فردای کرمان – گروه اقتصاد: رئیس اتاق کرمان از تنزل رتبهی استان در جدول فضای کسب و کار کشور از سال ۹۶ تاکنون خبر داد و اعلام کرد که کرمان در انتهای جدول قرار گرفته است. سید مهدی طبیبزاده گفت که وقتی از دستگاههایی که در این زمینه مسئول هستند انتقاد میکنند وضعیت نهتنها بهبود نمییابد، که بدتر هم میشود!
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، سیدمهدی طبیبزاده صبح امروز ۳۰ مردادماه در جلسهی شورای استانی گفتوگوی دولت و بخش خصوصی اظهار کرد: «همه اتفاق نظر دارند که لازمهی توسعه این است که فضای کسب و کار خوبی داشته باشیم».
وی افزود: «متاسفانه از سال ۹۶ به بعد در اندازهگیری شاخصهای فضای کسب و کار در کشور، استان کرمان افت رتبه داشته و بهار امسال استان رتبهی بیست و نهم کشور را دارد و بعد از ما فقط تهران و سیستان و بلوچستان هستند که این زیبندهی ما نیست».
طبیبزاده با اشاره به اینکه تغییر این وضعیت نیاز به کار بزرگی دارد و همه در یک کشتی هستیم، اضافه کرد: «اتاق بازرگانی مسئول پیمایش فضای کسب و کار در منطقه است، شاخصها، عواملی هستند که بر بنگاههای اقتصادی اثر دارند اما از حیطهی قدرت آن بنگاه خارج هستند و دولت و دستگاههای اجرایی مسئول برونرفت از این بنبست هستند».
رئیس اتاق کرمان با تاکید بر اینکه برای بهبود وضعیت کسب و کار باید همه همراه باشیم و نیاز به تلاش جمعی در همهی ردههای مدیریتی، کارشناسی و ... داریم، اظهار کرد: «بر اساس معیارهای تدوین شده توسط ۲۰۰ فعال اقتصادی در بخشهای مختلف، پرسشنامهها تکمیل و تحلیل آن را کشور انجام میدهد و با این تحلیلها، وضعیت فضای کسب و کار استان اعلام میشود»
وی ادامه داد: «ممکن است انتقادی به هر دستگاهی وارد شود که اگر به حق است باید در راستای اصلاح گام برداریم و متاسفانه میبینیم گاهی وقتی مسئلهای به مسئول بالاتر منتقل میشود، وضعت بدتر میشود».
طبیبزاده با اشاره به ظرفیتهای استان کرمان بیان کرد: «میتوانیم به رتبهی سوم کشور در فضای کسب و کار برسیم و شاخصهای این وضعیت (رتبه سوم) را نیز احصاء و برنامهریزی کردهایم».
مصوبات باید ضمانت اجرایی داشته باشد
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان نیز در این نشست اظهار کرد: «باید شان شورای گفتوگو بیشتر به سمت و سوی عملیاتی پیش برود و اینکه بعضا مصوباتی داشته باشیم که ضمانت اجرایی ندارد، در شان شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی نیست».
دادخدا سالاری با اشاره به رتبهی فضای کسب و کار استان کرمان افزود: «۹ مورد از ۱۰ مانع تولید که اعلام شده، حاکمیتی است».
وی با تاکید بر اینکه تنها مانع تولید، نهادهای حاکمیتی است که باید تدبیر اندیشید و وظیفهی حاکمیتی را انجام بدهیم، بیان کرد: «باید مصوبات ضمانت اجرایی داشته باشد و با مدیری که نمیتواند با برنامههای حاکمیت همراه باشد، برخورد شود».
دادستان کرمان ادامه داد: «باید به سمت و سوی تولید حرکت کنیم و با وضعیت نفت، تنها راه نجات اقتصاد بیمار و چارهی ما تولید است».
وی اظهار کرد: «بخشی از مسائل ناشی از ترک فعل است که حاضریم با کمک اتاق بازرگانی و دستگاههای اجرایی این موارد را تحت تعقیب قرار بدهیم».
سالاری گفت: «رتبهی ۲۹ در فضای کسب و کار در شان استان کرمان نیست و باید به سمتی برویم که مصوبات عملیاتی شود». /پ
نظر خود را بنویسید