فردای کرمان – گروه اقتصاد: کرمان در تکاپوست تا سهم بیشتری از بازارهای کشور عمان را از آن خود کند و مراودات تجاری با این کشور را توسعه دهد.
در همین راستا، اتاق بازرگانی کرمان، همایش توسعهی روابط تجاری استان با عمان را روز پنجشنبه، با حضور ظاهر الکعبی، عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی عمان برگزار کرد. حالا چرا عمان؟ به گفتهی رئیس اتاق بازرگانی کرمان، عمان کشوری با مشخصات ویژه، با ثبات سیاسی خوب، دارای مناطق تجاری عالی و مرتبط با دنیا است و میتواند یک شریک تجاری بسیار خوب باشد.
سیدمهدی طبیبزاده گفت: «استان البریمی در کشور عمان، شرایط خاصی دارد که میتواند یکی از شریکان تجاری استان کرمان و دروازهی ورود کرمان به کشورهایی که تعرفهی ترجیحی با عمان دارند، باشد. این استان در نزدیکی بنادر مهم امارات، نزدیک کشور عربستان قرار دارد و دارای تعرفهی ترجیحی با کشورهایی است که بزرگترین مصرفکنندهی کالاهای تولید کرمان هستند و استانی در حال توسعه است که ما میتوانیم فعالیتهای مشترک زیادی با آن داشته باشیم».
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، طبیبزاده پنجشنبه دوم دیماه در این همایش که با حضور جمعی از مسئولان عمانی و استان کرمان برگزار شد، ادامه داد: «استان کرمان در راستای توسعهی بازار و برونگرا کردن اقتصاد خود نیاز به بازارهای هدف خیلی بزرگ و وسیعی دارد و استراتژی اتاق و به تبع آن استان، این است که از طریق کشورهایی که روابط تجاری خوبی دارند و با کشورهای دیگر نیز قراردادهای ترجیحی دارند، وارد عرصهی تجارت شود».
وی با اشاره به دلیل انتخاب کشور عمان، افزود: «عمان از نظر سیاسی و دیپلماتیک سالهاست روابط خوبی با ایران دارد و یکی از دلایلی که برای انجام کارهای تجاری انتخاب شده، شرایط سیاسی دو کشور است».
رئیس اتاق کرمان بر صادرات کالاهای تولید کرمان تاکید کرد و گفت: «ما در شرایط فعلی نیاز داریم بتوانیم یک زنجیرهی تولید و دارای ارزش افزوده در برخی کشورها مانند عمان ایجاد کنیم».
وی با بیان اینکه قرار است در استان البریمی مرکز بزرگ فرآوری مواد غذایی احداث شود، ادامه داد: «استان کرمان به دلیل پتانسیل بالا در این زمینه به این تجربه نیاز دارد».
رئیس اتاق کرمان افزود: «همچنین این استان میتواند مرکز فرآوری مواد معدنی و خصوصا سنگهای تزئینی باشد و کرمان به دلیل تنوع و برخورداری از انواع معادن میتواند یک پایهی اساسی برای این مشارکت باشد».
وی با اشاره به ظرفیتهای معدنی استان کرمان یادآور شد: «در کرمان همهی زنجیرهی معدنکاری از اکتشاف، شناسایی، طراحی، استخراج و فرآوری ایجاد شده است. در حال حاضر با مدرنترین روشهای معمول دنیا، در شرکتهای کرمان کار اکتشاف صورت میگیرد، کشور عمان از کشورهایی است که اخیرا به معدن توجه کرده و میتواند در این زمینه روی همکاری کرمان حساب کند».
طبیبزاده با اشاره به پتانسیلهای درمانی کرمان، خاطرنشان کرد: «وجود بیمارستانهای مدرن و مجهز و کادر درمانی متخصص و عالی میتواند شرایط همکاری در این زمینه را نیز فراهم کند».
وی با اشاره به تشکیل کارگروههایی برای مذاکرات و بازدید از ظرفیتهای مختلف کرمان، گفت: «امیدواریم با کارهایی که انجام شده توافقات خوبی در حوزههای مختلف شکل بگیرد».
رئیس اتاق کرمان افزود: «ما به عنوان یک استان توانمند از نظر اقتصادی چارهای جز تکیه بر صادرات نداریم. اگر اقتصاد استان صادراتمحور شد میتوانیم ادعا کنیم که میتوانیم از منابع خدادادی به خوبی استفاده کنیم پس باید تلاش کنیم در این بازارها حضور پیدا کنیم و اتاق تمام توان خود را برای این موضوع به کار خواهد گرفت». /پ
نظر خود را بنویسید