فردایکرمان ـ گروه اقتصاد: بالاخره پس از هشت سال، قرار است از اول دیماه رسما دفترچههای خدمات درمانی کاغذی حذف شوند.
این اتفاق در شرایطی رخ میدهد که وزیر بهداشت و درمان در نامههای متعددی از رئیسجمهور درخواست کرده بود تا اجرای این قانون ۶ ماه به تعویق بیفتد.
همچنین نایب رئیس انجمن داروسازان نیز پیشتر اعلام کرده بود که ۳۰۰ هزار بیمار در داروخانه با حذف نسخ کاغذی سرگردان خواهند شد و بهتر است اجرای پروژه نسخ الکترونیک به تعویق بیفتد.
در این میان حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اعلام کرد که حذف دفترچههای کاغذی قانون است، باید اجرا شود و نمیتوان آن را به تعویق انداخت.
به گفتهی شهریاری ممکن است در مسیر اجرای قانون سنگاندازی و مردم را سرگردان و دولت را مجبور کنند که از مجلس بخواهد در اجرای این موضوع تجدیدنظر شود، اما این تکلیف قانونی پس از هشت سال تعلل باید اجرا شود.
به گزارش فردایکرمان به نقل از دنیایاقتصاد، بنا به اطلاعات موجود، یکی از مهمترین عللی که تاکنون برای حذف نشدن دفترچههای کاغذی اعلام شده است، فراهم نبودن زیرساختهای الکترونیکی کردن نسخ بوده است. گفته میشود شرکتهای بیمهگر زیرساختهای خود را توسعه نداده بودند. این درحالی است که پزشکان، آزمایشگاهها و داروخانهها نیز همواره نسبت به اجرای پروژه نسخ الکترونیک مقاومت میکردند.
به گفته رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ممکن است در مسیر اجرای قانون سنگاندازی و مردم را سرگردان و دولت را مجبور کنند که از مجلس بخواهد در اجرای این موضوع تجدیدنظر شود، اما این تکلیف قانونی است و باید اجرا شود.
شهریاری همچنین با اشاره به نامه وزیر بهداشت به رئیسجمهور که خواستار تعویق ۶ ماهه اجرای طرح نسخهنویسی الکترونیک شده است، گفت: رئیسجمهور در پاسخی هوشمندانه با این موضوع مخالفت کرد، زیرا دولت به هیچوجه نمیتواند اجرای قانون را به تعویق بیندازد.
نماینده مردم زاهدان در مجلس با بیان اینکه دولت باید راهکارهای مناسب برای اجرای نسخه نویسی الکترونیک را اتخاذ و بیمهها باید همکاری لازم را داشته باشند، ادامه داد: نسخه الکترونیک تنها جزئی از پرونده الکترونیک سلامت است؛ این موضوع در اغلب کشورهای پیشرفته دنیا اجرایی و عملیاتی شده و باید بیمهها و داروخانهها مشکلات سد راه را حل کنند.
شهریاری با بیان اینکه بهانهای برای عدم اجرای نسخهنویسی الکترونیک در پایتخت وجود ندارد، تصریح کرد: پایتخت مشکل اینترنت ندارد، البته ممکن است در برخی روستاها و مناطق این مشکل وجود داشته باشد که برای آنها هم پیشبینی شده است که در صورت وجود مشکل اینترنت، به صورت آفلاین انجام شود.
به گزارش «دنیای اقتصاد»، خدمات الکترونیک سازمانها و مراکز درمانی از اسفندماه سال۹۹ رسما به صورت نمونه در مناطقی از کشور اجرا شد، اما هنوز بسیاری از افراد نمیدانند بعد از حذف دفترچههای بیمه تامین اجتماعی چه باید کنند. البته افرادی که دفترچه بیمه دارند میتوانند تا آخرین برگ آن از دفترچه استفاده کنند. قرار است افراد با مراجعه به درمانگاه و مراکز بهداشت و درمان، با کد ملی، شناسنامه یا جلد دفترچه بیمه احراز هویت شده و اطلاعات و سوابق بیمهای آنها بررسی شود. نکته قابل تامل در اجرای این طرح آموزش پزشکان است تا نسخ الکترونیکی صادر و آن را در سیستم ثبت کنند. / الف
نظر خود را بنویسید