل میکند و از سوی دیگر کمک میکند مردم بیشتر در جریان مسائل قرار بگیرند و بیشتر کمک کنند».
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با اشاره به کمبود فضای آموزشی در کرمان افزود: «در حال حاضر در شهر کرمان بهشدت در مناطق مختلف نیازمند مدرسه هستیم».
محمدرضا پورابراهیمی ادامه داد: «مدارس محلهی بنیهاشم سال گذشته کامل ثبتنام کردند اگرچه سالهای قبل ظرفیت این مدارس کامل نمیشد».
وی از برنامهریزی برای یک همایش شبه گلریزان برای ساخت مدارس با حضور شرکتهای بزرگ خبر داد و بیان کرد: «قرار شد شرکتهای بزرگ بخشی از منابع خود را برای این کار اختصاص دهند و اتاق بازرگانی هم میزبانی مراسم را بهعهده خواهد داشت».
وی خواستار برگزاری این همایش در نیمهی اول اسفندماه سالجاری شد. / الف
نظر خود را بنویسید