فردایکرمان ـ گروه جامعه: پيشكسوت فوتبال ايران معتقد است بازيكنان و كادر فني پرسپوليس و استقلال بايد به دور از حاشيهها تنها روي فوتبال متمركز باشند تا دربي يك بازي خوب از آب در بيايد.
در چند روز گذشته با توجه به جدال لفظي مديران عامل سرخابيها، شرايط قبل از دربي كمي بحراني به نظر ميرسد و برخي احتمال ميدهند حواشي به متن بچربد. دكتر بيژن ذوالفقارنسب پيشكسوت فوتبال ايران دربارهی اين بازي كه امروز برگزار ميشود، گفت: «دربيهاي سه، چهار سال اخير جالب نبوده است. به خصوص در اين دوران كرونايي كه دو، سه دربي داشتيم بازيهاي خوبي از آب در نيامده. ما فكر ميكرديم تماشاچي عامل استرس و يكسري مسائل حاشيهاي است. اما حالا كه تماشاچي هم نيست ميبينيم باز هم يك مقدار رفتارهاي غيرمنتظره انجام ميشود. رفتارهايي كه از ورزشكاران انتظار نميرود سرميزند. درگيريهاي درون زمين، صحبتهاي غير ضروري كادرفني با داوران و از اين نوع مسائل يك مقدار بيشتر شده و اين باعث تاسف است. هم از جانب بازيكنان و هم از جانب كادرفني. ستاد برگزاري بازيها بايد يك اقتداري داشته باشند و با فوتباليستهايي كه ديگر از حد ميگذرانند برخورد كنند تا مسابقات يك مقدار جوانمردانهتر و با ديد ورزشي باشد».
به گزارش فردایکرمان به نقل از روزنامه اعتماد، وی ادامه داد: «شما ميبينيد به خاطر هر اشتباه داور جنجال درست ميشود. ما نميتوانيم بگوييم همه داوران بدون خطا هستند يا بايد بدون خطا باشند. اشتباهاتي دارند و آن اشتباهات بايد به حساب اشتباه انساني گذاشته شود و مورد چشمپوشي قرار بگيرد».
این كارشناس فوتبال افزود: «اين بازي پخش تلويزيوني دارد و مطمئنا بينندههاي خارجي هم خواهد داشت. اين بازيها يك مقدار جايگاه ويژهاي دارد در فوتبال ما. اميدوارم هم هيات فوتبال و هم برگزاركنندگان، هم داوران و بازيكنان و كادرفني تيمها رعايت مسائل اخلاقي و معرفتي را داشته باشند».
ذوالفقارنسب كه سابقه بازي در پرسپوليس و مربيگري در استقلال را دارد در مورد نتيجه بازي گفت: «در مورد نتيجه، من فكر ميكنم الان پرسپوليس دو، سه برد پشت سر هم آورده و از شرايط روحي بهتري برخوردار است. يك مقدار آن نظم تاكتيكياش را به دست آورده. كامل نيست اما به هر صورت روند خوبي دارد. تيم استقلال هم تيم جوان و تيم احساسي است. بايد خيلي خوب از بيرون كنترل شود. آنها هم درصدد هستند كه نتيجه بگيرند. قضاوت كردن خيلي سخت است كه بگوييم كدام تيم برنده ميشود ولي چنانچه هر دو تيم به فكر فوتبال بازي كردن و به فكر اجراي داشتههايشان باشند تصور ميكنم بازي خوبي از آب در خواهد آمد».
مربي سابق تيم ملي با اشاره به فضايي كه مديران دو باشگاه به وجود آوردند، اظهار کرد: «من اميدوارم تمام كساني كه از پيش يكسري پيشداوريها و قضاوتها را ميكنند، به عنوان مثال داوران را متهم ميكنند يا برگزاركنندگان را به امتياز دادن به تيم مقابل متهم ميكنند، كارشان را تكرار نكنند. اين حرفها و اين نوع اظهارنظرها واقعا فرسوده شده. اميدوارم اينها بازيكنان را دعوت كنند به بازي جوانمردانه. اين بازي خيلي از دوربينهاي خارج از كشور را به خودش جلب ميكند. يكسري بيانصاف از هر خطايي تعاريف متفاوتي بيرون ميكشند و ميخواهند القا كنند كه فوتبال ما بيفرهنگ و ناقص است. در صورتي كه اين شكلي نيست. مخصوصا در بازي قبل از لحاظ رفتاري هر دو تيم خيلي خوب بودند. بدون هيچ مشكلي بازي را شروع كردند و به پايان رساندند. توصيهام به لحاظ سني حداقل و نه جايگاهي به همه اعضاي دو تيم اين است كه به فكر فوتبال پاك باشند. هر دو تيم قابليتهاي خوبي دارند و چنانچه بخواهند فوتبال خودشان را ارائه دهند مطمئنا تماشاچيان از آنها راضي خواهند بود. حالا نتيجه هر چه كه ميخواهد، باشد».
مشاور وزير ورزش و جوانان در واكنش به اين سوال كه آيا دكتر سجادي تذكري به مديران دو باشگاه داده يا خير، پاسخ داد: «مديران هر دو باشگاه سابقه و كسوت دارند. نميدانم چنين چيزي اتفاق افتاده يا خير. معمولا چنين كاري عرف نيست. مگر اينكه حضور پيدا كنند در رختكن كه دو، سه باري قبلا اتفاق افتاده. مديران و مربيان باشگاه از سن و سال و فرهنگ و شرايط اجتماعي خوبي برخوردارند و حتما ميدانند اين بازي حداقل در ايران ۵۰ ميليون بيننده دارد و در خارج از كشور نصف اين تعداد بازي و اخبارش را دنبال ميكنند. كمتر فوتبالي در قاره آسيا با چنين استقبالي مواجه ميشود. فدراسيون فوتبال هم بايد تمامي تدابير را در نظر بگيرد. شعارهاي بينالمللي و فرهنگي را بايد نصب كند. اين فوتبال يك نمونه خوب از رفتار اجتماعي ما ايرانيان است. انشالله كه ختم به خير شود».
این كارشناس فوتبال به نبود تماشاچيان در اين بازي اشاره كرد و گفت: «در تمام دنيا مردم با ظرفيت كامل به استاديومها نميروند. هر كشوري با تناسب به وضعيت بهداشتي كشور درصدي اعمال ميشود. اينجا چنين چيزي نيست. من موافقم كه غيبت تماشاچيان تاثيرگذار است. الان در اجتماع ميبينيم كه خيلي از مردم مخصوصا در شهرستانها خيلي خوب مسائل بهداشتي را رعايت ميكنند. فاصلهگذاري اجتماعي را در نظر ميگيرند و از ماسك استفاده ميكنند. الان اكثر مردم به استفاده از ماسك عادت كردند. اگر اينها به خوبي و درستي رعايت شود و از در استاديومها كنترل شود من فكر ميكنم با دوسوم ظرفيت استاديومها بازيها برگزار شود». /الف
نظر خود را بنویسید