فردای کرمان – گروه فرهنگوهنر: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان با بیان اینکه حدود ۳۰ انجمن ثبت شده در کرمان وجود دارد، گفت: «امروز انجمنهای فراوانی در حوزهها و قالبهای مختلف فعالیت میکنند و این اتفاق خوبی است و ما هم سیاستمان بر این است که در حد توان از این انجمنها حمایت کنیم».
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی انجمن ترانه کرمان، محمدرضا علیزاده در اولین همایش شعر «مشرق مطلق» که همزمان با سالروز ولادت پیامبر اعظم (ص) با حضور تعدادی از شاعران کرمانی برگزار شد، بیان کرد: «خوشحالم که طی این سالها به همت انجمنهای مختلف ادبی از جمله انجمن ترانه کرمان و انجمن دل عالم شاهد برگزاری چنین همایشهای باشکوهی در سطح استان هستیم».
وی افزود: «در کرمان حدود ۳۰ انجمن ثبت شده وجود دارد که این اتفاق خوبی است و نشان از فعالیت بالا و شکوفایی این محافل دارد».
علیزاده ادامه داد: «در گذشته چنین محافلی مثل انجمن خواجو وجود داشت که چراغ آن توسط پیشکسوتان روشن بود و کماکان هم فعالیت دارد اما اکنون دیگر آن انحصار وجود ندارد و امروز انجمنهای فراوانی در حوزهها و قالبهای مختلف فعالیت میکنند و این اتفاق خوبی است و ما هم سیاستمان براین است که در حد توان از این انجمنها حمایت کنیم چراکه انجمنهای ادبی از معدود انجمنهایی هستند که نه درآمدی دارند و نه حامی و همه بهخاطر عشق و علاقه پای کار آمدهاند».
دبیر انجمن ترانه کرمان نیز در این مراسم اظهار کرد: «نکوداشت اهلبیت و ائمه اطهار علیهمالسلام افتخاری است که خداوند به بندگان خوب خود عطا میکند و شرکت در اینگونه همایشها برکات خاص خود را دارد».
عبدالرحیم عبدالکریمی با بیان اینکه انجمن ترانه و انجمن دل عالم سعی کرده تا هم در مصائب آلالله و هم در شادیهای اهلبیت عصمت و طهارت برنامه داشته باشد، گفت: «این موضوع باید در جامعه نهادینه شود که باید در شادیهای آلمحمد شاد و در مصائبشان اندوهگین بود و برگزاری جشنها و همایشهای اینگونه، هیچ منافاتی با سیرهی اهلبیت ندارد».
وی با اشاره به اینکه در دو سال گذشته اکثر برنامههای انجمن بهصورت مجازی برگزار شده است، اظهار کرد: «امیدواریم با پایان یافتن بیماری کرونا بتوان بیش از پیش به اجرای برنامههای زنده و با حضور مردم بپردازیم».
عبدالکریمی همچنین با اشاره به قالبهای مختلف ترانه و سبکهای گوناگون در این عرصه، یادآور شد: «ترانه در کرمان بسیار مهجور مانده است و ترانهسرایان کرمان گاه با تکیه بر استعداد و تواناییهای فردی توانستهاند با ترانهسرایان و خوانندگان مطرح کشور ارتباط برقرار کنند و متاسفانه ترانه در کرمان به جایگاه واقعی خود دست نیافته است و تمام تلاش این انجمن این است که بتوان با معرفی ترانهی کرمان و تربیت نسلهای آینده، دین خود را به این مقوله ادا کند».
وی افزود: «بسیاری از مردم ترانه را جزو قالبهای شعری ضعیف و در ردههای پایین میبینند در حالی که ترانه خاستگاهی بالاتر و والاتر از سایر قالبهای شعری دارد و ترانهسرا کسیست که باید ضمن شناختن قالبهای مختلف شعر بر آنها تسلط نیز داشته باشد تا بتواند یک ترانهی محکم و قابل قبول ارائه دهد».
دبیر انجمن ادبی دلعالم نیز با اشاره به اینکه انجمنهای ادبی با همکاری و همافزایی میتوانند کارهای بزرگی را به ثمر بنشانند، گفت: «تصمیم داریم در تاریخهای آیینی در طول سال همایشهای مختلفی را در راستای نکوداشت مقام شامخ اهلبیت عصمت و طهارت برگزار کنیم».
سیدعلی منصوریان با اشاره به اینکه ما همیشه در غمهای اهلبیت شریک بودهایم اما متاسفانه در شادیهای ایشان چندان شریک نیستیم، اظهار کرد: «همانطور که عنوان شد سعی داریم در اعیاد مختلف و با برنامهریزی، یاد اهلبیت را جاودانه سازیم». /پ
نظر خود را بنویسید