فردای کرمان – گروه جامعه: رئیس اداره سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس وزارت بهداشت با بیان اینکه در بازدیدهایی که از مدارس به عمل آمده است و گزارشاتی که ما گرفتهایم بحث استفاده از ماسک در دانشآموزان و معلمین در حد خوب و نه قابل قبولی بوده است، گفت: «یکی از تاکیدات ویژهی ما در بحث مدارس موضوع تهویه است که حتما باید برقرار باشد. از سوی دیگر حفظ فاصلهی فیزیکی ترجیحا دو متر فاصله و چهار متر فضا برای هر دانشآموز ضروری است».
گلایل اردلان افزود: «همچنین باید کلاسهای حضوری فوقالعاده لغو شده و از حضور، تردد و مراجعات متفرقه به محیط مدرسه جلوگیری شده و استراحت بین کلاسهای دانشآموزان در حداقل ساعت ممکن باشد و ساعت آغاز و پایان مدرسه به نحوی باشد که از همزمان شدن رفت و آمد و ازدحام آنها جلوگیری شود».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا سراسری، وی با تاکید بر لزوم آموزش نکات بهداشتی به والدین، بیان کرد: «والدین از این طریق با نحوهی پیشگیری از بروز بیماری کووید۱۹ آشنا میشوند و در صورتی که دانشآموز مبتلا باشد و یا علائمی در او رویت شود دیگر او را به مدرسه نمیفرستند. از طرفی مدرسه هم باید برای رسیدگی به دانشآموزان و کارکنان مشکوک به بیماری از قبل برنامه داشته باشد».
اردلان همچنین بر شستوشوی مکرر دستها در محیط مدرسه، استفاده از مواد ضدعفونیکننده بر پایهی الکل برای افراد حاضر در مدرسه و... تاکید کرد و افزود: «نیروهای خدماتی نیز باید هنگام فعالیت از لباس محافظتی و ماسک و دستکش استفاده کنند. دانشآموزان باید وسایل شخصی برای استفادهی خود داشته باشند و گچ یا ماژیک مورد استفاده معلم و دانشآموزان جدا باشد و در صورت امکان گچ یا ماژیک شخصی به همراه داشته باشند».
وی ادامه داد: «به طور کلی علاوه بر پروتکلهای اعلام شده، بر پروتکلهایی نظیر فاصلهی اجتماعی ایمن، تهویه، شستوشوی دستها و استفاده از ماسک تاکید ویژه داریم».
رئیس اداره سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی دربارهی رتبهی سوم مدارس در نقض پروتکلهای بهداشتی، ضمن اظهار بیاطلاعی از این موضوع، گفت: «اطلاعات بیشتر را باید بخش منتشرکنندهی آمار ارائه دهند که ممکن است دستورالعملهای خاص خود را داشته باشند؛ ولی این آمار از سوی اداره ما منتشر نشده است اما، در هر حال ما پایشها و نظارتهای زیادی در کل کشور داریم و همکاران ما و آموزش و پرورش نظارت بر مدارس را انجام میدهند. چکلیستهای ما یک سقف نمرهای دارد که اگر نمرهی کمتر از این سقف کسب شود، تذکر داده میشود و در صورت عمل نکردن مدرسه به تذکرات، منطقهی آموزش و پرورش و ستاد کرونا اقدامات و مداخلات لازم را انجام میدهند».
وی دربارهی دانشآموزانی که پس بهبودی از کرونا میخواهند به مدرسه بازگردند، تصریح کرد: «دانشآموزی که دورهی بیماری را طی کرده است باید به پزشک مرکز خدمات جامع سلامت مراجعه کند و پس از انجام تست با پاسخ منفی به مدرسه بازگردد».
اردلان در خصوص تمهیداتی که برای حضور دانشآموزان دبستانی در مدارس اتخاذ شده است، تاکید کرد: «ساعت حضور این دانشآموزان در مدارس کمتر بوده و نظارت معلمین و کادر مدرسه هم بر آنها بیشتر است و اولیا هم کاملا توجیه میشوند و چون ساعت حضور کم است مشکلی برای آنها پیش نمیآید؛ البته نمیتوان گفت در بازدیدهایی که داشتیم دانشآموزان ابتدایی مشکلی نداشتند اما آموزشهای لازم برای رعایت پروتکلها به آنها ارائه میشود تا به امید خدا سال تحصیلی را ایمن طی کنند».
وی بیان کرد: «مدارس مکانی است که کلیهی سیاستگذاران بر آن حساس هستند و به محض اینکه احساس کنند لازم است تغییری در سیاستهای اتخاذ شده پیرامون آنها ایجاد شود وارد عمل خواهند شد؛ تاکنون نزدیک ۷ پروتکل توسط کلیهی ذینفعان نوشته شده است و همه در مورد آن نگرانی دارند و سعی میکنند بهترین اقدامات در این بخش انجام شود».
اردلان دربارهی برگزاری امتحانات ترم اول دانشآموزان نیز توضیح داد: «بدیهی است که برگزاری امتحانات پروتکل خاص خود را دارد که مانند مراکز تجمعی است. برخی دانشآموزان غربالگری میشوند که مطمئن شوند بیماری خاصی ندارند و در بدو ورود از این نظر که علامت دارند یا خیر بررسی میشوند و یک خود اظهاری دارند».
وی افزود: «استفاده از ماسک و فاصلهی اجتماعی و حداقل زمان ممکن برای برگزاری امتحانات، اخذ امتحان در اتاق ایزوله از دانشآموز علامتدار و.... همگی اقدامات لازم در این زمینه است که مدیران مدارس به آن آگاه هستند».
وی گفت: «از دانشآموزان نیز میخواهیم به محض تمام شدن امتحان به منزل بازگردند و از حضور اضافه در محل، روبوسی و در آغوش کشیدن یکدیگر خودداری کنند تا مشکلی برایشان پیش نیاید». /پ
نظر خود را بنویسید