فردایکرمان ـ گروه جامعه: طی شبانهروز گذشته، با انجام آزمایش بر 301 نمونهی مشکوک به کرونا در استان کرمان، 45 بیمار جدید شناسایی شد. بیماران جدید مربوط به مناطق تحت پوشش دانشگاههای علومپزشکی «کرمان، رفسنجان، بم، جیرفت» و دانشکده علومپزشکی «سیرجان» هستند. با افزودن مبتلایان جدید به لیست پیشین، شمار کل بیماران کرونا در استان تا عصر دوشنبه 22 اردیبهشتماه به یکهزار و 13 نفر رسید. به گفتهی سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان، 10 نفر از مبتلایان جدید از بیماران بستری، 14 نفر از بیماران سرپایی و 21 نفر از اطرافیان بیمارانی هستند که تست آنها پیش از این مثبت شده است. متاسفانه در 24 ساعت گذشته، یک نفر از بیماران کرونا که مردی اهل شهرستان زرند بود نیز جان خود را از دست داد و شمار قربانیان این بیماری در استان به 58 نفر رسید.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، دکتر مهدی شفیعی، سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان، عصر دوشنبه 22 اردیبهشتماه در نشست خبری مجازی در اینباره توضیحات بیشتری داد.
او گفت: «22 نفر از 45 بیمار جدید زن و 23 نفر از آنها مرد هستند. همچنین، 25 نفر از آنها از حوزهی دانشگاه علومپزشکی کرمان، سه نفر از حوزهی دانشگاه علومپزشکی رفسنجان، 9 نفر از حوزهی دانشگاه جیرفت، شش نفر از حوزهی دانشگاه بم و دو نفر از آنها از حوزهی دانشکده علومپزشکی سیرجان هستند».
وی با بیان اینکه شمار کل موارد مثبت قطعی در استان تا روز دوشنبه به 1013 نفر رسید، افزود: «متاسفانه در 24 ساعت گذشته، یکی از بیماران مبتلا به کرونا که مردی اهل شهرستان زرند بود فوت کرد و مجموع جانباختگان در استان کرمان به 58 نفر رسید».
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای واگیردار دانشگاه علومپزشکی کرمان ادامه داد: «در 24 ساعت گذشته، پنج نفر از بیماران نیز از بیمارستان مرخص شدهاند».
به گفتهی وی، تا روز دوشنبه 416 نفر از مجموع بیماران کرونا در استان کرمان بهبودی یافتهاند.
شفیعی در ادامه، گفت: «برای خیلی از مردم سوال پیش آمده که براساس آماری که مدتی است در استان سیر افزایشی پیدا کرده، وضعیت اپیدمی چگونه است و چه اتفاقی افتاده است؟ به همین دلیل، بنا به تصمیم ستاد کرونا قرار شد تفکیک وضعیت آمار مبتلایان روزانه و اینکه در چه گروهی هستند نیز اعلام شود».
وی توضیح داد: «از این 45 نفر، 10 مورد در بیماران بستری، 14 مورد بیماران سرپایی که به مراکز منتخب درمان کرونا در استان مراجعه کردهاند و 21 مورد از این افراد کسانی هستند که در غربالگری فعال ما در اطرافیان بیماران پیدا شدهاند. وقتی فرد مثبت پیدا میکنیم، کسانی که در یک بازهی زمانی مشخص 7 یا 14 روزه، با او در تماس نزدیک بودند را شناسایی میکنیم و مورد پرسشگری قرار میدهیم؛ چه علامت داشته باشند چه نداشته باشند. از افرادی که شک بیشتری نسبت به آنها وجود دارد تست کرونا میگیریم که اگر مثبت شد، تحت ایزولهی خانگی قرار میگیرند».
شفیعی ادامه داد: «حدود 50 درصد از موارد جدید ما در امروز، از اطرافیان بیماران بودند و این نشان میدهد گردش ویروس در خانوادهها و جمعهای خانوادگی و محیطهای کار و فضاهای کاری که فاصلهگذاری اجتماعی و فیزیکی و پروتکلها رعایت نشده و ازدحام بیش از حد وجود داشته و بهداشت فردی توسط افراد رعایت نشده و گندزدایی صورت نگرفته و تهویهی مناسب هم برقرار نبوده است اتفاق افتاده است».
وی اظهار کرد: «هماکنون و در مرحلهی دوم مقابله با کرونا، ما به مشارکت بیشتر مردم نیاز داریم. اینکه مراقب دستها باشند که آلوده نشود و دستها را به صورت نزنند، اگر کمترین علامتی پیدا کردند، ضمن خوداظهاری در سامانهی salamat.gov.ir، به نزدیکترین مرکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند؛ ضمن مراجعه نیز از ماسک مناسب استفاده کنند و فاصلهی مناسب با دیگران را هم رعایت کنند تا اطرافیان خود را بیمار نکنند».
وی تصریح کرد: «در حال حاضر، آنچه به بازگشت اپیدمی و شعلهور شدن آن کمک میکند عدم رعایت بهداشت شخصی و عدم جلوگیری از شکلگیری خوشههای خانوادگی است». / الف
نظر خود را بنویسید