فردای کرمان – گروه فرهنگوهنر: همایش بزرگ شکستهنویسان معاصر هنر خوشنویسی پنج استان کرمان، هرمزگان، یزد، فارس و سیستان و بلوچستان به میزبانی شرکت گلگهر در سیرجان برگزار و همزمان نمایشگاه آثار این هنرمندان نیز دایر شد.
وحید محمدی، معاون امور هنری اداره کل ارشاد کرمان در این آیین، هنر خوشنویسی را یک هنر قدسی و آیینی دانست و گفت: «هنر خوشنویسی هنر اصیل و نجیب و ریشهدارترین هنر در کشور است و از نظر معنویت هیچ چیز را نمیتوان مثال زد که در رعایت فضیلتهای اخلاقی با این هنر برابری کند».
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان، در این همایش که با حضور معاون امور هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان، معاون فرمانداری سیرجان، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان، مدیر مجتمع گلگهر، جمعی از معاونین شرکت گلگهر و ۶۰ تن از پیشکسوتان و هنرمندان عرصهی هنر خوشنویسی در این ۵ استان همجوار برگزار شد، نمایشگاهی از آثار این هنرمندان در محل ساختمان اداری مجتمع گلگهر در سیرجان نیز برپا و از آنها تجلیل شد.
در این مراسم معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمان گفت: «هنر خوشنویسی یک هنر قدسی و آئینی است که هنرمندان آن با معنویت آمیخته با عشق، خلوتگزینی عارفانه دارند، شخصیت و روحشان در خطشان تجلی پیدا میکند و قلم برای آنها شان و منزلت دارد، ازاینرو بسیاری قبل از کتابت وضو میگیرند؛ چراکه علاوه بر ترویج کلام وحی، اخلاق، ادب و علم و کلام بزرگان را ترویج و منتشر میکنند».
وحید محمدی افزود: «هنر خوشنویسی هنر اصیل و نجیب و ریشهدارترین هنر در کشور است و از نظر معنویت هیچ چیز را نمیتوان مثال زد که در رعایت فضیلتهای اخلاقی با این هنر برابری کند».
وی با اشاره به مزیتهای تاریخی، اجتماعی و انسانی هنر، بیان کرد: «اگرچه ما به هنر نگاه کیفی داریم اما نباید از کمیت هم غافل شویم چراکه وقتی به بحث اقتصاد هنر میرسیم طبیعتا این آمار و ارقام هستند که بیشتر با ما سخن میگویند».
محمدی دربخش دیگری ازسخنان خود ازاقدامات ارزشمند مجتمع معدنی و صنعتی گلگهر که در رشد و تحرک جریان هنر منطقه موثر بوده است تشکر کرد.
در این آیین استاد محمد حیدری چهرهی ماندگار خوشنویسی کشور نیز به بیان سخنانی پرداخت و با تاکید بر اینکه رویداد امروز به دلیل ظرفیتهای پنهان و آشکار هنر خوشنویسی شکل گرفته است، گفت: «اینکه یک اتفاق هنری در دل یک مجموعهی معدنی و صنعتی ایجاد شده، جای خوشحالی دارد».
این استاد پیشکسوت افزود: «اگر مجموعههای معدنی و صنعتی که گردش سرمایه دارند، نباشند و حمایت نکنند، شاید اتفاقات فرهنگی و هنری به این خوبی شکل نگیرند. گلگهر این ظرفیت را دارد که روزی به جای شعار همراه فرهنگی سیرجان که در تحقق آن موفق بوده، بتواند همراه فرهنگی ایران بشود».
پس از برگزاری این آئین، نمایشگاه شامل ۶۰ اثر از هنرمندان شکستهنویس هنر خوشنویسی ۵ استان مذکور در ساختمان ۴۵ مجتمع گلگهر افتتاح شد که به مدت دو روز در این مکان دایر خواهد بود.
گفتنی است این نمایشگاه همچنین به مدت سه روز در محل نگارخانه راز فرهنگسرای شهرداری سیرجان جهت بازدید عموم دایر خواهد شد. /پ
نظر خود را بنویسید