فردای کرمان – گروه جامعه: دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ با بیان اینکه پیشبینی میشود حداقل تا ۲ سال آینده به تزریق دوز یادآور واکسن کرونا نیاز داشته باشیم، گفت: «تعیین فاصلهی بین دوزهای یادآور واکسن کرونا به عواملی مانند نوع پلتفرمها، نوع سویههای جدید، رفتار ویروس و شدت بیماری بستگی دارد».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا سراسری، حمیدرضا جماعتی، یکشنبه ۲۸ آذرماه با بیان اینکه عوامل متعددی در تعیین فاصلهی بین دوزهای یادآور وجود دارد، افزود: «عوامل متعددی در تصمیمگیری برای تعیین فاصلهگذاری تزریق دوز یادآور واکسن کرونا دخیل هستند».
وی در پاسخ به این سوال که آیا محدودیتی برای ورود شرکتهای تولیدکنندهی جدید در عرصهی تولید واکسن کرونا وجود دارد؟ خاطرنشان کرد: «هیچ محدودیتی برای شرکتهای سازندهی واکسن داخلی نداریم و آنها را ترغیب و تشویق میکنیم که از علم و منابع مالی خود برای تولید واکسن کرونا بهره بگیرند».
دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ با تاکید بر اینکه هر شرکتی که توانایی تولید واکسن را دارد، میتواند وارد این عرصه شود، گفت: «با توجه به تحریم علیه ایران نیاز است که از محصولات داخلی تا حد امکان استفاده کنیم و همچنین برای جمعیت هدف چند میلیونی به تعداد زیادی واکسن برای دوزهای یادآور تولید کنیم».
جماعتی ادامه داد: «اگر واکسنهای داخلی کرونا با کیفیت مناسب و به تعداد زیاد تولید شود، میتوان آنها را به کشورهای متقاضی صادر کرد. اگر تولیدات شرکتهای داخلی در حد نیاز کشور باشد، در این دوران تحریم و سختی شرایط اقتصادی میتوان هموطنان را بدون دغدغه واکسینه کرد».
وی افزود: «نتایج مطالعاتی که در دنیا نشان میدهد که واکسیناسیون سبب کاهش بستری و میزان مرگومیر میشود به همین دلیل، توصیهی کمیتهی علمی کشوری کووید ۱۹ این است که مردم حتما واکسن کرونا را بزنند».
دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ تاکید کرد: «در این موضوع شک و تردید وجود ندارد که تزریق واکسن کرونا سبب کاهش شدت بیماری و مرگومیر میشود».
جماعتی با بیان اینکه علل تمایل نداشتن برخی به تزریق واکسن کرونا باید به دقت بررسی شود، گفت: «این کار بر عهده وزارت بهداشت است که با اقداماتی مانند تشویق مردم، افزایش اطلاعرسانی در مورد فواید واکسن و اجرای محدودیتهای هوشمند، افراد را به تزریق واکسن کرونا ترغیب کند». /پ
نظر خود را بنویسید