فردای کرمان – گروه اقتصاد: رئیس اتاق کرمان با بیان اینکه به دلیل بدهی سنگین وزارت نیرو به نیروگاههای خورشیدی، انگیزهای برای سرمایهگذاری و توسعهی این نیروگاهها وجود ندارد، خواستار عملیاتی شدن تعهدات وزارت نیرو برای ایجاد انگیزه و تشویق برای سرمایهگذاران شد.
وی گفت: «متاسفانه کارهای انرژی خوشیدی در وزارت نیرو تقریبا متوقف شده و این رویه با چشمانداز تولید ۱۰ هزار مگاوات انرژی خورشیدی همخوانی ندارد».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، سیدمهدی طبیبزاده ۲۷ آبانماه در جلسهی انرژی خورشیدی استان کرمان، بیان کرد: «در حال ایجاد انگیزههای اقتصادی برای راهاندازی نیروگاههای انرژی خورشیدی در سرمایهگذاران هستیم».
وی با اشاره به دلایل عدم ورود سرمایهگذاران در حوزهی انرژیهای تجدیدپذیر، افزود: «وقتی قیمت تمامشدهی انرژی درست محاسبه نشود، سیگنالهای اشتباهی به سرمایهگذار برای رفتن به سوی انرژی خورشیدی میدهد».
رئیس اتاق کرمان عدم توانایی دولت در پرداخت طلب سرمایهگذاران را از دیگر علتهای استقبال کم سرمایهگذاران دانست و بیان کرد: «شرکتهای انرژی تجدیدپذیر تا پایان سال قبل حدود ششهزار میلیارد تومان از دولت طلب دارند که سههزار میلیارد تومان اصل و سههزار میلیارد تومان تاخیرات است و در سال 1400 این میزان به 6.5 هزار میلیارد تومان رسیده که دولت تاکنون 10 درصد پرداخت کرده است لذا با این بدهی سنگین دولت (وزارت نیرو) به نیروگاههای خورشیدی دیگر انگیزهای برای سرمایهگذاری و توسعهی این نیروگاهها وجود ندارد بنابراین شرط اصلی ایجاد انگیزه و تشویق برای سرمایهگذاری این است که وزارت نیرو تعهدات خود را نسبت به این تولیدکنندگان انجام دهد».
وی استفاده از ظرفیتهای قانونی، اصلاح قیمت و پیشخرید انرژیهای تجدیدپذیر را از جمله راهکارهای ترغیب سرمایهگذاران حوزهی انرژی خورشیدی برشمرد و گفت: «متاسفانه کارهای انرژی خوشیدی در وزارت نیرو تقریبا متوقف شده و این رویه با چشمانداز تولید ۱۰ هزار مگاوات انرژی خورشیدی همخوانی ندارد».
طبیبزاده اظهار کرد: «خوشبختانه همهی مراجع ذیصلاح در بخش خصوصی و NGO ها با یکدیگر متحد شدهاند و تلاش داریم تا در بودجه ۱۴۰۱ به انرژی خورشیدی توجه بیشتری شود».
وی ادامه داد: «نباید از سایر انرژیها برای تامین نیاز استان به انرژی غفلت کنیم و با توجه به ظرفیتهای موجود برق کشور، تامین برق کشور در سالهای آینده برای صنعت امکانپذیر نیست و اگر بخواهیم از شبکه استفاده کنیم با خاموشیهای زیادی روبهرو میشوند بنابراین صنعت باید برق مورد نیاز خود را تولید کند». /پ
نظر خود را بنویسید