فردای کرمان – گروه جامعه: سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه مردم نگران دوز دوم واکسیناسیون کرونا نباشند، گفت که دوز دوم واکسن اسپوتنیک را توزیع کردیم. دوز دوم واکسن سینوفارم را هم از شنبه توزیع می کنیم.
رئیسی افزود: «فاصلهی بین دریافت دو دوز واکسن برای سینوفارم تا هشت هفته و برای اسپوتنیک تا ۱۲ هفته ایرادی ندارد».
وی همچنین گفت که تزریق واکسن دیگری بهعنوان دوز دوم فعلا در دستور کار نیست و اگر در آینده ثابت شد ممکن است این کار را انجام دهیم.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا سراسری، دکتر علیرضا رئیسی، ۲۴ خردادماه در مراسم اختتامیهی جشنواره و پویش مدافعان و سفیران سلامت که به صورت زنده از شبکهی شاد پخش شد، دربارهی آخرین روند تهیه و توزیع واکسن در کشور، اظهار کرد: «در فاز یک کادر بهداشت و درمان را واکسینه کردیم. فاز دوم، گروههای سنی است و ۷۰ سال به بالاها را جزو اولویت واکسیناسیون قرار دادیم که انجام شده است. در استان بزرگی چون تهران بالای ۸۰ درصد افراد واجد شرایط، واکسن را دریافت کردهاند. در این بین گروههای دیگر چون جانبازان بالای ۵۰ درصد و غیره هم واکسن گرفتند».
وی با بیان اینکه قرار بود محمولهای از واکسن طی دو هفته قبل به دست ما برسد که بنا به دلایلی میسر نشد، افزود: «علت این است که میزان تقاضای واکسن با عرضه همخوانی ندارد. متاسفانه بیش از ۸۰ درصد واکسنهای دنیا را شش کشور زدهاند و کشوری مثل آمریکا و یکی از کشورهای اروپایی ۲۰۰ میلیون دوز واکسن در حال انقضا دارند اما به کسی نمیدهند».
واکسن ایرانی احتمالا هفتۀ آینده وارد بازار میشود
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه با اطمینان میگویم تا آخر سال ۷۰ درصد جمعیت کشور که گروه هدف هستند حداقل یک دوز واکسن را خواهند گرفت که از تولید داخل میآید، گفت: «اگر مجوز واکسن تولید داخل صادر شود از هفتهی آینده وارد بازار میشود. ما تا آخر خرداد، یک میلیون دوز آماده داریم. در تیرماه سه میلیون، در مرداد بالای هفت میلیون و از شهریور به بعد ماهانه ۱۰ میلیون دوز واکسن دست ماست».
رئیسی ادامه داد: «گروه هدف ما ۵۵ میلیون نفر است که تا آخر سال با توجه به اینکه بالای ۷۰ میلیون دوز واکسن در دست داریم، با خیال راحت میتوانیم واکسیناسیون را پیش ببریم. این جدای از واکسنهایی است که خریداری کردهایم».
وی افزود: «مردم نگران دوز دوم نباشند. دوز دوم واکسن اسپوتنیک را توزیع کردیم. دوز دوم واکسن سینوفارم را هم از شنبه توزیع میکنیم. فاصلهی بین دریافت دو دوز واکسن برای سینوفارم تا هشت هفته و برای اسپوتنیک تا ۱۲ هفته ایرادی ندارد».
معاون وزیر بهداشت تاکید کرد: «اینکه واکسن دیگری را به عنوان دوز دوم تزریق کنیم فعلا در دستور کار نیست و اگر در آینده ثابت شد ممکن است این کار را انجام دهیم».
رئیسی با بیان اینکه پنج واکسنساز داخلی به سرعت کار خود را پیش میبرند، گفت: «از سال آینده نیازی به خرید واکسن خارجی کرونا نداریم. زیرساختها بسیار خوب فراهم شده و با ظرفیتی که الان داریم میتوانیم روزانه تا ۵۰۰ هزار دوز واکسن تولید کنیم و طی هفتههای آتی وضعیت واکسیناسیون مطلوب خواهد شد».
