فردایکرمان ـ گروه جامعه: رئیس اداره پیشگیری از آسیبهای خانواده معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه دربارهی آخرین وضعیت طلاق در کشور گفت: «بر اساس آمار ثبت رسمی کشور، به طور کلی، طلاق در کشور ۱۱.۴۱- درصد در هشت ماههی سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته است و استانهایی که افزایش داشتهاند به ترتیب شامل لرستان، کرمان، هرمزگان، اردبیل، سیستانوبلوچستان، بوشهر و یزد هستند».
زینب جلالی افزود: «طلاق بهطور معمول، در سال اول و پنج سال اول ازدواج زیاد است اما در حال حاضر شاهد هستیم که طلاق در زندگیهایی که بیش از ۱۵ سال است نیز رخ میدهد».
وی ادامه داد: «حتی زوجینی که ۳۰ سال زندگی کردهاند از هم جدا میشوند. البته تعداد این افراد زیاد نیست اما نسبت به سالهای گذشته این نوع طلاقها شتاب بیشتری داشته و نگرانیهایی را ایجاد کرده است و هشدارهایی را به ما میدهد که نیازمند مداخلات سازمان های حمایتی هستیم».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایلنا، وی 14 اسفندماه در بخشی از اظهارات خود با بیان اینکه سه نوع درخواست طلاق داریم که شامل طلاق توافقی، طلاق به درخواست زوج و طلاق به درخواست زوجه است، توضیح داد: «براساس ماده ۱۶ قانون حمایت از خانواده فقط طلاقهای توافقی باید به مراکز مشاوره خانواده ارجاع داده میشدند و طلاق به درخواست زوج و زوجه براساس ماده ۲۷ و ۲۸ قانون حمایت از خانواده، داوری ارجاع داده میشد و به دادگاه مراجعه میکردند. طی جلساتی که با روسای دادگستری کل استانها و معاونان اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم داشتیم درخواست کردیم طلاقهایی که به درخواست زوج یا زوجه انجام میشود هم به مراکز مشاوره ارجاع داده شوند».
وی افزود: «وقتی طلاق به درخواست زوج یا زوجه باشد صلح و سازش راحتتر از طلاقهای توافقی است. چراکه در طلاق توافقی به سختی میشود دو نفر را که برای طلاق به توافق رسیدهاند را در کنار هم نگه داشت و به آنها خدمات مشاوره ارائه کرد».
وی سپس با بیان اینکه بر اساس ارجاعات انجام شده، استانهای اصفهان، خوزستان، کرمان و فارس بیشترین مراکز مشاوره را در کنار دادگاههای خانواده ایجاد کردهاند، اظهار کرد: «بیشترین مراجعهکنندگان به مراکز مشاوره در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ در استان خراسان رضوی بوده و استان تهران و مازندران در رتبههای بعدی بودهاند و کرمان، اصفهان و فارس نیز پس از این استانها بیشترین مراجعه کننده به مراکز مشاوره را داشتهاند».
وی اضافه کرد: «درخواست طلاق توافقی در استان تهران بیشترین آمار را دارد، گرچه در سالهای ۹۹ و ۱۴۰۰، به ترتیب ۱۲.۶۵ و ۱۲.۱۴ درصد زوجین متقاضی طلاق به صلح و سازش رسیدهاند. از سوی دیگر، استان کهگیلویه و بویراحمد پایینترین درخواست برای طلاق توافقی را داشته است». / الف
نظر خود را بنویسید