فردای کرمان – گروه جامعه: معاون برنامهریزی درسی و تولید بستههای تربیت و یادگیری سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی دربارهی علت حذف نام مولانا از شعری در کتاب فارسی پایه نهم، گفت که در اسفند سال 96 فرهنگستان زبان و ادب فارسی اعلام کرد شعری که در این کتاب با نام مولانا درج شده در دیوان این شاعر وجود ندارد که پس از بررسی مشخص میشود این مطلب درست است و در نتیجه نام مولانا حذف میشود.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا سراسری، علی محبی توضیح داد: «نام مولانا پای شعری در کتاب فارسی سال نهم در صفحهی ۳۱ با این مضمون که «تا تــوانـــی میگریز از یار بد / یــار بــد بـدتر بود از مار بد» درج شده بود اما در اسفند ۹۶ خبرنامهی گروه آموزش زبان و ادبیات فرهنگستان زبان و ادب فارسی نقدی را در اینباره مطرح میکند که شعر مربوط به مولانا نیست».
وی افزود: «گروه تالیف بررسی میکند و میبیند درست است و چنین بیتی در دیوان مولانا وجود ندارد. بنابراین در چاپ ۹۹-۹۸ آن را اصلاح میکنند و نام مولانا را بر میدارند و به جای آن مینویسند «شاعری فرموده» زیرا سراینده مشخص نبوده است».
معاون برنامهریزی درسی و تولید بستههای تربیت و یادگیری سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی با تاکید بر اینکه تغییر به این دلیل نبوده که نام مشاهیر بزرگ را حذف کنیم بلکه صیانت از جایگاه مشاهیر مطرح است گفت: «این شعر در دیوان ایشان وجود نداشته است اما شعری با مضمون یار و همنشین از مولانا را برای چاپ بعدی در سال آینده جایگزین میکنیم. شعری که از مولانا جایگزین خواهد شد «مار بد جانی ستاند از سلیم / یار بد آرد سوی نار مقیم» خواهد بود و در نسخهی پیدیاف کتاب امسال هم اصلاح میشود».
محبی در پاسخ به اینکه آیا گروهی از اساتید کتابهای درسی را پیش از انتشار بررسی مجدد نمیکنند تا چنین اشکالاتی رخ ندهد؟؛ گفت: «در سنوات گذشته در مسیر تالیف کتب درسی اشتباهاتی رخ داده بود. شیوهنامهی تغییر کتاب درسی را تدوین کردیم که این امر در پنج سطح و به صورت دقیق صورت میگیرد که لایهی اصلی شورای برنامهریزی درسی است که متخصصان موضوعی و متخصصان تعلیم و تربیت، نمایندگان ذینفعان اصلی یعنی دانشآموزان و معلمان در آن حضور دارند».
به گفتهی معاون برنامهریزی درسی و تولید بستههای تربیت و یادگیری سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی در سال ۹۲ به علت همسوسازی با سند تحول بنیادین، کل کتب نونگاشت شدند که به علت عجله غفلتهایی این چنین صورت گرفته است.
وی که در برنامهای تلویزیونی صحبت میکرد، دربارهی اینکه چرا خود سازمان پژوهش به موقع اطلاعرسانی نمیکند که درگیر حواشی نشود؟ گفت: «در جریان ارزشیابیهای صورت گرفته، کتب درسی مسیرهایی را طی میکند و ممکن است تغییراتی اعمال شود؛ اما اینطور نیست که همه را اعلام کنیم. وقتی کتاب تغییر کند منتشر میشود و همه متوجه میشوند و هرجا نیاز به پاسخگویی وجود داشته باشد اعلام میکنیم. ما چیزی تحت عنوان غلطنامه منتشر نمیکنیم اما در نسخهی الکترونیکی بلافاصله موارد را اصلاح میکنیم. اطلاعرسانی هم به معلمان و دانشآموزان صورت میگیرد که کتاب در سایت اصلاح شده و آن را مدنظر قرار دهند». /پ
نظر خود را بنویسید