فردایکرمان ـ گروه اقتصاد: استاندار کرمان در یک برنامهی تلویزیونی به مناسبت هفتهی دولت وعده داد که طی یک و نیم سال آینده طرح انتقال آب خلیجفارس برای تامین آب شرب شهر کرمان اجرایی میشود.
زینیوند همچنین، دربارهی ایدهی تشکیل سازمان مسئولیتهای اجتماعی که ارائه کرده توضیح داد.
وی درخصوص بازگشایی مدارس در شرایط کرونایی هم گفت که کارگروهی تعیین شده و اگر قرار بر بازگشایی باشد باید معلمان، کادر مدرسه، دانشآموزان زیر ۱۸ سال آسیبپذیر، رانندگان سرویس مدارس و اولیاء دانش آموزان باید واکسینه شوند.
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا کرمان، دکتر علی زینیوند شامگاه ششم شهریورماه در برنامهی گفتوگوی ویژه خبری شبکه کرمان به مناسبت هفته دولت در بخشی از سخنان خود، دربارهی بحران آب در استان اظهار کرد: «برای حل مشکل آب باید برنامهریزی طولانیمدت بشود؛ سند سازگاری با کمآبی در استان تصویب شده و نقشهی راهنمای ماست که باید همه به آن عمل کنیم و این شامل ساماندهی کشاورزی از جمله مکانیزاسیون، توسعه گلخانهها، آبیاری نوین و ... میشود».
وی با اشاره به اینکه انتقال آب از خلیجفارس بخش عمدهای از دغدغهی صنایع را رفع کرده است، افزود: «یکی از ظرفیتهای استان کرمان را قنوات دیدم و بنا به گفتهی یکی از کارشناسان مطرح این حوزه، آب موجود قناتهای شهر بم با حجم آب زایندهرود در سال های پرآب برابری میکند بنابراین، مرکز قنات استان کرمان را تاسیس میکنیم تا مسائل این حوزه مدیریت شود».
زینیوند تصریح کرد: «مشکل اورژانسی که باید حل شود، تامین آب شرب است و در دو سال آینده تنش آبی در بم و مناطق اطراف غیر از روستاها با استفاده از آب سد نساء حل میشود».
مهمترین تنش آبی را در شهر کرمان داریم
وی با اشاره به اینکه در حوزه جیرفت و عنبرآباد نیز طرح مربوطه دنبال میشود، ادامه داد: «در شمال استان کرمان تنش جدی داریم و مهمترین تنش در شهر کرمان است و در تابستان ۱۲۰۰ لیتر در ثانیه کمبود آب داریم که امسال ۲۰۰ لیتر از طریق طرح اضطراری جبران شد و بنا به اعلام معاون عمرانی استانداری، ۵۰۰ لیتر دیگر از آبهای موجود اطراف شهر کرمان قابل اضافه کردن به شبکه است».
استاندار کرمان گفت: «آب انتقالی از خلیجفارس قابل شرب است که ۱۰ میلیون مترمکعب سهم استان کرمان بود و با پیگیریها این سهم را به ۳۰ میلیون مترمکعب رساندیم که میتواند در دراز مدت مشکل شهرهای شمالی را حل کند».
وی بیان کرد: «۹۰ کیلومتر لولهگذاری در این مسیر باید صورت بگیرد تا آب خلیجفارس از سرچشمه به رفسنجان برسد و ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و امیدواریم در برنامه میانمدت طی یک و نیم سال آینده این طرح اجرا شود و شهرهای شمالی و به ویژه کرمان را به آب پایدار بدون دغدغه برسانیم».
زینیوند در بخش دیگری از سخنانش درباره وضعیت اقتصادی استان کرمان توضیح داد: «استان از عدم توازن در توسعه رنج میبرد و در استان ثروتمندی مانند کرمان باید این گپ را کاهش بدهیم. در حوزه صنعت و معدن پیشرفتهای خوبی داریم و کشاورزی سهم زیادی دارد اما در خدمات، صنایع کوچک و گردشگری ظرفیتهای زیادی داریم که به شدت از آن غفلت شده است».
وی بیان کرد: «حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان طرحهای سرمایهگذاری در حوزههای مختلف تعریف کردهایم که همهی طرحها استراتژیک است و به رفع نامتوازنی کمک میکنند».
تشکیل سازمان مسئولیتهای اجتماعی ضروری است
استاندار کرمان دربارهی ایدهی تشکیل سازمان مسئولیتهای اجتماعی در استان گفت: «با توجه به خلق ثروتی که در استان کرمان صورت میگیرد، شرکتها سالیانه کمکهای زیادی میکنند و این رقم شاید بیش از سه چهار برابر بودجه استان باشد و صاحب یک پول کلان سرگردان هستیم که هدفگذاری نمیشود و براساس برنامه هزینه نمیشود و به تشخیص یک شخص، کانون و یا ... هزینه میشود لذا این پول خود را در توسعه استان و متوازن کردن توسعه نشان نمیدهد».
وی افزود: «بنده ایده سازمان مسئولیتهای اجتماعی را برای ساماندهی به این نابهسامانی مطرح کردم و با تشکیل این سازمان اگر این پول سرگردان در قالب برنامه هدایت شود، وضعیت استان را تصاعدی تغییر میدهد و امیدواریم این طرح مورد استقبال قرار بگیرد و در آینده کرمان صاحب این سازمان بشود تا الگویی برای توسعه متوازن و ساماندهی درست پولهای تخصیص داده، بشود».
واکسیناسیون سرعت میگیرد
استاندار کرمان در بخش دیگری از سخنانش دربارهی بازگشایی مدارس گفت: «در بحث بازگشایی مدارس کارگروه تعیین شده و اگر قرار بر بازگشایی باشد باید معلمان، کادر مدرسه، دانشآموزان زیر ۱۸ سال آسیبپذیر، رانندگان سرویس مدارس و اولیاء دانشآموزان باید واکسینه شوند».
وی افزود: «براساس اطلاعاتی که دولت میدهد، در یک ماه آینده وضعیت واکسیناسیون کرونا در استان کرمان خیلی تغییر میکند. ضمن اینکه در حال حاضر استان ظرفیت تزریق روزانه ۳۰ هزار دُز واکسن را دارد و آمادگی واکسیناسیون تا ۵۰ هزار دُز را داریم اما اینقدر واکسن در اختیار نداریم».
از تغییرات مدیریتی استقبال میکنیم
زینیوند در بخش دیگری از سخنانش گفت: «معتقدم باید قدر هر ساعت مسئولیت را دانست، بنده تا ساعت و دقیقه آخر مسئولیتم با همین جدیت کار و خدمت میکنم و همه مدیران باید کار کنند و هیچ کوتاهی از هیچ مدیری پذیرفته نیست».
وی تصریح کرد: «امروز براساس تاکید وزیر جدید کشور بخشنامه کردیم مدیران با جدیت کارشان را انجام بدهند و کار دارد انجام میشود و از نظارتها استقبال میکنیم و هر جا کمکاری باشد و کوتاهی ببینیم تذکر میدهم و برخورد میکنم».
استاندار کرمان با قدردانی از تلاش مسئولان و رسانههای استان، درباره تغییرات مدیران در دولت جدید افزود: «باید از تغییرات استقبال کنیم. دولت باید آدمهایی با برنامههای خودش بچیند و از تغییرات استقبال میکنیم». / الف
نظر خود را بنویسید