فردای کرمان – گروه جامعه: معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان گفت: «شناسایی و معرفی غارها و بهرهبرداری از آنها به جذب سرمایهگذار و همچنین جاذبهی گردشگری استان کمک میکند».
وی تاکید کرد که بهرهبرداری از غارها باید به گونهای باشد که هیچ آسیبی به آنها وارد نشود.
به گزارش فردای کرمان به نقل از پایگاه اطلاعرسانی استانداری کرمان، سیدمصطفی آیتاللهیموسوی سوم آبانماه در اولین کارگروه غارشناسی استان کرمان با تاکید بر اینکه بهرهبرداری از غارها باید به گونهای باشد که هیچ آسیبی به غارها وارد نشود، بیان کرد: «با شناسایی و معرفی غارها و حفظ حریم آنها میتوان بهترین جاذبهی گردشگری و بازدید از غارها را در استان افزایش داد».
وی گفت: «سازمان حفاظت محیط زیست با توجه به گستردگی وظایف در حوزههای مختلف، به تنهایی نمیتواند اطلاعات غارهای استان را در سامانهی بانک اطلاعات غارهای کشور ثبت کند و این کار را باید انجمن غار و غارشناسی ایرانیان، با همکاری دستگاههای مربوطه انجام دهد».
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان به تبیین وضعیت غارهای استان کرمان پرداخت و اظهار کرد: «انتظار داریم اطلاعات غارهایی که مطالعات آنها تکمیل شده توسط انجمن غار و غارشناسان ایرانیان وارد سامانه شود و غارهایی که مطالعات آنها هنوز تکمیل نشده و ناشناخته مانده، براساس اولویتبندی و برنامهی زمانبندی شده، در دستور کار قرار گیرد و در جلسهی آتی اطلاعات آنها ارائه شود».
وی با تاکید بر اینکه محیط زیست و میراث فرهنگی، متولی واگذاری عرصهها نیستند، یادآور شد: «حریم غارها و نحوهی استفاده از غارهای استان باید مشخص شود و اطلاعات آنها تکمیل و هرجا که نیاز به کمک سایر دستگاههای مربوطه است، مکاتبات لازم انجام شود».
آیتاللهیموسوی همچنین اظهار کرد: «با توجه به اینکه نقشهبرداری غارها احتیاج به بودجهی زیادی دارد لذا اطلاعات منطقه و محیط حفاظت شده و همچنین اطلاعات زیستی جانوران موجود در آنجا از اهمیت بالایی برخوردار است که با دستهبندی و اولویتبندی غارها این مراحل باید سریعتر انجام شود».
بنا به گفتهی انجمن غار و غارشناسان استان کرمان، تاکنون شش غار در استان کرمان شناسایی و اطلاعات آنها ثبت شده است.
هدف از راهاندازی سامانهی بانک اطلاعات غارهای کشور، تسهیل در مدیریت غارها، گردآوری اطلاعات غارهای کشور در یک سامانه و قرار گرفتن این اطلاعات در دسترس عموم است. /پ
نظر خود را بنویسید