فردایکرمان ـ گروه جامعه: کرونا در استان کرمان اوج گرفته و وضعیت قرمز همچنان ادامه دارد. بنا به گفتهی معاون بهداشتی دانشگاه علومپزشکی کرمان، در حالیکه میزان سرایتپذیری این ویروس در خردادماه به حدود یک نفر رسیده بود، در حال حاضر، سرایتپذیری از سه نفر بالاتر رفته است؛ به این معنا که هر یک نفر بیمار، بیش از سه نفر را به این ویروس مبتلا میکند.
دکتر احمدیطباطبایی با بیان اینکه دو بیمارستان افضلیپور و پیامبر اعظم (س) در شهر کرمان به عنوان بیمارستانهای اصلی بیماران کرونا در نظر گرفته شدهاند، افزود: «هماکنون در تمام بخشهای بیمارستان افضلیپور به جزء در بخش آیسییو نوزادان و بخش زنان، بیمار کرونا بستری میشود».
وی همچنین اظهار کرد: «متاسفانه در چند وقت اخیر در استان کرمان؛ سن مبتلایان قطعی، موارد بستری و مرگومیر ناشی از ابتلا به کرونا پایینتر آمده و حتی فوت در افراد بدون بیماری زمینهای نیز داشتهایم».
وی تصریح کرد: «در شرایط کنونی، تالارها باید بسته شوند. همچنین مشاغل پرخطر دیگری مانند باشگاههای ورزشی، نمایشگاهها و جمعه بازارها نیز دوباره باید تعطیل شوند».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا کرمان، دکتر سیدوحید احمدی طباطبایی، روز شنبه چهارم مردادماه با اشاره به موارد جدید بستری قطعی ناشی از ابتلا به کووید ـ ۱۹ از هفتهی اول اردیبهشتماه تا هفته سوم تیرماه اظهار کرد: «آمارها نشان میدهد که از هفتهی سوم خردادماه، در تعداد مبتلایان به کرونا خیز قابل توجهای ایجاد شد».
وی در پاسخ به این سوال که دلیل این وضعیت چیست؟ توضیح داد: «دلایل اصلی روند افزایشی مبتلایان به کووید ـ ۱۹ در سطح استان و کشور را میتوان به بازگشاییهای پیاپی، عادیانگاری اوضاع، عدم رعایت فاصهگذاری فیزیکی و حتی استفاده از اسپیلتها و کوارهای گازی بدون تهویه مناسب است که باعث شده در کشور، استانهایی که ابتلای پایین داشتند هماکنون در مرحلهی هشدار یا قرمز قرار بگیرند».
احمدیطباطبایی با بیان اینکه آنچه دربارهی بیماریهایی که واکسن و درمان قطعی ندارند، نقش مهم و تعیین کننده دارد، رفتار اجتماعی مردم و مسئولان است، اظهار کرد: «متوسط تخت اشغال شده و موارد فوت قطعی مبتلا به کووید ـ ۱۹ در این بازه زمانی روند افزایشی داشته و معمولا چون موارد فوت ناشی از ابتلا به این بیماری یک هفته بعد از بستری اتفاق میافتد، در هفتهی دوم تیرماه رکورد فوت در استان زده شد».
معاون بهداشتی دانشگاه علومپزشکی کرمان با اشاره به وضعیت بیمارستانهای کرمان گفت: «دو بیمارستان افضلیپور و پیامبر اعظم (س) در کرمان به عنوان بیمارستانهای اصلی بیماران کرونا در نظر گرفته شدهاند. در بیمارستان افضلیپور، در ابتدای شیوع این اپیدمی قرار بود این بیماران در بخش عفونی بستری شوند که با ادامهی روند بیماری، این بخش دیگر پاسخگوی تعداد بیماران نبود و بخش داخلی نیز به کمک این بخش آمد اما همچنان روند بیماران سیر صعودی داشت و در نتیجه قرار شد بخشهای دیگر افضلی پور را برای بیماران کوویدی استفاده کنیم و اکنون بخش جراحی بیمارستان افضلیپور نیز درگیر این بیماران شده است».
