فردای کرمان – گروه جامعه: رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه آمار کمبودهای دارویی کاهش یافته گفت که در حال حاضر سه شرکت در زمینهی تولید رمدسیویر ایرانی فعال هستند و مشکلی برای تامین آن در کشور وجود ندارد. او تاکید کرد که بر اساس پروتکلها، داروهای مربوط به کرونا باید در بیمارستان مصرف شود و نباید خارج از بیمارستان تجویز شود. شانهساز همچنین گفت که قیمت ماسک ۱۳۰۰ تومان است و فروش بیش از این قیمت، گرانفروشی و تقلب است.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا سراسری، محمدرضا شانهساز در نشست خبری ویدئوکنفرانس که از وزارت بهداشت برگزار شد، بیان کرد: «در زمینهی تامین انسولین قلمی امسال بیشتر از سال گذشته ارز تخصیص یافته و تامین شده و جلوی قاچاق این اقلام نیز گرفته شده است».
وی ادامه داد: «یک شیطنت رسانهای توسط رسانههای معاند در زمینهی انسولین قلمی شکل گرفته و تقاضای ما از رسانههای داخلی این است که به ما کمک کنند. این شبکههای معاند شاهد این هستند که مردم ما سالهاست در زمینهی دارو و تجهیزات پزشکی تحریم هستند و کوچکترین موضوع در زمینهی تحریم را منعکس نمیکنند، اما دربارهی یک خبر دروغ مثل کشف دارو در عراق، اخبار دروغ را منعکس میکنند. این اطمینان را میدهیم که هیچکدام از داروهای کشف شده در عراق به هیچ عنوان ایرانی نبوده و دستگاههای متولی این بحث را با دقت و حساسیت رصد کردهاند».
معاون وزیر بهداشت بیان کرد: «به دلیل کم شدن مسافرتها که به دلیل کرونا در همهی کشورها اتفاق افتاده، حتی خروج دارو بهصورت مسافری را نیز کمتر شاهد هستیم. از طرفی سامانهی رصد و تیتک نیز میتواند هر دارویی را در هر نقطه از دنیا شناسایی کرده و به ما اطلاع میدهد که دارو یا تجهیزات پزشکی از کدام نقطه از کشور یا کدام بخش از زنجیرهی تولید یا داروخانه خارج شده است».
وی اظهار کرد: «در زمینهی کمبودهای دارویی نیز در حال حاضر آمار کمبودها کاهش یافته است. حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار دوز واکسن آنفلوآنزا تامین شد که برای گروههایی که باید این واکسن را دریافت کنند، از طریق مراکز بهداشتی و درمانی در دسترس قرار میگیرد».
رئیس سازمان غذا و دارو در پاسخ به سوالی دربارهی قیمت ماسک گفت: «قیمت ماسک ۱۳۰۰ تومان است. به دلیل نظارتها و کنترلها، قیمت خرید داروخانه و سایر فروشگاههای زنجیرهای و تجهیزات پزشکی نیز کاهش یافته است. البته برخی داروخانهها ممکن است فاکتور خرید گرانتر داشته باشند که اعلام کردیم باید اقلام گران خریده شده را مرجوع کرده و نباید بیش از ۱۳۰۰ تومان بفروشند. فروش ماسک بیش از ۱۳۰۰ تومان، گرانفروشی و تقلب است و برخوردهای تعزیراتی انجام میشود. گروههای بازرسی فعال در سراسر کشور رصد میکنند».
وی ادامه داد: «این موارد حتما باید به سامانهی ۱۹۰ یا معاونتهای غذا و دارو دانشگاههای علوم پزشکی اعلام شود. اینطور نیست که ماسک کم باشد و افراد مجبور باشند گرانتر بخرند. تولید ماسک بسیار بالاست و حتی روزبهروز بیشتر میشود».
فاویپیراویر و رمدسیویر در خارج از بیمارستان نباید تجویز شود
شانهساز در پاسخ به سوالی دربارهی داروهایی مثل فاویپیراویر و رمدسیویر گفت: «پروتکلها و دستورالعملها میگویند که داروهای مربوط به کرونا باید در بیمارستان مصرف شود. در مورد اقلام خوراکی هیچ مشکلی حتی برای بخش سرپایی هم نداریم. اگر این داروها بیرون از بیمارستان تجویز میشود، مخالف دستورالعملهای کمیتهی علمی کرونا در حوزهی درمان است. این داروها نباید در خارج از بیمارستان عرضه شود. البته اگر معاونت درمان یا کمیتهی علمی اعلام کند، برای تامین این اقلام دارویی در بخشهای غیربیمارستانی نیز مشکلی نداریم».
وی در پاسخ به سوالی دربارهی تولید داروی رمدسیویر در داخل کشور اظهار کرد: «در حال حاضر سه شرکت در زمینهی تولید رمدسیویر ایرانی فعال هستند و دو شرکت دیگر نیز متقاضی تولید هستند. بین چهار تا پنج تولیدکننده که سه مورد فعال هستند، در این زمینه کار میکنند و مشکلی برای تامین رمدسیویر در ایران نداریم. حتی در اوج بیماری نیز دارو را تامین کردهایم. این دارو باید در داخل بیمارستان تجویز و مصرف شود».
رئیس سازمان غذا و دارو افزود: «همهی اقلام دارویی که در کشور تولیدکننده ندارد نیز روی سایت غذا و دارو اعلام کردیم. حتی مکملهای تغذیهای و ورزشی و کمککنندههای درمان نیز اعلام شده و متقاضیان زیادی برای تولید این اقلام تقاضا دادهاند. امیدواریم روند تولید این داروها نیز در کشور سرعت بیشتری پیدا کند».
وی گفت: «با وجود اینکه ارز نیمایی به داروی رمدسیویر تعلق گرفته، قیمت آن کمتر از قیمت جهانی است. این دارو اصولا داروی گرانقیمتی است. حتی بخشی را در اعتبارات سازمان غذا و دارو در نظر گرفتهایم. این دارو پوشش بیمهای ندارد، اما بیمارستانها و دانشگاههای علوم پزشکی این دارو را برای بیماران تامین میکنند. عدم دسترسی به دارو ممکن است در فضاهای خارج از بیمارستان اتفاق بیفتد و در بیمارستانها مشکل تامین داروی رمدسیویر وجود ندارد». /پ
نظر خود را بنویسید