فردای کرمان – گروه جامعه: استاندار کرمان خواستار تاسیس هدفمند رشتههای دانشگاهی متناسب با ظرفیتهای فعال استان شد و گفت: «سهم استان کرمان از اشتغال در بخش خدمات بسیار پایین بوده ضمن آنکه بخش کمی از ظرفیت گردشگری استان به فعلیت رسیده است و دانشگاه علمی کاربردی میتواند این موارد را در هدفگذاریهای آموزشی خود قرار دهد».
به گزارش فردای کرمان به نقل از پایگاه اطلاعرسانی استانداری کرمان، علی زینیوند 9 بهمن ماه در دیدارِ رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور با انتقاد از پایین بودن سهم خدمات در اشتغال استان، پیشنهاد کرد: «دانشگاه جامع علمی کاربردی علاوه بر پاسخ به نیاز صنایع و معادن در حوزههای گردشگری، بازاریابی و برندینگ، مشاغل خرد و خانگی، کشاورزی و غیره متناسب با نیاز جامعه به طور هدفمند دانشجو جذب کند».
وی با اشاره به کاهش جمعیت دانشجو در رشتههای بدون بازار کار، بیان کرد: «گسترش بیقد و قوارهی دانشگاهها طی دولتهای قبل اتفاق بدی را رقم زد و علاوه بر رقابت منفی میان دانشگاهها به حیثیت علم آسیب زد و خسارتی به دولت و منابع ملی تحمیل شد».
استاندار کرمان، بومیگزینی را یکی از آسیبهای وارده در نظام آموزش عالی دانست و گفت: «بومیگزینی مسئلهی طبقاتی ایجاد کرده و دسترسی همهی دانشآموزان را به کرسیهای خوب دانشگاهی فراهم نمیکند».
زینیوند افزود: «دانشگاههایی مانند علمی کاربردی و فرهنگیان، آیندهی خوبی دارند و استقبال بالا از آنها نشان میدهد که هدفگذاری بهتری صورت گرفته است، ضمن اینکه تاثیرگذاری زیادی در آیندهی جامعه گذاشته و روند توسعه را تحت تاثیر قرار خواهند داد».
استاندار کرمان، تاسیس هدفمند رشتههای دانشگاهی متناسب با ظرفیتهای فعال استان را مورد تاکید قرار داد و گفت: «سهم استان کرمان از اشتغال در بخش خدمات بسیار پایین بوده ضمن آنکه بخش کمی از ظرفیت گردشگری استان به فعلیت رسیده است و دانشگاه علمی کاربردی میتواند این موارد را در هدفگذاریهای آموزشی خود قرار دهد».
زینیوند ادامه داد: «مشاغل کوچک خانگی به دلیل حجم بالای ایجاد شغل، سرمایهگذاری و زیرساخت کم و سرعت رسیدن به حجم مطلوب درآمد از مواردی است که دانشگاههای علمی کاربردی میتوانند به آن بپردازند».
وی خاطرنشان کرد: «نیمی از ظرفیت دانشگاه علمی کاربردی خالی است و میتوان رشتههای هدفمند را در این دانشگاه تدوین و راهاندازی کرد».
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور نیز در این دیدار به تفاهمنامهی این مجموعه با استانداران سراسر کشور مبنی بر ارائهی آموزشهای مورد نیاز بازار کار و برنامهی توسعهی استانها اشاره کرد و گفت: «هم اکنون 16 مرکز علمی کاربردی در استان کرمان فعالیت میکنند که ظرفیت پذیرش دانشجو را دارند».
امید با اعلام آمادگی برای راهاندازی مراکز تخصصی علمی کاربردی مانند صنعت مس و توسعهی مرکز دانشگاهی ارگ جدید بم بیان کرد: «دانشگاه جامع علمی کاربردی در سطح کشور ظرفیت پذیرش 600 هزار دانشجو را دارد که در حال حاضر نیمی از این ظرفیت اشغال شده است».
وی به اشتغالپذیری بالاتر دانشجویان علمی کاربردی اشاره کرد و گفت: «براساس برنامههای توسعهای استان، دانشگاه جامع علمی کاربردی آمادگی ایجاد رشتههای لازم را دارد و در همین راستا دستگاههای استان میتوانند نیازهای تحصیلی و آکادمی خود را به ما اعلام کنند».
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی با اعلام آمادگی این دانشگاه برای برگزاری دورههای کوتاه مدت و تک پودمان اظهار کرد: «آمادهایم با تجمیع مراکز علمی کاربردی در شهرهای بزرگ کشور از جمله کرمان، دانشکدههای علمی کاربردی را ایجاد کرده تا بتوانیم چند حوزهی شغلی را در این دانشکده ها پوشش دهیم». /پ
نظر خود را بنویسید