فردای کرمان – گروه جامعه: استاندار کرمان در دومین سفر خود به شهرستانهای استان، روز جمعه هفتم آذرماه راهی زرند و کوهبنان شد.
زینیوند در سفر به شهرستانهای شمالی استان بر فعالسازی معادن راکد تاکید کرد و گفت که اداره کل صمت استان را مأمور کرده تا لیستی از ظرفیتهای معادن استان که به دلیل عدم توانایی مالکان برای فعالسازی، راکد ماندهاند را ارائه کند تا پروانهی آنها باطل، و به مزایده گذاشته شوند.
او با اشاره به تاثیر معادن بر اشتغالزایی، افزایش ثروت و رونق صنایع جنبی، تاکید کرد: «سیاست کلی ما این است معادنی که پایگاه اصلی آن در استان کرمان هستند، دفاتر اصلی و حسابهای اصلی آنها نیز به استان منتقل شود».
به گزارش فردای کرمان به نقل از پایگاه اطلاعرسانی استانداری کرمان در این سفر، از کارخانجات واگنسازی زرند (تولیدکنندۀ انواع واگنهای مسافری، مترو و باری)، مجتمع ککسازی و فولاد زرند، نیروگاه سیکل ترکیبی علیآباد، نیروگاه کوچک مقیاس ایثارگران کوهبنان و پروژهی احداث محور کوهبنان به زرند بازدید کرد.
علی زینیوند در جمعبندی سفر خود در جمع خبرنگاران، به ظرفیتهای صنعتی و کشاورزی شهرستان زرند اشاره کرد و گفت: «ما امروز تنها بخشی از این ظرفیتها را بازدید کردیم و با تعدیل شرایط بیماری کرونا، سفر کاری به این شهرستان خواهیم داشت و ریزِ مشکلات را بهصورت عملیاتی پیگیری خواهیم کرد».
استاندار کرمان تغییر الگوی کشت در شهرستان زرند را از اقدامات موثر ارزیابی کرد و ادامه داد: «بخشی از سطح زیر کشت این شهرستان به کشت زعفران اختصاص داده شده که سازگاری با کمآبی است، ضمن اینکه مراکز تحقیقاتی جهاد کشاورزی در حوزهی پسته، تغییر الگوی کشت و کشتهای گلخانهای نیز باید همکاری کنند».
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزهی زیرساختی در شهرستان زرند، گفت: «عملیات جادهی زرند - کوهبنان اعتبار بالایی نیاز دارد و از آنجا که این جاده از محل اعتبارات ملی است، باید پیگیری شود که افزایش یابد که ضمن کاهش مسیر مواصلاتی، رفع گردنهها و نقاط حادثهخیز را نیز به همراه دارد».
زینیوند همچنین به بازدید از واحد کارخانهی واگنسازی پلور سبز زرند که به گفتهی کریمینیک مدیر این کارخانه ۱۷۳ دستگاه بدنهی مترو تهران را تولید کرده و ۱۰ واگن باری را اکنون در دست اجرا دارد، اشاره کرد و افزود: «تکنولوژی خوبی برای ساخت واگنهای باری و مسافربری در این واحد وجود دارد و صنایع و معادن استان نیز باید برای تأمین نیاز خود از این ظرفیت استفاده کنند».
وی در ادامه، چرخهی کامل فولاد در شهرستان زرند توسط فولاد زرند ایرانیان را افتخاری برای کشور دانست و بیان کرد: «این مجموعه با تکنولوژی روز فعال است و با فناوری که این مجموعه آورده، نگرانیهای محیط زیست را تا حد زیادی رفع کرده است».
استاندار کرمان با بیان اینکه مجموعهی فولاد زرند ایرانیان از بزرگترین مجموعههای تولید فولاد در کشور است که باید موانع سر راه آنها را برطرف کنیم، افزود: «در حوزهی میزان برق مصرفی، تراز استان کرمان منفی است و چشماندازی که در صنایع وجود دارد مصرف برق را چند برابر میکند و این در حالی است که ما شرایط فعلی را هم پاسخگو نیستیم، لذا مجتمعهای فولادی میتوانند با احداث نیروگاه سیکل ترکیبی زیرساختهای برق را افزایش دهند».
وی در خصوص رونق معادن شهرستان زرند نیز گفت: «برخی افراد و یا شرکتها در استان پهنههایی از معادن را ثبت کرده اما آنها را راکد گذاشتهاند، وزیر صمت مهلت یک ماهه برای ساماندهی این معادن داده و پس از آن پروانهی این معادن ابطال و به مزایده گذاشته میشوند».
زینیوند با بیان اینکه برنامهی جدی ما در استان نیز همین است، افزود: «اداره کل صمت استان را مأمور کردیم لیستی از ظرفیتهای معادن استان را ارائه کرده و کسانی که توان و سرمایهی فعال کردن را ندارند پروانهی آنها باطل شده و به مزایده گذاشته شود».
وی گفت: «فعالیتهای معدنی یک فعالیت فنی است که به سرمایه و تکنولوژی نیاز دارد و این مشکل تنها در استان کرمان نیست و یک مشکل کشوری است».
استاندار کرمان بیان کرد: «استان کرمان پایگاه معادن کشور است و معادن فعال زیادی دارد، با دریافت اطلاعات دقیق از معادن با توجه به درآمدزایی بالایی که دارند، به سرعت به سمت فعالسازی معادن در استان کرمان میرویم».
وی ادامه داد: «فعال کردن معادن اشتغالزایی به دنبال داشته، ثروت کشور را افزایش داده و صنایع جنبی در کنار آن ایجاد میشود. سیاست کلی ما این است که معادنی که پایگاه اصلی آن در استان کرمان هستند، دفاتر اصلی و حسابهای اصلی آنها نیز به استان منتقل شود».
زینیوند همچنین از برخی پروژههای نیمهتمام و توسعهای شهرستان کوهبنان نیز بازدید کرد.
وی در بازدید از نیروگاه کوچک مقیاس ایثارگران کوهبنان شرکت آدین بهتا نیرو ایساتیس به ظرفیت هشت مگاوات، اظهار کرد: «با توجه به پیشرفت ۹۵ درصدی کار و تلاش پیمانکار، این مجموعه تا ۲۲ بهمن امسال به بهرهبرداری میرسد».
استاندار کرمان همچنین از تنها استخر سرپوشیده در حال احداث این شهرستان بازدید کرد. عملیات احداث این مجموعه ورزشی سال ۹۴ توسط اداره کل نوسازی مدارس آغاز شده و در حال حاضر ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که پنج میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل آن برآورد شده است.
وی در پایان سفر به شهرستان کوهبنان ضمن بازدید از پروژهی احداث محور کوهبنان به زرند، گفت: «بعد از سفر رئیس جمهور به استان کرمان، این پروژه جزو پروژههای ملی قرار گرفت که با تزریق ۲۰۰ میلیارد تومان میتواند تا دو سال آینده به بهرهبرداری برسد».
زینیوند خاطرنشان کرد: «جادهی زرند به کوهبنان، جادهی معدنی است و با توجه به غیراستاندارد بودن و ترافیک بالای ماشینهای سنگین، محور جدید، تردد و حملونقل بار در این محور را تسهیل خواهد کرد».
استاندار کرمان گفت: «شهرستان کوهبنان ظرفیتهای معدنی، گردشگری و کشاورزی زیادی دارد که فعال نشدهاند، برنامههایی برای توسعهی شهرستان دیده شده که باید اجرایی شوند». /پ
نظر خود را بنویسید