فردای کرمان – گروه جامعه: سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان از بستری 245 بیمار مبتلا به کرونا در گروه سنی مدرسه (۶ تا ۱۸ سال) از خردادماه و فوت تعدادی از آنها در استان خبر داد و با بیان اینکه باید برای آموزش گروههای سنی مختلف، تصمیمات مختلف گرفته شود، گفت با توجه به اینکه رفتار بچهها را نمیشود مدیریت کرد و مسائلی مانند تغییر برنامهی زمانی آمد و رفت، تجمع والدین و ... میتواند سبب ایجاد زنجیرهی انتقال کرونا در دانشآموزان شود، تاکید کرد باید هر تصمیمی قرار است اجرا شود برای بازهی زمانی چهار تا پنج ماهه ثابت باشد تا نظم فکری و آموزشی به هم نریزد.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، دکتر مهدی شفیعی صبح امروز ۱۰ شهریورماه در جلسهی شورای آموزش و پرورش استان کرمان اظهار کرد: «رنگبندی وضعیت استانها در شیوع کرونا همچنان وجود دارد و وزارتخانه احتمالا ملاک رنگبندیها را برای دو هفتهی آینده تغییر میدهد».
مدیرگروه مبارزه با بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه تاکنون ملاک رنگبندی براساس موارد بستری محتمل و قطعی در جمعیت ۱۰۰ هزار نفر بوده است، افزود: «با کم شدن موارد بستری در کشور به دلیل اینکه قرار است زنجیرهی انتقال قطع شود، شاخصها به موارد بهداشتی ازجمله استفاده از ماسک، رعایت فاصله و ... تغییر میکند».
وی با بیان اینکه رنگبندی، وضعیت دو هفتهی اخیر را به ما نشان میدهد، اضافه کرد: «شاخصهای ما نشان داده است که در استان کرمان طی دو ماه اخیر عمدتا وضعیت قرمز بوده و بیش از ۹۵ درصد از شهرستانها در وضعیت قرمز و هشدار بودهاند و در دو ماه اخیر، خیلی محدود در برخی نقاط وضعیت زرد داشتیم و این متغیر وضعیتها کار را برای آموزش و پرورش سخت میکند».
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان دربارهی دستورالعمل بازگشایی مدارس و تغییر روند کار در آموزش حضوری و مجازی بیان کرد: «دانشآموز و معلم با این تغییر در برنامهریزی کلاس حضوری و مجازی چالش پیدا میکنند و باید هر تصمیمی قرار است اجرا شود برای بازهی زمانی چهار تا پنج ماهه ثابت باشد تا نظم فکری و آموزشی به هم نریزد».
وی افزود: «تا نیمهی خردادماه در حوزهی دانشگاه علوم پزشکی کرمان خیلی محدود موارد بستری زیر ۱۵ سال داشتیم که از خرداد به این سمت که پیک دوم این بیماری در استان آغاز شد و تیرماه به اوج رسید؛ در دانشگاه علوم پزشکی کرمان ۲۴۵ مورد بستری در گروه سنی مدرسه (۶ تا ۱۸ سال داشتیم) و ۴۲ مورد قطعی بستری و متاسفانه تعدادی فوتی نیز داشتیم که در برخی گروههای سنی نسبت به گروه سالمندان پیک میزند و این در حالی است که در این شرایط خیلی با هم در ارتباط نبودند».
شفیعی بیان کرد: «با بازگشایی مدارس وقتی جمعیتی در یک فضا قرار داده شود و با توجه به اینکه رفتار بچهها را نمیشود مدیریت کرد و تغییر برنامهی زمانی آمد و رفت، تجمع والدین و ... چالشهایی است که اگر زنجیرهی انتقال در این گروهها برقرار شود، علاوه بر خطر برای سالمندان، برای خودشان نیز خطرناک است ضمن آنکه امسال آنفلوآنزا را نیز داریم که اصلا وضعیت آنفلوآنزا قابل پیشبینی نیست».
وی با اشاره به اینکه مدیریت آموزشی در کلان کشور باید به این مسئله کمک کند، گفت: «در بحث آموزش گروههای سنی پایینتر، امسال باید کشور تصمیم بگیرد و گروه سنی پایینتر حتی اگر یک سال به مدرسه نرود، مشکلی پیش نیاید».
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: «باید برای گروههای سنی مختلف تصمیمات مختلف گرفته شود و ما در نظارتها، مولفههای بهداشتی و ... آمادهی همکاری هستیم و به نظر میآید در بحث آموزش برای گروههای سنی، باید تصمیم جدی گرفته شود». /پ
نظر خود را بنویسید