فردایکرمان ـ گروه جامعه: معاون بهداشتی دانشگاه علومپزشکی کرمان با اشاره به افزایش کرونا در استان تصریح کرد: «وضعیت کرمان بحرانی است».
احمدیطباطبایی با بیان اینکه هر زمان که بستریشدگان افزایش مییابد، پیشبینی این است که دو هفته تا ۱۰ روز بعد، مرگومیر نیز افزایش یابد، خبر داد که هماکنون تمام بیمارستانهای دولتی و خصوصی، بیماران کرونا را پذیرش میکنند.
او با توجه به گسترش ویروس در سطح استان، از مردم خواست تا از سفر کردن بپرهیزند.
به گفتهی او، خوشههای خانوادگی بیماری در استان شکل گرفته و مواردی بوده که طی چند روز، چند عضو از یک خانواده بهدلیل ابتلا به کرونا جان باختهاند. توصیهی اکید معاون بهداشتی دانشگاه علومپزشکی کرمان این است که سفر نروند تا باعث انتشار بیشتر ویروس نشوند.
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا کرمان، دکتر سید وحید احمدیطباطبایی روز پنجشنبه 24 مهرماه توضیح داد: «سفرها باعث انتقال بیشتر بیماری میشود. وقتی فردی از کرمان به طور مثال به دیدن پدر و مادرش در روستا میرود، تنها ویروس کرونا را سوغات برای پدر و مادر خود برده و باعث بیماری والدین و چه بسا فوت آنها خواهد شد. متاسفانه مواردی در استان داشتیم که چند نفر از افراد یک خانواده در عرض چند روز به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادهاند».
وی افزود: «به مردم استان کرمان توصیه اکید داریم که به هیچ وجه مسافرت نکنند و اکنون زمان سفر نیست».
معاون بهداشتی دانشگاه علومپزشکی کرمان وضعیت استان کرمان را قرمز اعلام کرد و ادامه داد: «وضعیت کرمان بحرانی است و هر زمان که با افزایش موارد بستری روبهرو باشیم پیشبینی این است که بعد از دو هفته تا ۱۰ روز با افزایش مرگومیر نیز مواجه شویم».
وی در مورد ظرفیت تختهای بیمارستانی کرمان نیز گفت: «در کرمان مقرر شده است که علاوه بر بیمارستانهای دولتی، بیمارستانهای خصوصی نیز بیماران کرونایی را پذیرش کنند و دیگر همهی بیمارستانهای کرمان بیماران کرونایی را پذیرش میکنند و همچنین برای افزایش ظرفیت همهی بیمارستانها مقرر شده است که فقط اعمال جراحی اورژانسی انجام شود و اعمال جراحی سرپایی به صورت کامل لغو شده است».
وی سپس، با تاکید بر استفادهی صحیح از ماسک گفت: «برخی افراد در زمان صحبت کردن ماسک خود از جلوی دهان پایین میآورند این در حالی است که باید بدانیم که در حین حرف زدن، قطرات ریز آب دهان که مملو از ویروس بوده به بیرون پرتاب میشوند و زمانی در زمان حرف زدن ماسک را برمیداریم باعث انتشار ویروس خواهیم شد».
احمدیطباطبایی ادامه داد: «برخی نیز، ماسک خود را مدام پایین کشیده و آن را روی گردن و چانهی خود قرار داده و و دوباره همان ماسک را روی دهان و بینیشان قرار می دهند که این رفتار کاملا اشتباه بوده زیرا ممکن است چانه و گردن شما آلوده به ویروس باشد و با این کار ویروس را به سمت دهان و بینی خود هدایت میکنید».
وی خطاب به مردم تاکید کرد: «به محض اینکه دچار تب، عطسه، سرفه، بدندرد و بیحالی شدند حتما به پزشک مراجعه کنند و اگر این اتفاق رخ دهد فاصله گرفتن از دیگران، اقدامی بسیار مهم است زیرا اگر جداسازی به موقع صورت نگیرد همهی افراد خانواده را مبتلا کرده که در حال حاضر نیز متاسفانه خوشههای خانوادگی بیماری را شاهد هستیم». / الف
نظر خود را بنویسید