بازگشایی مدارس نیازمند برنامۀ جامع است
معاون وزیر بهداشت در ادامه گفت: «اولین جایی که در کشور ما تعطیل شد مدارس و بعد دانشگاهها بودند. آموزش و پرورش کار بسیار بزرگی انجام داد و راهاندازی شبکهی شاد کار بزرگی بود. حالا اینکه کم و کاستی داشته باشد یک چیز طبیعی است و هیچ چیز جای آموزش حضوری را نمیگیرد. آموزش مجازی میتواند تاثیرگذار باشد، اما یادمان باشد در آموزش مجازی عمدتاً آموزش را داریم، اما بخش پرورشی بسیار ضعیف میشود. آسیب آموزش مجازی و بسته بودن مدارس به ویژه در دورهی ابتدایی، از خود کرونا بیشتر است و باید این اصل مهم را مدنظر داشته باشیم».
وی افزود: «ما تلاش کردیم بازگشایی مدارس را داشته باشیم اما به علت شرایط نتوانستیم این کار را انجام دهیم. آن قدر که نگران مدارس هستم نگران، دانشگاه نیستم. دانشگاه هم باید باز شود؛ با این حال نگرانی برای مدارس بیشتر است. کسانی که وارد دانشگاه میشوند از قبل فرایند پرورش را گذراندهاند و از این بابت نگرانی نیست».
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: «موضوع بعدی اینکه کنترل افرادی که سن بالاتری دارند راحتتر است. دانشآموزان مقطع ابتدایی ممکن است در کلاس منظم نشسته باشند اما به محض اینکه زنگ میخورد با هم قاطی میشوند و فاصلهی اجتماعی از بین میرود. ولی دانشجوها بهتر میتوانند رعایت کنند. تفاوت بعدی در واکسنپذیر بودن است. میتوانیم دانشجوها را چون ۱۸ سال به بالا هستند واکسینه کنیم اما فعلاً برای زیر ۱۸ سالهها واکسن مورد تأیید در دسترس نیست».
رئیسی با تاکید بر اینکه معتقدم ما باید اصل را بر بازگشایی مدارس بگذاریم، اما بازگشایی نیاز به یک برنامه جامع دارد که با همکاری وزارت آموزش و پرورش باید ابعاد مختلف آن دیده شود گفت: «خانوادهها نقش بسیار مهمی دارند و توانمندسازی و آموزش خانوادهها در این بخش بسیار مهم است. خانوادهها باید در حوزهی آموزش، علائمشناسی و کنترل فرزندان خود آموزش ببینند».
آمادگی برای واکسیناسیون رانندگان سرویس مدارس از آخر مرداد
وی با بیان اینکه از مرداد معلمان را واکسینه خواهیم کرد، اظهار کرد: «حتی در حوزه بازگشایی قادر هستیم رانندگان سرویس مدارس را هم واکسینه کنیم تا رفت و آمدها ایمنتر صورت گیرد. اگر لیست تأییدیه رانندگان از استانها در اختیار ما باشد میتوانیم آنها را هم از آخر مرداد جزو برنامهی واکسیناسیون قرار دهیم تا قبل از شروع مدرسه در یک فاصلهی چهار هفتهای دو دوز واکسن را هم دریافت کنند».
وی در ادامه با تاکید مجدد بر اینکه باید اصل را بر بازگشایی مدارس بگذاریم، منتها باید برنامهریزی کنیم، گفت: «تا زمانی که واکسن برای زیر ۱۸ سالهها در دسترس قرار گیرد، فعلاً به معلمان و کادر مدارس میتوانیم واکسن بزنیم. دو کشور امریکا و چین این کار را شروع کردهاند اما تا در دسترس قرار بگیرد زمان میبرد. باید اصل را بر این بگذاریم که در تمام ابعاد برنامهریزی کرده و دست به دست هم بدهیم تا یک پکیج کاملی را برای بازگشایی مدارس تهیه کنیم». /پ
نظر خود را بنویسید