فردایکرمان ـ گروه جامعه: مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان کرمان در جلسهای با حضور تعدادی از نمایندگان استان در مجلس گفت: «در سالهای گذشته، طی سه دوره که روسای جمهور به استان کرمان آمدهاند، حتی یک مصوبۀ گردشگری نداشتیم».
فریدون فعالی افزود: «هربار به تهران میرفتم تا منابعی برای استان بگیرم، میپرسیدند مصوبۀ سفر دارید؟ و نداشتیم. این شرایط کرمان را با استانهای دیگر مقایسه کنید که منابع زیادی از این طریق جذب کردند».
وی سپس گفت: «برای سفر پیشروی رئیسجمهور به کرمان یکهزار و 400 میلیارد تومان پروژه پیشنهاد کردهایم. برای 470 میلیارد تومان از سوی کسانی که از نهاد ریاستجمهوری به کرمان آمده بودند، مصوبه گرفتیم و این، کار آسانی نبود».
وی ادامه داد: «در جلسۀ سازمان مدیریت در تهران و مسئولان نهاد ریاستجمهوری، توانستیم با پیگیری نمایندگان و استاندار محترم، برای اولین بار 360 میلیارد تومان پروژه نیز برای استان کرمان مصوب کنیم و حتما این پروژهها را با نظر نمایندگان در مناطق مختلف استان توزیع میکنیم».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، وی در این جلسه که روز چهارشنبه 15 تیرماه برگزار شد، با اشاره به اهمیت گردشگری و اینکه این صنعت، محور توسعۀ بسیار از کشورهای و استانها و شهرها قرار گرفته است، تصریح کرد: «گردشگری در استان کرمان مغفول مانده است. هفت اثر ثبت جهانی، آنچه باید معرفی میشد تاکنون نشده است».
وی سپس بیان کرد: «در بخش اعتبارات، اتفاقات خوبی افتاده است. سال گذشته هشت میلیارد تومان از منابع استانی و 24 میلیارد تومان از تهران گرفتم. 30 میلیارد تومان هم از محل معادن اختصاص یافت. اتفاقات خوبی افتاده و رقم کمی نیست. علاوه بر این، حدود 200 میلیارد تومان اعتبار توسط بخش خصوصی در استان در حال سرمایهگذاری است».
وی دربارۀ تسهیلات تبصرۀ 18 نیز اعلام کرد: «میراثفرهنگی تاکنون حدود 150 میلیارد تومان تسهیلات برای تاسیسات گردشگری استان دارد و محدودیتی در حمایت از سرمایهگذاران بخش خصوصی نداریم».
وی با بیان اینکه پروژههای بسیار بزرگی در استان کرمان داریم، از بومگردی روستای اسماعیلآباد زرند، هتل کاروانسرای وکیل در شهر کرمان با 130 میلیارد تومان سرمایهگذاری و منطقۀ نمونۀ گردشگری در رفسنجان به عنوان برخی از این پروژهها نام برد.
وی همچنین، در پاسخ به دغدغۀ نمایندگان اظهار کرد: «یکی از ضعفهای مهم استان این است که کسی کرمان را نمیشناسد. برای معرفی ظرفیتهای گردشگری، برنامههایی در دستور کار است».
وی افزود: «امسال برای اولینبار، نمایشگاه صنایعدستی و گردشگری در سطح بینالمللی در استان خواهیم داشت و تلاش میکنیم این نمایشگاه در تقویم نمایشگاههای استانی و ملی ثبت شود».
فعالی با بیان اینکه تقویم جشنوارهها و رویدادها نیز پیشبینی شده است، گفت: «بخشی از این اقدامات در حوزۀ سازمانی ما و بخشی در دیگر نهادهاست».
وی بیان کرد: «جشنوارۀ موسیقی نواحی را داریم که از این ظرفیت برای رونق گردشگری استفاده خواهیم کرد».
وی همچنین اعلام کرد: «سند گردشگری مقاومت را تهیه و محورها تعیین شده است. ظرفیتهای گردشگری استان را به واسطۀ همین موضوع داریم تقویت میکنیم».
وی با بیان اینکه مطالعات طرح جامع گردشگری در حال انجام است و براساس این طرح، طرحهای تفصیلی خواهیم داشت، خاطرنشان کرد: «سازمان میراثفرهنگی فرابخشی است و یک دست صدا ندارد و به کمک همۀ نهادها نیاز داریم». / الف
نظر خود را بنویسید