فردای کرمان – گروه اقتصاد: بهتازگی کلیپی در فضای مجازی منتشر و در آن عنوان شده است که قیمت هر کیلوگرم جو از ۱۸۰۰ تومان به ۱۲ هزار تومان رسیده و باید قیمت هر کیلوگرم گوشت قرمز نیز ۸ برابر شود.
رئیس شورای تامین دام کشور در مورد ادعای مطرح شدن در این فیلم، گفت: «برخی به دنبال افزایش قیمت گوشت قرمز هستند، درحالی که دامداریها و دامپروریهای ما متضرر این بازار است. با افزایش قیمت جو و سایر هزینههای تولید، قیمت افزایش مییابد اما بهطور حتم ما شاهد افزایش ۸ برابری قیمت گوشت قرمز نخواهیم بود و این موضوع صحیح نیست، زیرا اکنون قیمت دام زنده تغییری ندارد».
منصور پوریان افزود: «اکنون دامداران و دامپروران با مازاد جمعیت دامی روبهرو هستند. با توجه به خشکسالیها، کمآبی و تنش آبی در برخی استانها با کمبود علوفه مواجه شدهاند؛ بنابراین ناچارند دامهایشان را زیر قیمت تمامشده به بازار عرضه کنند، البته در این وضعیت بازار، برخی سودجویان دامها را با قیمت پایین از دامداران خریداری کرده و بعد به بالاترین قیمت به بازار عرضه میکنند و دامدار سودی از تولید خود نمیبرد».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا سراسری، رئیس شورای تامین دام گفت: «در پی حذف ارز ترجیحی قیمت یک کیلوگرم جو که دامداران پیش از این با قیمت ۱۸۰۰ تومان میخریدند را باید با قیمت ۱۲ تا ۱۴ هزار تومان از سامانۀ بازارگاه یا بازار آزاد تهیه کنند و یا در کنار آن سایر هزینههای تولید افزایش پیدا کرده است اما این موضوع ملاکی برای تعیین میزان افزایش قیمت نیست».
پوریان ادامه داد: «قیمت گوشت قرمز شامل اندکی افزایش قیمت میشود که البته دامدار از آن منتفع نمیشود».
وی با بیان اینکه اکنون دامداران و دامپروران با مشکل جدی نقدینگی روبهرو هستند، گفت: «پیش از آزادسازی نظام یارانهای وزارت جهاد کشاورزی قول داده بود نهادههای مورد نیاز صنعت دام و طیور را برای دو ماه تامین کند، اما این مهم اتفاق نیفتاده است».
رئیس شورای تامین دام اضافه کرد: «در حال حاضر برای کمک به صنعت دامی کشور لازم است دولت با آزادسازی صادرات دام زنده موافقت کند تا دامدار بیش از این متضرر نشود، زیرا اکنون قیمت هر کیلوگرم دام زنده سبک بین ۶۸ تا ۷۲ هزار تومان و لاشۀ آن ۱۴۰ هزار تومان، دام زنده سنگین ۶۶ هزار تومان و لاشۀ آن ۱۳۲ هزار تومان است».
پوریان اضافه کرد: «دامدار و دامپرور از آنچه در بازار گوشت قرمز با وجود مازاد جمعیت دامی رخ میدهد، منتفع نمیشود و این سود به جیب دلالان و سودجویان میرود».
وی از وزارت جهاد کشاورزی خواست با تسریع در تسهیلات بانکی برای افزایش نقدینگی و آزادسازی صادرات دام زنده، از تولیدکنندگان این صنعت حمایت کند تا بیش از این متضرر نشوند. /پ
نظر خود را بنویسید