فردای کرمان – گروه جامعه: معاون کل وزارت بهداشت با بیان اینکه ژن خوب و نورچشمی در تزریق واکسن کرونا نداریم، گفت: «واکسن باید عادلانه توزیع شود و طبق دستورالعمل اولویتبندی صورت میگیرد و کادر بهداشت و درمان و افراد آسیبپذیر در اولویت قرار دارند».
حریرچی با بیان اینکه اگر اعتماد نباشد هیچکدام از اقدامات موثر نخواهد بود گفت که خودمان جلوی دوربین واکسن کرونا را میزنیم و مسئولان و رئیس ستاد فرمان اجرایی امام خمینی (ره) هم اعلام کردند برای تزریق واکسن کرونای ایرانی پیشقدم خواهند شد.
به گزارش فردای کرمان به نقل از دنیای اقتصاد، ایرج حریرچی بیان کرد: در دو هفتهی گذشته دستورالعملها به خوبی اجرا شد و برنامهی بسیار وسیعی شامل طرح شهید سلیمانی با همکاری نهادهای مختلف مانند بسیج، سپاه، وزارت ارتباطات و وزارت کشور اجرایی شد و طرح ممنوعیت تردد نتایج بسیار خوبی داشته است و میزان مرگومیر روزانه به حدود ۲۰۰ نفر رسیده است و امیدواریم وضعیت ادامه پیدا کند».
وی افزود: «همکاری جمعی خوبی شکل گرفته است و همه در حوزهی سلامت پای کار آمدهاند، همبستگی اجتماعی خوبی ایجاد شده، صنوف و نیروی انتظامی همکاری خوبی دارند و ۹۵ درصد مردم از ماسک استفاده میکنند».
حریرچی گفت: «رنگبندیهای ستاد ملی مقابله با کرونا در سه رنگ زرد، نارنجی و قرمز خلاصه شده است و توصیههای بهداشتی مانند توصیههای اخلاقی کهنه نمیشود و تاثیرش از واکسنهای مدعی در دنیا بیشتر است و علیرغم آمدن واکسن کرونا در دنیا همچنان توصیهی ما استفاده از ماسک، شستوشوی دستها، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و تجمع کمتر است و اگر واکسن هم بیایید این توصیهها کمرنگ نمیشود و از بین نخواهد رفت».
وی افزود: «برخی توصیهها پس از شیوع کرونا مانند استفاده از دستکش غلط بود و تغییر کرد یا دیگر ضدعفونی خیابانها توصیه نمیشود اما مردم باید تا اطلاع ثانوی نکات بهداشتی تاکید شده را رعایت کنند».
حضور در دورهمی خانوادگی و رستوران شوخی است
حریرچی با بیان اینکه برای دورهمیهای شب یلدا بسیار هراس داریم، گفت: «شب یلدا میتواند زحمات یکی و دو ماه گذشته ما را خدشهدار کند و رعایت دستورالعملهای بهداشتی در دورهمی خانوادگی و رستوران شوخی و مسخره است؛ در شب یلدا مردم میخواهند تخمه بشکنند، حرف بزنند و حافظ بخوانند و همهی اینها شانس ابتلا را افزایش میدهد».
وی افزود: «در کشوری مانند انگلیس بیشترین سن ابتلا در نوجوانان ۱۱ تا ۱۵ سال است و از این گروه سنی دو بار تست کرونا میگیرند تا این گروه سنی در کریسمس پدربزرگها و مادربزرگها را مبتلا نکنند و در فرانسه و انگلیس در شب کریسمس قرار است منع آمد و شد اعلام کنند؛ پیشنهاد ما منع آمد و شد دو روز ۲۹ و ۳۰ آذر ماه است البته به شرطی که مردم به پیشواز شب یلدا نروند و مردم پنجشنبه و جمعه شب یلدا نگیرند و پیشنهاد اصلی منع آمد و شد از روز پنجشنبه تا شب یلداست و این پیشنهاد به کمیتهی امنیتی و اجتماعی ستاد مقابله با کرونا داده شده است».
