فردای کرمان – گروه جامعه: رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت گفت: «در فروردین ماه روزانه هفت تا ۱۰ هزار تست انجام میشد که عمدهی موارد، اخذ نمونه از افراد بستری در بیمارستانها بود. در ابتدای خرداد ماه تا هفتهی اخیر، افزایش موارد رهگیری تماس نزدیک با مبتلایان را شاهد هستیم. ظاهر اعداد افزایش پیدا کرده، اما این به معنی موج جدید بیماری نیست».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا سراسری، کیانوش جهانپور روز شنبه دربارهی افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در هفتهی اخیر، بیان کرد: «در حال حاضر روزانه ۲۰ تا ۲۵ هزار تست تشخیصی کرونا در کشور انجام میشود و در نتیجه بیماریابی فعالتر شده، اما همچنان در موج اول بیماری ناشی از ویروس کرونا هستیم».
وی افزود: «در فروردین ماه روزانه هفت تا ۱۰ هزار تست انجام میشد که عمدهی موارد، اخذ نمونه از افراد بستری در بیمارستانها بود. در ابتدای خرداد ماه تا هفتهی اخیر، افزایش موارد رهگیری تماس نزدیک با مبتلایان را شاهد هستیم. ظاهر اعداد افزایش پیدا کرده، اما این به معنی موج جدید بیماری نیست».
رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت اظهار کرد: «هیچ کشوری نمیتواند ادعا کند که همهی موارد ابتلا را شناسایی کردهاند. زیرا بخش زیادی از مبتلایان، بدون علامت هستند و شاید هیچ وقت شناسایی نشوند. در ایالات متحده آمریکا گفته میشود به ازای هر بیمار قطعی شناسایی شده، ۴۰ مورد شناسایی نشده وجود دارد».
وی ادامه داد: «آمار قطعی شامل موارد شناسایی شده قطعی بر اساس تستهای انجام شده است. وقتی تعداد تستها در خرداد ماه افزایش یافته، تعداد بیشتری هم شناسایی میشود. اینکه در مقطع رهگیری تماس نزدیک، تعداد بیشتری شناسایی شود، به معنی شیوع بیشتر نسبت به فروردین ماه نیست».
جهانپور در پاسخ به سوالی دربارهی تغییر رفتار ویروس کرونا اظهار کرد: «الگوی ابتلا به ویروس کرونا تغییر چندانی نداشته و شواهدی در این زمینه نداریم. استانهایی که دیرتر درگیر این اپیدمی شدند هم رفتار مشابه استانهایی دارند که زودتر به این ویروس مبتلا شدند. تفاوت در مرحلهی شروع اپیدمی و اوج است».
وی ادامه داد: «۱۵ تا ۲۱ استان مدتهاست از مرحلهی اپیدمی خارج شده و در حال حاضر استانهایی مثل خوزستان در مرحلهی اپیدمی است. در استانهایی مثل هرمزگان و جنوب کرمان و جنوب سیستان و بلوچستان و کرمانشاه در وضعیت هشدار هستیم».
سخنگوی ستاد مقابله با کرونا وزارت بهداشت در پاسخ به این سوال که بازگشاییها و طرح ترافیک چه تاثیری در افزایش ابتلا خواهد داشت، گفت: «با توجه به طولانی شدن روند طغیان این بیماری در کشورهای مختلف، بازگشاییها گریزناپذیر است. رعایت نکات بهداشت فردی مثل شستوشوی دستها با آب و صابون و فاصلهگذاری اجتماعی و استفاده از ماسک و رعایت پروتکلهای بهداشتی بهترین اقدام است. هیچ کشوری قادر نیست که برای ماهها موضوع در خانه ماندن و محدودیتهای شدید را دنبال کند. ما هم مانند سایر کشورها وارد مرحلهی بازگشاییها شدهایم».
وی دربارهی سفرها در روزهای اخیر بیان کرد: «مبتلایان جدید در شهرهای مختلف متفاوت هستند و اگر افراد در منزل بمانند، مواجهه با ویروس کمتر است. وقتی افراد تردد و سفر داشته باشند، خطر ابتلا به ویروس کرونا افزایش پیدا میکند». /پ
24989
جهانپور:
افزایش آمار مبتلایان کرونا به معنی شیوع بیشتر بیماری نیست

نظر خود را بنویسید