فردای کرمان – گروه جامعه: رئیسجمهوری با بیان اینکه به روند عبور از پیک موج چهارم کرونا رسیدهایم، گفت: «هر چند در این دوره تعداد مبتلایان بیشتر بود اما فوتیهای آن با موج سوم کرونا برابر بوده که این نتیجهی تلاش و زحمات کادر درمان است».
وی همچنین با تاکید بر اینکه در این مقطع نیازمند وارد کردن واکسن خارجی هستیم، افزود: «برخی در نوشتهها و گفتههای خود آوردهاند که کمی صبر کنید تا واکسنهای داخلی میرسد و با فشاری که داریم واکسن را از خارج نخریم که این حرف دقیقی نیست. بهترین واکسن نخستین واکسن است. هر کدام که اول به دست انسان برسد باید تزریق شود. نباید معطل کنیم و نگوییم صبر کنیم دو ماه دیگر که چه میشود یا نمیشود».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا سراسری، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی 18 اردیبهشتماه در نشست ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه هفتههای گذشته با موج چهارم کرونا مواجه شدهایم، اظهار کرد: «این خیز در نمودارها هم به خوبی مشخص است که بسیار بلند و بیش از سه خیز قبلی بوده است. نوع ویروس انگلیسی متاسفانه موتاسیون (جهش) یافته و بسیار خطرناک است. اگرچه طبق گزارشها در استانها نیز افت و خیزهای مشاهده میکنیم اما عمدتاً میتوانیم بگوییم در همهی استانها به پیک رسیدهایم و طی کردن این پیک به سیر نزولی شروع شده است».
روحانی افزود: «اگرچه تعداد مبتلایان در این دوره بیشتر بوده است اما تعداد فوتیها برابر با دورهی سوم بود که این نتیجهی تلاش و زحمات کادر درمان است».
وی یادآور شد: «اگر همه دست به دست هم نداده بودیم و این رنگبندیها به خوبی در این چند هفته برای مناطق نارنجی و قرمز اجرا نشده بود امروز از پیک چهارم خارج نشده بودیم».
نیازمند واردات واکسن خارجی هستیم
روحانی با بیان اینکه خروج از موج چهارم به چند هفته زمان نیاز دارد، اضافه کرد: «تاکید من بر موضوع واکسن است و در این مقطع نیازمند وارد کردن واکسن خارجی هستیم».
وی افزود: «برخی در نوشتهها و گفتههای خود آوردهاند که کمی صبر کنید تا واکسنهای داخلی میرسد و با فشاری که داریم واکسن را از خارج نخریم که این حرف دقیقی نیست. همان جملهی معروفی که میگوید «بهترین واکسن نخستین واکسن است» را باید استفاده کنیم. هر کدامی که اول به دست انسان برسد باید تزریق شود. نباید معطل بکنیم و نگوییم صبر کنیم دو ماه دیگر که چه میشود یا نمیشود».
رئیسجمهوری اضافه کرد: «هر واکسن مورد تاییدی که رسید چه با تاثیر ۹۰ تا ۸۰ درصد و شاید کمتر یا بیشتر را باید فوری استفاده کرد. گروه اول یعنی مدافعان سلامت از واکسن استفاده کردند. واکسیناسیون گروه دوم آغاز شد و واکسینه کردن افراد بالای ۸۰ سال در حال انجام است و امیدواریم در روزهای آینده به نهایت برسد تا گروههای بعدی را شروع کنیم».
وی اظهار کرد: «در روزهای آینده یک میلیون دوز واکسن دیگر و اوایل خرداد هشت میلیون دوز دیگر در اختیار ما قرار میگیرد و امیدواریم در این فاصله کوواکس چند میلیون دوز در اختیار ما قرار دهد و بتوانیم ۱۳ تا ۱۴ میلیون نفری که در اولویت ما هستند، در این دولت واکسینه شده تا بتوانیم بگوییم مرگ را مهار کردهایم».
روحانی خاطرنشان کرد: «برای مهار زنجیرهی انتقال باید ۷۰ درصد جمعیت را واکسینه کنیم باید بتوانیم تا تیرماه از این مراحل عبور کنیم تا بگوییم از نظر مرگ و میر این ویروس را مهار کردیم».
وی یادآور شد: «واکسن داخلی از تابستان وارد بازار شده و به دست ما میرسد. واکسن پاستور که با همکاری کوبا بوده است، زودتر به دست مردم میرسد و مردم میتوانند از آن استفاده کنند. سایر واکسنها نیز به تدریج در اختیار مردم قرار میگیرد و شرایط بهتر میشود».
رئیسجمهوری با بیان اینکه دولت موظف است واکسن را خریده، تهیه و وارد کند، اضافه کرد: «ما ۱۶ میلیون دوز واکسن از کوواکس خریداری کردیم و ۱۰ میلیون واکسن اخیرا وارد کشور شده که مجموع واکسنهای خریداری شده، حدود ۳۰ میلیون دوز خواهد بود. این به غیر از واکسنهای داخلی است. اما کشور نیازمند واکسن داخلی است».
وی گفت: «تهیهی واکسن ضروری است ولو آنکه همهی مراحل را طی نکرده باشد. باید از واکسنهایی که مورد پذیرش سازمان جهانی بهداشت استفاده کنیم».
روحانی ادامه داد: »کسی که واکسن زده باید مراقب باشد چرا که میتواند ناقل بیماری برای خانواده و دوستان خود باشد. واکسن به این معنا نیست که فرد با تزریق آن مصونیت پیدا میکند.هم خودش معلوم نیست که صد در صد مصون شود هم اینکه ممکن است ناقل باشد و مشکلات ایجاد کند».
روحانی تاکید کرد: «در ایران و سایر کشورها، مرگ و میر عمدتا برای ۶۰ سال به بالا یا افراد دارای بیماری زمینهای است. بر این مبنا است که ما آنها را در اولویت قرار دادیم. بنابراین اولویت ما کم کردن مرگ و میر است اما برای جلوگیری از انتقال باید کار بیشتری انجام بگیرد. اگر بخواهیم زنجیرهی انتقال را بشکنیم واکسیناسیون باید توسعه پیدا کند و ۷۰ درصد مردم از این واکسن استفاده کنند».
وی گفت: «امیدواریم تا پایان امسال واکسیناسیون در ایران انجام شود. بخشی از آن در این دولت و بخش دیگر در دولت آینده انجام میشود و به نقطهای میرسیم که مورد نظر همه است ».
وی افزود: «مسالهی کرونا یک مسالهی ملی و انسانی و اخلاقی است خواهش میکنم هیچ کس این داستان را دستمایهای سیاسی برای مسایل حزبی و جناحی و یا برای انتخابات قرار ندهد. این یک داستان ملی است و همه باید تلاش کنیم و دست به دست هم دهیم تا از این ویروس زودتر خلاص شویم». /پ
نظر خود را بنویسید