فردایکرمان ـ گروه جامعه: هشت کورهی آهکپزی که در شهرک صنعتی کرمان (محلهی شهید همت) واقع شده و بهدلیل مجاورت با منازل مسکونی و ایجاد آلودگی، در آذرماه سال ۹۹ نسبت به انتقال آنها به دشت زحمتکشان تصمیمگیری شده و قرار بود غیرفعال شوند، همچنان فعالند.
مدیر دفتر تسهیلگری و توسعه محلی شهید همت کرمان با اعلام این خبر افزود: «همچنین، تعداد زیادی کارگاه غیرمجاز ضایعاتی در این محله وجود داشته که تعدادی از آن توسط شهرداری تعطیل شده اما همچنان ۱۰ کارگاه در آنجا مشغول به فعالیت هستند».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا سراسری، حامد بختیاریزاده روز چهارشنبه 5 خردادماه یادآوری کرد: «محله شهرک صنعتی زمانی به علت صنعتی بودن به این نام نامگذاری شده، سالهاست که تعداد خانههایش بیش از کارگاهها است و دیگر صنعتی نیست و جزو منطقه مسکونی حساب میشود».
وی افزود: «این محله چند ماهی میشود که نامش به شهید همت تغییر کرده است و برای برخی از ساکنان شهرک نوید شروعی دوباره را میدهد، محله شهید همت یکی از چهار سکونتگاه غیررسمی شهر کرمان است که با وجود قرارگیری در محدوده شهری از سال ۹۵ همچنان به لحاظ کالبدی و اجتماعی نیازمند اقدامات توسعهای زیادی است».
بختیاریزاده ادامه داد: «آثار منفی منتج شده از سرانههای پایین آموزشی، فرهنگی، فضای سبز و ورزشی نه تنها چالشهای فراوانی را برای این محله ایجاد کرده، بلکه با پیشروی به مکانها و فضاهای انتهایی محله، که از تاسیسات، تجهیزات و خدمات شهری برخودار نیستند، عمق و سیاقی متفاوت تر پیدا میکند».
وی با اشاره به آمار جمعیتی این منطقه، اظهار کرد: «براساس تمام شماری صورت گرفته در سال ۹۷ بالغ بردو هزار و ۳۵۰ خانوار ساکن در محله شهید همت هستند و این در حالی است که با توجه به استعلامات صورت گرفته از دستگاهها و سازمانها بیش از ۹۰ درصد منازل فاقد سند رسمی هستند».
وی با بیان اینکه یکی از اساسیترین عوامل بروز این مشکل مهاجرپذیری منطقه است، گفت: «بهدلیل قیمت نسبتا پایین زمینهای این منطقه و مشکلات مالی ساکنین، منطقه مهاجر پذیر شده و همچنین در گذشته، انتقال سندها به صورت دستی بوده و این باعث بروز مشکلات چون عدم استعلام گرفتن ساکنین از نهادهای ذیصلاح شده است».
وی ادامه داد: «برخی از این زمینها متعلق به دستگاههای دولتی است و مردم روی این اراضی ساختوساز انجام دادهاند که منجر به اختلافات اهالی با مراجع دولتی از جمله اداره راه و شهرسازی شده است و نتیجتا موجب تصرف ۳۲۷ قطعه از اراضی شده که به گفته اداره راه و شهرسازی در سال ۹۷ تحت تملک این اداره کل است».
وی بیان کرد: «اکنون مالکین برای دریافت خدمات شهری و انتقال و فروش ملک خود به دلیل این مسئله با چالش مواجه شدهاند که نیازمند رسیدگی در سطح استانی و همکاری تمام نهادهای ذیربط است».
مدیر دفتر تسهیلگری و توسعه محلی شهید همت با اشاره به معضل همجواری کورهها با منازل مسکونی اظهار کرد: «وجود کورههای آهکپزی و کارگاههای ضایعاتی در محله شهید همت یکی دیگر از چالشهایی است که بهرغم پیگیری های انجام شده از طرف دفتر تسهیلگری همچنان فعالیتشان متوقف نشده است».
وی با اشاره به اینکه کارگاههای ضایعاتی از دیگر مسائل چالش برانگیز در این محدوه شهری است، اضافه کرد: «سازمان مدیریت پسماند در پایان سال ۹۹ اکثر کارگاههای ضایعاتی موجود در محله همت را غیرفعال کرد اما همچنان ۱۰ کارگاه در آنجا مشغول به فعالیت هستند و برای غیرفعال شدن دائمی در این محله و انتقال آنها به مکانهای جدید از طرف سازمانهای ذیربط تعیین تکلیف نهایی صورت نگرفته است». / الف
نظر خود را بنویسید