فردایکرمان ـ اسما پورزنگیآبادی: مطابق نقشۀ جدید کرونایی کشور، از روز شنبۀ این هفته، تعداد شهرستانهای قرمز در استان کرمان هشت مورد اعلام شده است؛ در حالی که هفتۀ گذشته تنها چهار شهرستان قرمز بود. در همین حال، رئیس دانشگاه علومپزشکی کرمان روز شنبه خبر از کاهش بستریشدگان کرونا در استان داد و گفت: «تا اواسط هفتۀ گذشته میزان بستریشدگان استان ثابت و رو به افزایش بوده اما از اواخر هفتۀ گذشته روند آن کاهشی شده است».
سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان در پاسخ به این پرسش فردایکرمان که چرا با وجود کاهشی شدن بستریشدگان، شهرهای قرمز استان افزایش یافته است؟ توضیح داد: «برای تعیین رنگبندی معیارها و مولفههایی وجود دارد و عمدتا براساس تعداد بیماران بستری مشخص میشود؛ چه بیماران قطعی و چه کسانی که تست منفی دارند ولی مشکوک به کرونا و بستری هستند، در رنگبندی تاثیر دارند. اما رنگبندی نشاندهندۀ وضعیت گذشتۀ یک شهرستان است نه وضعیت فعلی و آیندۀ آن».
دکتر سعید صحبتی افزود: «با توجه به اینکه موارد کرونا در استان کاهشی شده است، انتظار داریم هفتۀ آینده رنگبندی مناسبتر از شرایط فعلی باشد».
وی همچنین، دربارۀ آخرین وضعیت کرونا در استان گفت: «شرایط کرونایی استان در حال حاضر، مطلوب بوده و تعداد بیماران بستری به کمترین حد خود بعد از نوروز امسال رسیده است و تا روز یکشنبه 55 بستری قطعی شناساییشده در استان داشتهایم».
وی ادامه داد: «روزانه 100 تا 150 بیمار جدید سرپایی نیز شناسایی میشوند که عمدتا بیماران خفیفی هستند که با درمان خانگی و استراحت در منزل بهبود پیدا میکنند».
صحبتی با بیان اینکه میزان مرگومیر هم خوشبختانه کاهشی شده و در هفتۀ گذشته کمترین میزان طی چند هفتۀ اخیر را داشتیم، تاکید کرد: «این شرایط بهدلیل این است که درصد قابل توجهی از جمعیت، واکسیناسیون خود را انجام دادهاند».
وی ادامه داد: «در استان، موج اومیکرون را تقریبا پشت سر گذاشتهایم و داریم به شرایط عادی نزدیک میشویم ولی آنچه نگرانکننده است اینکه به همین نسبت که موارد بیماری کاهش پیدا کرده، میزان رعایت شیوهنامههای بهداشتی نیز کاهش پیدا کرده و استفاده از ماسک و رعایت فاصلهگذاری به حدود 50 درصد رسیده که مطلوب نبوده و نگرانکننده است».
وی در پاسخ به این پرسش فردایکرمان که بازگشایی مدارس آیا تاثیری در شرایط کرونایی داشته است، گفت: «خوشبختانه با بازگشایی مدارس اتفاق ناگواری در این خصوص رخ نداده و افزایش محسوسی در ابتلا و بستری کودکان نداشتهایم».
وی 29 فروردینماه در گفتوگو با فردایکرمان با تاکید بر وضعیت نگرانکنندۀ کاهش استفاده از ماسک و عدم رعایت فاصلهگذاری افزود: «میطلبد تجربیات گذشته را مدنظر قرار داده و از آن درس بگیریم. هر زمان که یک موج از بیماری را پشت سر گذاشتیم و مردم عادیانگاری و بیتوجهی کردند؛ متاسفانه با موج بعدی مواجه شدهایم و خدا نکند مجدد در این مسیر قرار بگیریم».
صحبتی سپس در پاسخ به فردایکرمان، با بیان اینکه بازگشایی مدارس امر اجتنابناپذیری است و باید اتفاق میافتاد و مصوبۀ ستاد ملی کرونا و وزارت بهداشت و آموزشوپرورش است، ادامه داد: «آنچه مهم است اینکه شرایط حضور در مدارس را به حداکثر ممکن از لحاظ بهداشتی و کمخطر بودن برسانیم. البته خود والدین هم توجه داشته باشند و واکسیناسیون فرزندانشان را انجام دهند، دانشآموزان حتما باید ماسک بزنند و ضدعفونیکننده به همراه داشته باشند».
وی بیان کرد: «اگر دانشآموزی علامتدار باشد، نباید به مدرسه برود و هیچ مشکلی برای تایید گواهی پزشکی برای کسانی که بیمار شدهاند وجود ندارد. مدت استراحت هم پنج روز بوده و خللی در آموزش دانشآموز بیمار ایجاد نمیشود و مشکلی پیش نمیآید».
سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان در پاسخ به این پرسش که آیا بازگشایی مدارس باعث افزایش کرونا نشده است؟ توضیح داد: «از زمانی که مواجه با موج اومیکرون شدیم، اعلام کرده بودیم که میزان ابتلای کودکان در این سوش ویروس نسبت به قبلیها بیشتر است. خوشبختانه، در حال حاضر، قلۀ پیک را پشت سر گذاشتیم و روند بیماری کاهشی است و میزان ابتلا و بستری کودکان هم به همین نسبت کاهش یافته است». وی تصریح کرد: «خوشبختانه با بازگشایی مدارس هم اتفاق ناگواری در این خصوص رخ نداده و افزایش محسوسی در ابتلا و بستری کودکان نداشتهایم».
وی در عین حال بر رعایت شیوهنامههای بهداشتی در مدارس تاکید کرد و از والدین خواست تا توجۀ کافی داشته باشند.
صحبتی همچنین با اشاره به نزدیکی مراسمات شبهای قدر گفت: «بنا بر این است که مراسم حضوری باشد اما بدین معنا نیست که مسائل بهداشتی را فراموش کنیم. تاکید بر این است که شیوهنامهها رعایت و کسانی شرکت کنند که حداقل دو نوبت واکسن زده باشند، کسانی که علامتدار باشند نباید حضور یابند، استفاده از ماسک در این مراسمات الزامی است، حتیالمقدور مراسم باید در فضای باز برگزار شود و یا اگر ممکن نیست؛ حداکثر تهویه در محیطهای برگزاری مراسم شب قدر باید برقرار باشد».
وی اظهار کرد: «اجرای این شیوهنامهها برعهدۀ هیات امنای مساجد و سازمان تبلیغات اسلامی است. ضمن اینکه خدمتگزاران بخش بهداشت نیز نظارت عالیه را بر اجرای صحیح برعهده دارند». / الف
نظر خود را بنویسید