فردای کرمان – پروین میرزاحسینی: شیوع بیماری کرونا و گسترش آن، سبب تعطیلی صنوف زیادی ازجمله رستورانها و تالارهای پذیرایی شد که این موضوع بازار بسیاری از مواد غذایی مانند مرغ که مصرف زیادی در این مراکز داشت، را تحت تاثیر قرار داده است. همین کاهش تقاضا، سبب شد قیمت مرغ طی روزهای گذشته در کرمان نوسانهایی داشته باشد و در بعضی روزها با کاهشهایی مواجه بود.
رئیس اتحادیه مرغ و ماهی کرمان روز چهارشنبه (3 اردیبهشت) در گفتوگو با فردای کرمان بیان کرد: «قیمت مرغ امروز برای مصرفکننده هر کیلو 12 هزار و 200 تومان است».
حسن سیستانی دلیل کاهش قیمت مرغ را شیوع ویروس کرونا بیان کرد و افزود: «به دلیل شیوع ویروس کرونا بسیاری از رستورانها، مراکز تهیهی غذای بیرونبر و آشپزخانهها تعطیل شدند و به همان نسبت مصرف پایین آمد».
وی ادامه داد: «با توجه به اینکه در سالهای گذشته، اواخر اسفندماه و ایام نوروز با افزایش مصرف و تقاضا، تولید بیشتر انجام میشد، تولید روال خود را طی کرد اما مصرف به شدت کاهش پیدا کرد».
رئیس اتحادیه مرغ و ماهی کرمان با بیان اینکه قیمت مرغ در تمام کشور کاهش داشته، توضیح داد: «مرغ را نمیتوان چند روز بیشتر نگه داشت و تولیدکننده باید کشتار را در زمان مشخص برای ارائه به پشتیبانی امور دام و یا عرضه در بازار انجام دهد».
وی با بیان اینکه زمانی که مصرف کم باشد رقابت شدید میشود، افزود: «زمانی که در استان کرمان قیمت مرغ زنده تعیین میشود ممکن است استان دیگری به دلیل تولید زیاد، قیمت را بسیار کاهش دهد و این موضوع سبب میشود مرغدار متضرر شود».
سیستانی با اشاره به ورود شرکت پشتیبانی امور دام برای خرید مرغ از تولیدکنندگان، اظهار کرد: «چند روزی است که شرکت پشتیبانی امور دام در حال خرید یک مرغهایی است که سایز و وزن مد نظر این شرکت را دارد تا برای تنظیم بازار منجمد شود و انشاءلله هفتهی آینده یک مقدار شرایط بهتر میشود».
وی دربارهی امکان افزایش قیمت در ماه مبارک رمضان، گفت: «بازار را مانند قبل نمیتوان رصد کرد زیرا میزان مصرف مشخص نیست و در بخش تولید هم از یک طرف قیمت جوجه یکروزه پایین آمده و از طرف دیگر مشکلاتی برای تامین نهادهها بهوجود آمده که اگر این مشکلات رفع شود افزایش قیمت نخواهیم داشت مگر این که در بحث نهادهها مشکل ایجاد شود، زیرا در حال حاضر تولیدکننده در بحث تامین نهادهها با مشکل مواجه شده است».
رئیس اتحادیه مرغ و ماهی کرمان با بیان اینکه وقتی تولیدکننده با مشکل روبهرو شود تولید کاهش پیدا میکند و قیمت مرغ افزایش مییابد، ادامه داد: «فعلا با شرایط کنونی اگر چیزی تغییر نکند افزایش قیمت آنچنانی نخواهیم داشت اما اگر مشکل تامین نهادهها حل نشود قیمت غیرقابل پیشبینی است».
وی دربارهی مشکل تامین نهاده توضیح داد: «نهادهها یا در گمرک ترخیص نشده و یا ارز به آن تعلق نگرفته زیرا هنوز نهادهها با ارز دولتی تومانی وارد میشود، اگر مشکل برطرف شود تولیدکننده برای جوجهریزی مشکلی ندارد».
سیستانی افزود: «در حال حاضر نیز اتحادیهی مرغداران اعلام کرده اگر میتوانید نهاده را تامین کنید جوجهریزی را انجام دهید و در غیر اینصورت انجام ندهید».
وی بیان کرد: «اگر دولت نهاده را وارد کند و ارز دولتی را به واردکننده بدهد (البته صحبتهایی مطرح شده که با ارز بالاتر قرار است اتفاق بیفتد که اطلاع زیادی ندارم) مشکلی در تولید نیست و در غیر اینصورت در آیندهی نه چندان دور با افزایش قیمت و کمبود روبهرو خواهیم بود».
رئیس اتحادیه مرغ و ماهی کرمان با اشاره به فعالیت حدود هزار و 256 واحد مرغداری در کرمان، گفت: «از این تعداد حدود 760 مرغداری آمار خود را به اداره جهاد کشاورزی اعلام میکنند و مابقی غیرمجاز هستند، یعنی کسانی بودند که سالهای قبل به روش سنتی جوجهریزی میکردند و هنوز هم بخشی از گوشت را تامین میکنند ولی در ساختمان مرغداری یکسری آیتمهایی که مد نظر جهاد کشاورزی است را ندارند یعنی فاصلهها رعایت نشده، یا سالنهای آنها قدیمی شده و یا در طرح هادی روستا قرار گرفتند اما کار میکنند».
وی با اشاره به خسارت کاهش قیمت مرغ بر تولیدکننده، اظهار کرد: «کمیسیون تنظیم بازار کشور قیمت پایهی مرغ زنده را با توجه به هزینههای سال گذشته هشتهزار و 550 تعیین کرد اما در حال حاضر قیمت مرغ زنده هفتهزار و 600 تومان است، با این شرایط یک مرغداری با 30 هزار قطعه مرغ، حداقل 60 میلیون تومان خسارت دیده است». /پ
22581
هشدار رئیس اتحادیه مرغ و ماهی کرمان؛
نظر خود را بنویسید