احمدی طباطبایی با اشاره به اینکه در برخی از بازههای زمانی تختهای مراقبت ویژه بیمارستان افضلی پور (۳۰ تخت) کاملا پر و تعدادی نیز خارج از بخش مراقبتهای ویژه زیر دستگاه بودند، ادامه داد: «هماکنون در بیمارستان افضلیپور به جزء در بخش آیسییو نوزادان و بخش زنان، در تمام بخشهای این بیمارستان بیمار کوویدی بستری میشود».
وی با تاکید بر اینکه با اقدامات صورت گرفته هماکنون تخت بیمارستانی داریم اما تختهای عفونی و داخلی این بیمارستان کاملا پر است و موجب شد بسیاری از خدمات بیمارستان مانند عملهای جراحی، پیوند و ... لغو شود، اظهار کرد: «در حال حاضر بیمارستان افضلیپور کرمان، به بیمارستان خاص کرونا در استان تبدیل شده است».
احمدی طباطبایی با اشاره به درصد فوت در مبتلایان به کرونا نیز توضیح داد: «در ابتدای شیوع این ویروس در کشور چین مطرح میشد که میزان مرگومیر این ویروس از آنفلوآنزا کمتر است اما هماکنون مشاهده میکنیم که میزان مرگومیر ناشی از ابتلا به آنفلوانزا ۰.۱ درصد و در کووید ۳ تا ۴ درصد است».
وی درباره میزان سرایتپذیری ویروس کرونا در استان کرمان نیز گفت: «میزان سرایتپذیری این ویروس در خردادماه در استان کرمان به حدود به یک نفر رسیده بود اما متاسفانه هماکنون از سه نفر به بالا رفته و هر یک نفر بیمار، بیش از سه نفر را به این ویروس مبتلا می کند و به همین دلیل است که تقریبا در اکثر خانوادههای کرمانی مورد مبتلا به این ویروس را داریم».
معاون بهداشتی دانشگاه علومپزشکی کرمان با اشاره به اینکه ویروس هماکنون در همه استان و در همه نقاط فراگیر شده است، افزود: «در ابتدای شیوع این ویروس، شهرها بیشتر درگیر این بیماری بودهاند اما هماکنون روستاها نیز به این ویروس درگیر شدهاند».
احمدیطباطبایی دربارهی ابتلای کودکان به کووید ۱۹ نیز گفت: «سازمان جهانی بهداشت صراحتا اعلام کرده که افراد در هر سنی ممکن است به کرونا مبتلا بشوند اما خوشبختانه احتمال فرم شدید در کودکان کمتر است و به هیچ عنوان مطرح نیست که کودکان نمیتوانند این بیماری را بگیرند».
وی ادامه داد: «متاسفانه در چند وقت اخیر در استان کرمان؛ سن مبتلایان قطعی، موارد بستری و مرگومیر ناشی از ابتلا به کووید ـ ۱۹ پایینتر آمده و حتی موارد فوتی را در افراد بدون بیماری زمینهای نیز داشتهایم اما در مجموع احتمال مرگومیر در بیماران زمینهای بیشتر است».
تالارها باید بسته شوند
وی در بخش دیگری از سخنان خود، دربارهی فعالیت تالارها نیز گفت: «درباره فعالیت تالارها دیدگاههای مختلفی وجود دارد به طوری که برخی معتقدند اگر تالارها بسته شود، ممکن است برگزاری مراسمات به مکانهای زیرزمینی کشیده شود و برخی نیز معتقدند که میتوان با بسته شدن تالارها، کمی شرایط بهتر شود».
وی با بیان اینکه اگر تالارها را ببندیم حداقل ۵۰ درصد برگزاری مراسمات کم خواهد شد، افزود: «نباید اینگونه فکر کنیم که هر اقدامی که انجام میدهیم، ۱۰۰ درصد موثر خواهد بود. کاهش هم گاهی میتواند خوب باشد».
احمدیطباطبایی با ادامه داد: «با بسته شدن تالارها قطعا برخی مراسم نخواهند گرفت. ما معتقدیم که تالارها باید بسته شوند و پیشنهاد داریم که مشاغل پرخطر مانند تالارها، باشگاههای ورزشی، نمایشگاهها و جمعه بازارها دوباره بسته شوند و نامه این پیشنهاد را آماده کرده و به ستاد کرونا اعلام خواهیم کرد». / الف
نظر خود را بنویسید