فردایکرمان ـ گروه جامعه: مدیرکل انتقال خون استان کرمان با بیان اینکه طی روزهای اخیر با کاهش شدید مراجعات مردمی به پایگاههای انتقال خون مواجه هستیم، از مردم خواست به منظور اهدا خون اقدام کنند.
شکوهی گفت: «به تمام گروههای خونی بهخصوص "او مثبت و منفی" نیاز داریم».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا کرمان، ایرج شکوهی پنجشنبه 10 تیرماه افزود: «طی سه ماهه نخست سال جاری حدود ۱۸ هزار واحد خون در استان اهدا شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۶ درصد رشد داشته است».
وی اظهار کرد: «علیرغم رشد اهدای خون در کرمان، شیوع کرونا و افزایش گرمای هوا دو عامل مهم مراجعه نکردن اهدا کنندگان به پایگاههای انتقال خون این استان محسوب میشود».
مدیرکل انتقال خون کرمان، شمار بیماران تالاسمی این استان را به عنوان یکی از مصرفکنندگان خون، هزار و ۵۰۰ مورد اعلام کرد و ادامه داد: «در حالی که در استانهای همجوار این تعداد بیمار وجود ندارد و هر بیمار تالاسمی در ماه یک تا دو واحد خون مصرف میکند».
وی گسترش و رشد مراکز درمانی و بیمارستانهای کرمان طی سالهای اخیر را یکی دیگر از دلایل کمبود خون در این استان ذکر و اظهار کرد: «۴۲ موسسه درمانی دولتی، خصوصی، نظامی، خیریه و تامین اجتماعی در استان کرمان وجود دارد که نیازمند تامین خون برای بیماران هستند».
وی اضافه کرد: «آمار تصادفات نیز در استان کرمان قابل توجه است».
شکوهی سپس گفت: «در منطقهی جنوب کرمان ۹ بیمارستان و یک مرکز تالاسمی وجود دارد در حالی که در گذشته، این آمار حدود سه مورد بوده است. مصرف خون در شهرستان جیرفت سالانه ۱۲ هزار واحد است در حالی که اهدای خون در این منطقه ۶ هزار واحد است».
وی با اشاره به اینکه به تمام گروههای خونی بهخصوص "او مثبت و منفی" نیاز داریم افزود: «مصرف خون در کرمان بیشتر از اهدا خون است و خون مورد نیاز مناطق جنوبی استان کرمان از طریق شهرستانهای شمالی مانند سیرجان تامین میشود».
شکوهی، به پهناور بودن استان بهعنوان یکی از مشکلات پیشروی سازمان انتقال خون اشاره و بیان کرد: «نبود ناوگان حملونقل مناسب در این اداره کل مشکلاتی را برای جمعآوری خون اهداکنندگان به وجود آورده است».
وی گفت: «دو پایگاه انتقال خون در شهر کرمان، پنج پایگاه در شهرستان رفسنجان، سیرجان، جیرفت، بم و کهنوج وجود دارد و در سایر شهرستانها نیز خونگیری به صورت سیار انجام میشود».
مدیرکل انتقال خون استان کرمان همچنین اظهارکرد: «خونگیری در شهرستان کرمان اکنون با توجه به تخریب و بازسازی مهمترین مرکز خونگیری واقع در میدان مشتاق و مرکز شهر، در یک مرکز انجام میشود که نیاز به مرکز خونگیری دوم و جایگزین به شدت احساس میشود».
شکوهی افزود: «مسئله قابل تامل بعد، ورود جدی و کمک خیرین به سازمان انتقال خون است که متاسفانه در حوزه خیرین این بخش بسیار گمنام است است».
وی ادامه داد: «جلب کمکهای خیرین در این بخش کمک بسیار شایانی به نوسازی تجهیزات فرسوده و بهبود ناوگان حمل و نقل خون در راستای افزایش خدمترسانی به بیماران نیازمند به خون و فراوردههای خونی میکند». / الف
نظر خود را بنویسید