فردای کرمان – گروه اقتصاد: رئیس اتاق کرمان با اشاره به اینکه دغدغهی اصلی فعالان اقتصادی در حوزهی بانکی است، گفت: «اینکه عملکرد سیستم بانکی رضایتبخش نیست شاید به دلیل ضعف در قوانین و مقررات باشد که اصلاح آنها میتواند رضایتمندی مشتریان بانکها را افزایش دهد».
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیبزاده در نشست مجمع نمایندگان و شورای هماهنگی بانکهای استان با فعالان اقتصادی، افزود: «نقش بانکها را در تامین منابع مالی پروژههای بزرگ انکار نمیکنیم اما مقصود ما کمک به بنگاههای اقتصادی کوچک و متوسط است که باید مورد حمایت بانکها قرار گیرند».
وی با اشاره به اینکه دغدغهی اصلی فعالان اقتصادی در حوزهی بانکی است، افزود: «اینکه عملکرد سیستم بانکی رضایتبخش نیست شاید به دلیل ضعف در قوانین و مقررات باشد که اصلاح آنها میتواند رضایتمندی مشتریان بانکها را افزایش دهد».
رئیس اتاق کرمان با تاکید بر اینکه بررسی قوانین بانکی باید در کمیسیون اقتصادی مجلس انجام شود زیرا بسیار اهمیت دارد، ادامه داد: «اتاق کرمان برای حل مشکلات فعالان اقتصادی در این حوزه، سه کتاب چاپ کرده که یک کتاب به چاپ سوم رسیده و عنوان یکی از این کتابها با برداشت از سخنان رهبر معظم انقلاب و احصا 33 مقررهی «دور زدن قوانین ممنوع» انتخاب شده است».
طبیبزاده، از نمایندگان مجلس درخواست کرد در نشستی تخصصی با حضور مدیران بانکها، مسائل و مشکلات قانونی، پروندهها و احکام صادر شده بررسی، منشا آنها مشخص و برای رفع آنها تلاش شود.
هیچ عذری از بانکها پذیرفته نیست
در ادامهی این نشست رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: «هفتهی آینده نشست اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس با روسای بانکهای کشور و با حضور وزیر اقتصاد برگزار میشود که درخواست داریم در فرصت مانده به این نشست با تشکیل تیم کارشناسی، مواردی را که در بانکها به استناد شورای پول و اعتبار، مصوبات و قانونهای مجلس و بخشنامههای بانک مرکزی اجرا نمیشود را جمعآوری و ارائه دهید».
محمدرضا پورابراهیمی افزود: «در ارتباط با عدم اجرای قوانین هیچ عذری را از هیچ بانکی نمیپذیریم و در نشست با وزیر اقتصاد اسامی بانکهای موفق و ناموفق را اعلام خواهیم کرد».
وی با تاکید بر اینکه در دورهی گذشته فعالیت مجلس طرح اصلاح قانون بانکداری و قانون بانک مرکزی به امضا رسید، اظهار کرد: «در حال حاضر مبنای آن آماده است که امیدواریم این کار حقوقی و کارشناسی و با نگاه علمی در حل مشکلات فعالان اقتصادی تاثیرگذار باشد».
رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان در مجلس شورای اسلامی نیز نسبت به فعال نبودن سرپرستی برخی بانکها در استان و حتی برخی شعبهها در شهرستانها ابراز گلایه کرد و گفت: «متاسفانه در بحث تسهیلات مربوط به آسیبهای ناشی از کرونا وضعیت پرداختی بانکها در کشور ضعیف بوده و انتظار میرود که در استان کرمان حداقل به میزان متوسط کشور تسهیلات پرداخت شده باشد».
شهباز حسنپور، خطاب به دبیر شورای هماهنگی بانک های استان کرمان افزود: «در رابطه با اینکه گفته میشود درآمد خانوارهای شهری کرمان پایینترین درآمد در کل کشور است، نرخ مشارکت اقتصادی در کرمان پایینتر از کشور است و رتبهی 17 کرمان در زمینهی خانوادههای تحت پوشش نهادهای حمایتی، باید آمار و اطلاعات احصا و ارائه شود».
عملکرد بانکها منصفانه نقد شود
دبیر شورای هماهنگی بانک های استان نیز گفت: «برخی صحبتها اینگونه مطرح میشود که انگار بانکها مقابل تولیدکنندگان قرار دارند در حالی که انتظار میرود عملکردها منصفانه نقد شود زیرا ما در اعطای بسیاری از تسهیلات رتبههای خوبی در کشور داریم».
اللهداد محمدیمفرد افزود: «قوانین بانکی و پولی ما نیاز به اصلاح دارد که امیدواریم این اتفاق بیفتد و اگر بانکها در پرداخت تسهیلات سختگیرانه عمل میکنند به دلیل حفاظت از مال مردم است».
وی ادامه داد: «سه هزار و 200 میلیارد تومان از مطالبات استان فریز شده که این نکتهی منفی در کرمان است».
محمدی مفرد اضافه کرد: «حیات ما به حیات واحدهای تولیدی متصل است و فعالان اقتصادی بدانند که ما مکلف به اجرای قوانین هستیم». /پ
نظر خود را بنویسید