گروه جامعه ـ در حالیکه ساماندهی سگهای بلاصاحب در شهر کرمان با مشکل مواجه شده و به گفتهی حامیان حیوانات شرایط پناهگاه اصلا مطلوب نیست؛ شهرداری منطقه 22 تهران به شورای شهر کرمان نامهای نوشته و تجربهی کرمان در این زمینه را موفق ارزیابی کرده و خواستار ارایهی اطلاعاتی از سوی شهرداری کرمان شده تا در جریان پژوهشی که انجام میدهند آن را مورد استفاده قرار دهند. رئیس کمیسیون خدمات شهری شورا نامهی شهرداری منطقه 22 تهران را نشانهای از موفقیت شورا و شهرداری کرمان در زمینهی ساماندهی سگهای بلاصاحب میداند. محمد فرشاد؛ رئیس شورای شهر نیز نظری مشابه خدادادی دارد.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، علی خدادادی، شامگاه دیروز یکشنبه، در صحن علنی شورا، با اشاره به نامهی فوق، گفت: «ببینید که شهرداری پایتخت هنوز نتوانسته سگهای بلاصاحب را ساماندهی کند و میخواهند از تجربهی کرمان کمک بگیرند».
وی سپس متن این نامه را قرائت کرد که خطاب به رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرمان نوشته شده بود: «براساس بررسی انجام شده دربارهی کنترل سگهای بلاصاحب در شهر کرمان؛ تجربهی موفق آن سازمان میتواند راهگشای شهرداری تهران به ویژه منطقه 22 که متقاضی انجام پژوهشی دراینباره است باشد. خواهشمند است برای همافزایی علمی و تجربی دستور دهید مستندات و گزارشهای برنامههای کنترل سگهای بلاصاحب در اختیار این شهرداری قرار گیرد».
خدادادی سپس گفت: «قبول داریم سگهای بلاصاحب مشکل دارند ولی ببینید پایتخت دست یاری به سمت کرمان دراز کرده است. من از مدیرعامل محترم سازمان پسماند تشکر میکنم و از خبرنگاران عزیز خواهش میکنم از سایت و پناهگاه سگهای بلاصاحب بازدید کنند».
وی زمان بازدید از این سایت را پنجشنبهی آینده اعلام کرد و افزود: «بیایید ببینید چهقدر شهرداری کرمان هزینه و کار کرده است».
او اظهار کرد: «این، یکی از کارهای پنهان شهرداری کرمان است که دیده نمیشود».
به گزارش فردایکرمان، ساماندهی سگهای بلاصاحب در شهر کرمان که از زمان شهرداری علی بابایی و از نیمههای سال 94 آغاز شده؛ با مشارکت شهرداری کرمان، انجمن حمایت از حیوانات بیسرپناه کرمان و جمع پرتعدادی از شهروندان کرمانی از اقشار مختلف در حال انجام است. پروسهای برای این کار، براساس استانداردهای حقوق حیوانات تدوین شده که اگرچه بهطور کامل اجرا نمیشود با این حال؛ شهرداری کار زندهگیری سگها را انجام میدهد، حیوان را به پناهگاه منتقل میکند و پس از این، کار غذارسانی و عقیمسازی با کمک حامیان حیوانات و دانشکده دامپزشکی و برخی از دامپزشکان شهر انجام میشود. این پروسه اما اکنون با مشکل جدی مواجه شده؛ افزایش جمعیت سگها از عقیمسازی سبقت گرفته و شرایط اقتصادی نیز حامیان را در کمکرسانی دچار محدودیت کرده است. هفتهی گذشته، سرپرست معاونت خدمات شهری شهرداری کرمان با اذعان به این مشکلات گفت: «در سالهای اخیر پناهگاه نگهداری از سگهای بدون صاحب در جادهی کوهپایه راهاندازی شده است. پس از جمعآوری سگها، در پناهگاه عملیات عقیمسازی، قرنطینه و رهاسازی آنها انجام میشود. نگهداری، عقیمسازی و تغذیهی سگها هزینهی زیادی بهدنبال دارد؛ انجمنهایی در این خصوص اعلام همکاری کردهاند که به دلیل بالا بودن هزینهها دچار مشکل شدهاند».
مهدی نیکویی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: «با توجه به همکاری مداوم شهرداری با انجمنها و برآورده کردن خواستههای آنها در خصوص وسایل، نیرو، خودرو و فضای تبلیغاتی، متاسفانه به دلیل بالا بودن هزینهی نگهداری سگها، همکاری آنها با شهرداری کاهش یافته است».
وی اضافه کرد: «از انجمنهای حامی حیوانات سمنهایی که مایل به همکاری با شهرداری در این زمینه هستند، دعوت به عمل میآید». نکویی خواستار همکاری هر چه بیشتر اداره کل دامپزشکی و انجمنهای مربوط در این زمینه با شهرداری شد.
همچنین، حدود سه هفته پیش؛ علیرضا شهیدی، نایب رئیس انجمن حمایت از حیوانات بیسرپناه کرمان در گفتوگو با فردایکرمان تصریح کرد: «وضعیت موجود، مناسب حال حیوانات نیست».
او توضیح داد: «وضعیت فعلی بسیار نابسامان بوده و نگهداری حیوانات بیسرپرست در پناهگاه شهرداری شرایط مناسبی ندارد. پناهگاه نیاز به اقدامات عمرانی دارد، علاوه بر این، عقیمسازی هم باید گستردهتر صورت گیرد در غیر اینصورت به هیچجا نمیرسیم و اگر همین روال ادامه یابد، نیمهجان انجمن هم از بین میرود». شهیدی سپس بیان کرد: «شهرداری کرمان روزانه پنج، شش سگ را با همکاری دانشکده دامپزشکی عقیم میکند از آنطرف، روزانه چند برابر این تعداد را نیز زندهگیری کرده و به پناهگاه انتقال میدهد. الان حدود هزار سگ در پناهگاه و اطراف آن وجود دارد. ورودی به پناهگاه روزانه 20، 30 سگ ولی خروجی حداکثر پنج سگ عقیم شده است! حالا شما ببینید چه وضعیتی داریم!».
به گزارش فردایکرمان، طی روزهای اخیر، تصاویر و ویدئوهایی از وضعیت نامطلوب پناهگاه در فضای مجازی منتشر شده که هشدار دهنده است.
3549
اظهارنظر شورای شهر کرمان:
نظر خود را بنویسید