فردای کرمان – گروه اقتصاد: مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان کرمان با بیان اینکه تا پایان مهرماه ۴۰۰ میلیارد تومان ثبتنام برای دریافت تسهیلات کرونایی در استان انجام شده که در حال فرآیند پرداخت است، گفت افرادی که در بخش گردشگری فعال بودند هنوز نتوانستهاند فعالیت خود را مجددا آغاز کنند و به همین دلیل توان پرداخت تسهیلات کرونایی با هر سودی را ندارند. اسماعیلی گفت که تعداد کمی از فعالین گردشگری در سامانهی کارا ثبتنام کردهاند و آنها به دنبال دریافت تسهیلات بلاعوض هستند. وی همچنین توضیح داد که به دلیل اینکه تعدادی از این افراد، بیمه نبودند امکان حمایت از آنها وجود نداشته است.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، رضا اسماعیلی دربارهی آخرین وضعیت پرداخت تسهیلات کرونایی در استان کرمان، بیان کرد: «تسهیلاتی در ستاد ملی کرونا برای کمک به آسیبدیدگان ناشی از شیوع ویروس کرونا مصوب شد که سهم استان کرمان از این تسهیلات، اعتباری بالغ بر هزار و 140 میلیارد تومان با نرخ ۱۲ درصد و بازگشت ۲۴ ماهه و با تنفس سه ماه بوده است».
وی با بیان اینکه در استان کرمان و تا پایان مهرماه ۴۰۰ میلیارد تومان ثبتنام برای دریافت تسهیلات کرونایی داشتیم که در حال فرآیند پرداخت است، افزود: «متاسفانه شیوع کرونا همچنان بر بخش گردشگری تاثیر دارد و افرادی که در بخش گردشگری فعال بوده، هنوز نتوانستهاند شروع به فعالیت مجدد بکنند و این اتفاق نیز در کل کشور و حتی دنیا در شرایط کنونی طبیعی است لذا فعالین این بخش توان پرداخت تسهیلات کرونایی با هر سودی را ندارند بنابراین تعداد کمی از فعالین این حوزه در سامانهی کارا ثبت نام کردهاند و آنها به دنبال دریافت تسهیلات بلاعوض هستند».
مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان کرمان با تاکید بر اینکه از نیروهای بیکارحمایت میکنیم تا این نیروها سرانجامی داشته باشند، اظهار کرد: «تعدادی از هموطنانمان با تعطیلی مشاغل در اپیدمی کرونا از ادامه کار بازماندهاند. برای همین منظور سامانهای به آدرس bimebikari.mcls.gov.ir راهاندازی شد تا این افراد بتوانند درخواست بیمهی بیکاری خود را در این سامانه ثبت کنند که تاکنون در استان کرمان ۲۵ هزار نفر در این سامانه ثبتنام کردند که از این تعداد، ۲۲ هزار نفر واجد شرایط شناخته شده و که برای ماههای اسفند، فروردین و اردیبهشت مبلغ ۶۰۰ هزار تا یک میلیون ۶۰۰ هزار تومان بیمه بیکاری به این افراد پرداخت شده است».
وی افزود: «از اردیبهشتماه به بعد تغییر وضعیتی صورت گرفت و مقرر شد از صندوق بیمه بیکاری حقوق این افراد پرداخت شود که از ۲۲ هزار نفر واجد شرایط نزدیک به چهار هزار و 500 نفر مجددا در سامانه ثبتنام کردهاند که بخشی از بیمه بیکاری آنها در ۱۵ مهر و بخشی دیگر در ۱۵ آبان ماه پرداخت خواهد شد».
اسماعیلی بیان کرد: «اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان تامین اجتماعی آمادگی همکاری و حمایت با همهی اصناف و واحدهای آسیبدیده از کرونا را دارد اما در بحث مالیات ما هیچ کاری نمیتوانیم بکنیم ضمن آنکه باید عنوان کرد که پرداخت وام بلاعوض و تسهیلات کمدرصد در اختیار استانها نیست و تنها تسهیلات روستایی با نرخ شش درصد و تسهیلات مشاغل خانگی با سود چهار درصد هستند اما در حوزهی گردشگری تسهیلات کمدرصد نداریم».
وی گفت: «متاسفانه بسیاری از واحدهای گردشگری بهدلیل شیوع کرونا دچار مشکل شدند. حدود چهار هزار نفر در حوزهی گردشگری مشغول به کار هستند و متاسفانه تعدادی از این افراد، بیمه نبودند و همین امر باعث شد که نتوانیم از آنها حمایت کنیم ضمن آنکه برخی از مشاغل خانگی مثل صنایعدستی که در ارتباط با مشاغل گردشگری هستند نیز از شیوع این ویروس ضربه دیدهاند که امیدواریم با اقدامات صورت گرفته مقداری از این التهاب را کاهش دهیم». /پ
نظر خود را بنویسید