فردایکرمان ـ گروه اقتصاد: رئیس اتاق بازرگانی کرمان با بیان اینکه به قیمت تحمیل خسارت سنگین به تولید، میگویند قطعی برق را مدیریت کردیم و دولت باید خسارت بدهد که نمیدهد، گفت: «فضای کسبوکار استان کرمان رتبهی 30 را در کشور دارد و ما از دادستان به عنوان مدعیالعموم میخواهیم که بررسی کند به چه دلیل باید وضع استان این باشد؟ این یعنی 29 استان از ما در جذب سرمایهگذاری جلوتر هستند».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا کرمان، سیدمهدی طبیبزاده، شامگاه دوم تیرماه در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شبکه استانی کرمان با گرامیداشت هفته قوه قضائیه اظهار کرد: «در دستگاه قضائی استان کرمان در راستای حمایت از تولید، هر دوشنبه جلسه داریم و نظرات اتاق گرفته میشود و حمایت قاطع رئیس کل دادگستری و دادستان را از تولید میبینیم که اقدامات این نهاد موجبات جلوگیری از تعطیلی برخی واحدها را فراهم آورده است».
وی با اشاره به اینکه برخی از اقدامات مُسکن است و باید برای حمایت از تولید کار اساسی بشود، افزود: «قوانین ضمانت اجرایی ندارد و حتی نظارتی بر اجرای قوانین صورت نمیگیرد».
طبیبزاده ادامه داد: «باید به این بپردازیم چرا این همه قانون برای حمایت از تولید تصویب شده و تاکید مقام مظم رهبری را برای پشتیبانی از تولید داریم اما هنوز آنچنان که لازم است به تولید توجه نمیشود؟».
رئیس اتاق کرمان بیان کرد: «بیش از 70 درصد قانون فضای کسبوکار اجرا نشده است».
وی با بیان اینکه باید قوانین حتما ضمانت اجرایی پیدا کند، اظهار کرد: «اکنون تولید بیپناه و درگیر مسائل زیادی است، اگر حمایت از تولید، سیستماتیک و مستند به قوانین باشد حتما مفید خواهد بود».
طبیبزاده در بخش دیگری از سخنانش گفت: «متاسفانه به قیمت تحمیل خسارت سنگین به تولید، میگویند قطعی برق را مدیریت کردیم و دولت باید خسارت بدهد که نمیدهد؛ قانون فضای کسبوکار میگوید هر جا تصمیم دولت ذینفعان تولید را تحتالشعاع قرار میدهد، باید با آنها مشورت کند اما دولت یک شبه نرخ ارز را تغییر میدهد و یا تصمیمات خلقالساعه دیگری میگیرد که ضررهای بسیاری به کشور و تولید میزند اما کسی پاسخگو نیست».
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با اشاره به اینکه تولید دچار مشکل بسیاری است، افزود: «فضای کسب و کار استان کرمان رتبه 30 را در کشور دارد و ما از دادستان به عنوان مدعیالعموم میخواهیم بررسی کند به چه دلیل باید وضع استان این باشد؟ این یعنی 29 استان از ما در جذب سرمایهگذاری جلوتر هستند».
وی ادامه داد: «بیشترین مشکل فعالان اقتصادی در حوزه بانک، بیمه و مالیات است و کمتر واحد تولیدی میتوان یافت که از تامین مالی رضایت داشته باشد. مالیات هم میگوید ما مامور و معذوریم و بخشنامه را اجرا میکند».
طبیبزاه با اشاره به اینکه بحث مالی، تامین اجتماعی و تامین مواد اولیه از دیگر دغدغههای تولید است، اظهار کرد: «باید این احساس به وجود بیاید که از حق فعال اقتصادی و تولیدکننده در مقابل سازمانهای دولتی دفاع میشود و قضات حضور وسیعتر و فعالتری در حمایت و کمک به تولید داشته باشند».
وی خواستار تشکیل دادگاههای تخصصی تجاری در کرمان شد و با قدردانی از حمایتهای دستگاه قضائی استان، به رفتار سلیقهای برخی سازمانها در اجرای قوانین اشاره کرد و افزود: «هر کدام از ادارات تفسیر خود را دارند و هیچکس پاسخگوی این مانع تراشیها نیست؛ بسیاری از کارهای مردم که امکان انجامش در استان وجود دارد، به بهانههای واهی به تهران ارجاع داده میشود و این موارد است که فضای کسبوکار را مبهم و استقبال از سرمایهگذاری را بسیار کاهش داده است». / الف
نظر خود را بنویسید