فردایکرمان ـ گروه جامعه: بنا به گفتهی خدادادی، عضو شورای شهر کرمان، پروژهی آرامستان جدید شهر کرمان از چند روز پیش و در پی مخالفت ارتش دوباره متوقف شده است.
پروژهی ساخت قبرستان جدید شهر کرمان حدود 9 سال است که نیمهتمام روی دست شهر مانده است. از سال گذشته بود که چالش جدیدی برای آن پیش آمد و آن این که ارتش و شهرداری کرمان بر سر مالکیت زمین آرامستان با هم به اختلاف برخوردند؛ در حالیکه شهرداری در حال اجرای پروژه بود، ارتش سند تکبرگی رو کرد که نشان میداد مالک زمین است.
پس از پیگیریهایی که برای رفع این اختلاف صورت گرفت، به گفتهی شهردار، قرار بود از سوی راه و شهرسازی، بهجای زمینی که ارتش در آرامستان جدید دارد، قطعه زمین دیگری در جادهی ماهان به آنها واگذار و مالکیت آرامستانجدید به شهرداری واگذار شود که خدادادی دیشب در صحن علنی شورا اعلام کرد این زمین واگذار نشده و ارتش هم آمده جلوی ادامهی کار را گرفته است.
تعطیلی این پروژه در شرایطی است که شهر کرمان با مشکل جدی کمبود قبر مواجه است و قبرستان به داخل جنگل ارزشمند شهر پیشروی کرده و دفن پای درختان انجام میشود. اگرچه شهرداری وعده داده تا پایان امسال، دفن در آرامستان جدید را آغاز میکند اما با این خبری که خدادادی داد، معلوم است شهر همچنان باید معطل اختلافهای پیش آمده بماند.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، خدادادی، شامگاه یکشنبه 12 مردادماه، در اینباره توضیح داد: «تا تاریخ چهارم مردادماه، پروژهی آرامستان جدید فعال بود و سرعت خیلی خوبی هم داشت اما متاسفانه از چهار روز پیش، ارتش مجدد جلوی کار را گرفته است».
وی با اشاره به اینکه راه و شهرسازی باید قطعه زمینی به ارتش میداد، افزود: «آنطور که به من اطلاع دادهاند، آقای حاجیزاده، مدیرکل راه و شهرسازی استان این صورتجلسه را امضا نکرده و گفته موافق واگذاری 650 هکتار زمین در جادهی ماهان به ارتش نیست. رئیس راه و شهرسازی شهرستان اما صورتجلسه را امضا کرده است».
وی ادامه داد: «به همین دلیل، ارتش جلوی کار را گرفته و پروژه سه، چهار روز است که متوقف شده است».
پیش از این، سیدمهران عالمزاده، شهردار کرمان دربارهی اختلاف مالکیتی که با ارتش در زمین پروژهی ساخت آرامستان جدید شهر کرمان ایجاد شده بود در گفتوگو با فردایکرمان اینطور توضیح داده است: «در سالهای گذشته و زمانی که پروژهی ساخت آرامستان جدید میخواست شروع بشود، مسکنوشهرسازی طی صورتجلسهای، زمین آرامستان را به شهرداری واگذار میکند. ارتش اما اعلام میکند که این زمین پشت میدان تیر است و باید بین این دو قسمت از هم جدا شود. طی صورتجلسهای، شهرداری میپذیرد که هر زمان قرار شد تدفین در این محل انجام شود، حصاری یا دیواری برای جداسازی محدودهی میدان تیر و آرامستان جدید ایجاد شود».
وی افزود: «چند سال پس از شروع پروژه که کار با کندی پیش میرفت و افت و خیزهایی داشت. ما سال گذشته قصد کردیم آب و برق از سایت ارتش برای آرامستان بگیریم تا هزینهی کمتری داشته باشد و ارتش پذیرفت که همکاری کند. این، همان زمانی بود که ما بهدنبال سایت جدیدی برای آرامستان هم بودیم تا شاید بتوانیم آرامستان را از اینجا جابهجا کنیم. اما در همان موقع ناگهان ارتش اعلام کرد که کل این محدودهی آرامستان متعلق به ماست حتی آن محدودهای که شهرداری کار کرده است و سند تکبرگ هم برای آن ارائه کرد». عالمزاده گفت: «پس از این، وقتی همکاران خواستند در این محل فعالیت کنند ارتش مانع کار شد. به نظر میرسد دولت در این محدوده زمینی داشته که به شهرداری آن را واگذار کرده ولی احتمالا در جانمایی آن و مشخص کردن محدوده برای آرامستان اشتباهی رخ داده است».
در همین حال، عالمزاده، اواسط تیرماه خبر داد که نمایندهی حقوقی ارتش از تهران به کرمان آمده و توافق نهایی حاصل شده است. وی گفت: «۴۶۰ هکتار از زمینهای ارتش با ۶۵۰ هکتار زمین در جادهی ماهان تهاتر میشود و ۶۱۰ هکتار کل زمین آرامستان در مالکیت شهرداری قرار میگیرد». که حالا به گفتهی خدادادی، این اتفاق رخ نداده و پروژه تعطیل شده است. / الف
نظر خود را بنویسید