حریرچی گفت: «مردم شب یلدا را مجازی کنند چراکه دورهمیها در شب یلدا میتوانند بیماری را شعلهور کند و شب خاطرهانگیز را به شبی سیاه تبدیل کند و از فرمانداران و دهیاران درخواست میکنیم که بیشتر مراقبت کنند چراکه سنت شب یلدا در شهرهای کوچک بیشتر مورد توجه است. به کافی شاپها، رستورانها، قهوهخانهها و تالارهای پذیرایی دربارهی برگزاری زیرزمینی شب یلدا هشدار میدهیم که با آنها برخورد قاطع خواهیم کرد».
حریرچی درباره تامین واکسن کرونا گفت: «برای تولید داخل واکسن کرونا دانشمندان ایرانی با ایثار کار میکنند و سرمایهگذاریهای بسیاری صورت گرفته است، باید توجه داشت ما درگیر انتقال واکسن آنفلوانزا شدیم و واکسنهای ما را در فرودگاه بلوکه کردند و بدترین نوع آپارتاید و تحریم از طرف ترامپ بر ایران اعمال شده است و ما برای خرید هم اقدام کردهایم و تولید مشترک هم در دستور کار داریم».
حریرچی گفت: «آمریکا برای کمتر از یکششم جمعیت کشورش واکسن خریداری کرده است، ترکیه، مصر و امارات واکسن چینی را تزریق میکنند و ما باید ببینیم کدام واکسن موثر و کم عارضهتر است و قول میدهیم واکسن مورد تایید سازمان جهانی بهداشت را تامین کنیم».
ژن خوب و نورچشمی در تزریق واکسن کرونا نداریم
معاون کل وزارت بهداشت گفت: «باید توجه داشت که واکسن باید عادلانه توزیع شود و ژن خوب و نورچشمی در تزریق واکسن کرونا نداریم و طبق دستورالعمل اولویتبندی صورت میگیرد و کادر بهداشت و درمان و افراد آسیبپذیر در اولویت قرار دارند و در حوزهی سلامت مبانی عدالت در دسترسی باید عملی شود».
وی با بیان اینکه خودمان جلوی دوربین واکسن کرونا را میزنیم، گفت: «مسئولان و رئیس ستاد فرمان اجرایی امام خمینی (ره) اعلام کردند ما برای تزریق واکسن کرونای ایرانی پیشقدم خواهیم شد و باید توجه داشت اگر اعتماد نباشد هیچکدام از این اقدامات موثر نخواهد بود، چهار هزار منافق در آلبانی داریم که مطلب علیه مردم ایران میزنند و با وجود همهی اینها برخی ادعا خواهند کرد که این مسئولان واکسن خارجی یا آب تزریق کردهاند».
حریرچی تاکید کرد: «دربارهی آیندهی ویروس کرونا این اشتباه است که با تزریق واکسن ویروس از بین خواهد رفت ما هنوز نمیدانیم بعد از ابتلا چقدر ایمنی ایجاد میشود و باید ایمنی واکسن و عوارض آن را ببینیم و برخی کشورهای اطراف ما واکسن رایگان تزریق نخواهند کرد».
معاون کل وزارت بهداشت گفت: «بسته به نوع واکسن تزریقی شرایط واکسیناسیون فرق میکند، از طرفی در آمریکا ۲۵ درصد و در روسیه ۴۵ درصد مردم اعلام کردهاند که واکسن تزریق نخواهند کرد، از طرفی برخی واکسنها مانند فایزر برای انتقال نیاز به دمای منفی ۷۰ درجه دارند و یخچالهای ما تا منفی ۲۰ درجه سرد نگه میدارند و ما شرایط نقل و انتقال این واکسن را در کشور ایران با این پهنهی جغرافیایی نداریم، اما از نظر تامین نیرو نگرانی وجود ندارد و نیرو به اندازهی کافی برای واکسیناسیون علیه کرونا داریم». /پ
نظر خود را بنویسید