فردای کرمان – گروه جامعه: رئیس سازمان نظام روانشناسی کشور خواستار تشکیل ستاد ویژهی مقابله با عوارض کرونا تحت نظارت سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور، توسط ستاد ملی مقابله با کرونا شد و گفت که شیوع کرونا در سطح جامعه، اجتماع، خانواده و بهخصوص اقتصاد جامعه تاثیر منفی زیادی بر جای نهاده و بسیاری از مشاغل تعطیل شده و مردم هم تحت شرایط تداوم بیماری، درگیر عوارض روانی متعددی مانند حالتی از درماندگی و خستگی روانی شدهاند، که میتواند زمینهساز بروز موجی از اختلالات روانی و رفتاری در سطح کشور باشد. او پیشنهاد داد با توجه به اینکه همهی اقشار مردم با توجه به وضعیت اقتصادی امکان بهرهمندی از خدمات روانشناختی را ندارند بهتر است بیمههای پایه و تکمیلی برای دریافت خدمات روانشناسی و مشاوره در سطح کشور عملیاتی شود.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا سراسری، محمد حاتمی در پیامی به مناسبت بزرگداشت هفتهی سلامت روان، اظهار کرد: «تداوم شیوع بیماری کرونا، همهگیری آن، نقش عوامل روانشناختی در مدیریت بیماری و نقشی که روانشناسان و مشاوران در ایام بحران کرونا در مدیریت عوارض روانی کرونا ایفا کردند، لزوم توجه به مسئلهی سلامت روان را بیش از پیش یادآور میکند و لذا خواستهی ما از دولت این است که ستاد ملی مقابله با کرونا هرچه زودتر، ستاد ویژهی مقابله با عوارض کرونا را تحت مسئولیت و نظارت سازمان نظام روانشناسی و مشاوره تشکیل دهد».
وی افزود: «دولت باید بحث سلامت روان را به عنوان یک اولویت فرهنگی در بودجهی سال ۱۴۰۰ پیشبینی کند و مسالهی غربالگری، تهیهی شناسنامهی سلامت روان برای تمام مردم، تدوین بستههای آموزشی سبک زندگی، خودمراقبتی روانی و ارتقا سلامت روان در دستور کار قرار دهد و رسانه ملی نیز بحث سواد سلامت روان را در دستور کار تمام شبکهها قرار دهد و ارگانها و نهادها، موضوع آموزش کارکنان را در مقابله با عوارض روانی کرونا برای همه همکاران اجباری کنند».
ضرورت اجرای طرح روانشناس خانواده و مدرسه
حاتمی خاطرنشان کرد: «دولت و مجلس شورای اسلامی طرح مهم و راهبردی پیشگیری، ارائه شده توسط سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور تحت عنوان «هشتاد بیست» را در دستور کار خود قرار دهد و طرحهای راهبردی پیشنهادی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره از جمله «طرح روانشناس خانواده» و «روانشناس مدرسه» نیز در ایام کرونا ضرورت دارد که در صورت تصویب در سطح جامعه عملیاتی میشود و نقشی بسزا در بهرهمندی از خدمات روانشناختی و مدرسه در سطح دو ارگان مهم خانواده و مدرسه ایفا میکند».
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با بیان اینکه شعار ۲۰۲۰ سازمان بهداشت جهانی برای هفتهی سلامت روان عبارت است از «سلامت روان برای همه، سرمایهگذاری بیشتر- دسترسی بیشتر، برای همه، همهجا» اظهار کرد: «هفتهی سلامت روان امسال به گونهای آغاز میشود که جهان در موج سوم شیوع کرونا قرار دارد، ویروسی که جهانیان را درگیر کرده و بیش از هر چیز سلامت روان افراد را نشانه گرفته است؛ اما آنچه بیش از هر چیزی در این ایام حائز اهمیت است، حضور مدافعان سلامت در سطح جامعه و نقشی که در کاهش تبعات جسمی و روانی این بیماری ایفا کردند».
وی ادامه داد: «پزشکان و پرستاران بهعنوان مدافعان سلامت فیزیکی بیماران و روانشناسان و مشاوران بهعنوان مدافعان سلامت روان، نقشی تاریخی در تسهیل فرایند بهبود بیماری ایفا کردند که قابل تقدیر است».
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با بیان اینکه شعارهای هفتهی سلامت روان امسال بهگونهایی انتخاب شده که هر یک به عوامل موثر بر سلامت روان در سطح جامعه و بهخصوص ایام بحران کرونا اشاره دارد، گفت: «با وجودی که انتظار میرفت بعد از موج دوم کرونا به دوران پساکرونا ورود کنیم، با شیوع بیشتر بیماری در موج سوم بیماری قرار داریم و مسائل این دوره متفاوت از دورههای قبل است. نقش رسانهها در تعاملات انسانی و پیشبرد اهداف جامعه اهمیتی روزافزون یافته است، با این وجود مسائلی نیز به همراه خود داشته است از جمله کاهش ارتباط فیزیکی افراد، همدلی و عوامل موثر بر ارتباطات انسانی از این جمله هستند».
خانوادههایی که مراسم سوگواری نداشتند، آسیبپذیرند
حاتمی خاطرنشان کرد: «با گروهی از پرستاران، پزشکان و بهطور کلی مدافعان سلامتی مواجه هستیم که با تابآوری خود تاکنون توانستهاند خدماتی انسانی به سطح کشور و بیماران ارائه دهند اما این گروه نیز آسیبپذیرند و با تداوم بیماری نیاز این گروه به خدمات روانشناختی و مشاوره بیش از پیش اهمیت دارد. همچنین خانوادههایی که در سوگ بیماران خود قرار دارند، مراسم سوگواری نداشتهاند و آسیبپذیر هستند».
وی ادامه داد: «شیوع بالای اختلالات خلقی و اضطرابی را در سطح کشور شاهد هستیم و این بهدنبال تداوم بیماری و کاهش اثربخشی فاکتورهای درمانی، ناگزیر ایجاد شده است. لذا نقش خدمات روانشناسی و مشاوره بهمنظور ورود به خانوادهها بهعنوان بعد کوچکی از جامعه در ارگانها، نهادها، نظامهای گوناگون از اهمیتی بالا برخوردار است.».
رئیس سازمان نظام روانشناسی گفت: «شیوع کرونا در سطح جامعه، اجتماع، خانواده و بهخصوص اقتصاد جامعه تاثیر منفی زیادی بر جای نهاد، بسیاری از مشاغل تعطیل شدند و بسیاری از جوانان بدون شغل ماندند، از طرفی مردم ما بهطور کلی تحت شرایط تداوم بیماری، درگیر عوارض روانی متعددی شدهاند، حالتی از درماندگی و خستگی روانی که متاسفانه میتواند زمینهساز بروز موجی از اختلالات روانی، رفتاری در سطح کشور و مردم باشد و وضعیت اقتصادی امکان بهرهمندی همهی مردم در اقشار مختلف از خدمات روانشناختی و مشاوره را ممکن نمیسازد، لذا جامعه نیاز به دریافت خدمات روانشناختی و مشاوره دارد و کوچکترین گام برای مردم این است که بحث بیمههای پایه و تکمیلی برای دریافت خدمات روانشناسی و مشاوره در سطح کشور عملیاتی شود». /پ
نظر خود را بنویسید